Jurnal Miami 2019 – Ziua 5

Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20

Ziua 5 – Muzeul Bass de Artă

Şi în această zi am avut elevi care au început cursurile la 8:15, astfel că aceştia au avut parte de o trezire matinală. Dintre cei care aveau cursuri de după-amiază, Matia m-a însoţit la plajă, iar ceilalți au preferat să doarmă sau să meargă la cumpăraturi.
La prânz am avut carne de vită, orez, sote de legume, burger, cartofi prăjiți, legume proaspete, brânzeturi, tartă cu mere şi stafide, budincă. Ne-am încărcat cu energie şi am pornit la pas spre Muzeul Bass de Artă, care se află la 5 minute de mers pe jos de școală.
 1 - tabara engleza miami 110719
The Bass este muzeul de artă contemporană din Miami Beach. Concentrându-se pe expoziții de artă contemporană internațională, The Bass prezintă atât artiști în plină ascensiune, cât și artiști recunoscuți, operele lor reflectând spiritul și caracterul internațional al Miami Beach. The Bass încearcă să extindă interpretarea artei contemporane prin încorporarea în programul de expoziții a unor discipline ale culturii contemporane, cum ar fi designul, moda și arhitectura. Fiind recunoscut pentru organizarea unor expoziții ale artiștilor internaționali precum Erwin Wurm, Mika Rottenberg și Pascale Marthine Tayou, The Bass prezintă, de asemenea, expoziții importante de către artiști influenți precum El Anatsui, Isaac Julien, Eve Sussman și Piotr Uklański. 
2 - tabara miami 110719

Muzeul de Artă Bass a fost deschis în anul 1964 prin donația unei colecții private de către John și Johanna Bass către orașul Miami Beach. Muzeul a fost deschis în fosta bibliotecă publică și centrul cultural din Miami Beach, o clădire art deco din anii 1930, proiectată de Russell Pancoast, nepotul pionierului John Collins din Miami Beach. Clădirea în sine avea deja o istorie bogată în Miami Beach, fiind primul spațiu public de expoziții de artă din Florida de Sud.

3 - tabara in strainatate pentru elevi 110719

4 - tabara internationala engleza 110719

Începând cu anul 2001 muzeul a trecut printr-o serie de renovări și transformări, cea mai recentă încheindu-se în anul 2017, fiind extinsă structura internă cu peste 50%, incluzând patru galerii noi, un magazin și o cafenea, precum și o zonă educațională desemnată pentru a servi mai bine programelor extinse și popularatității crescute.

 11 - tabara elevi in sua 110719

La ora 14 eram deja înapoi deoarece era rândul Carinei, al lui Adi, Andreas, Bogdan, Matia şi Darius să ia parte la cursurile de limba engleză.

Ruxi și Andreas ne vorbesc despre cursurile și activitățile de astăzi.

Ruxi: “Tema saptamanii acesteia este arta. Astazi, de exemplu, am vorbit despre film review. In prima ora, am citit review-uri despre 3 filme populare si am rezolvat exercitii pe baza textelor. In a doua ora, am pus in practica ce am invatat in prima. Alexandra, profesoara, ne-a pus sa facem un review despre cel mai bun film pe care l-am vazut sau cel mai rau, pe perechi. Cursul s-a incheiat cu promisiunea ca maine o sa jucam Kahoot.”

Andreas: “Buna, eu sunt Andreas si astazi am participat la un curs al carui tema se numea “Inspiring Kids”. Am avut de facut un proiect despre ……. fondatorul … pe care il vom prezenta maine. Chiar inainte de curs, am vizitat muzeul Bass unde am admirat niste opere de arta putin mai neconventionale. Aceasta zi s-a incheiat cu o petrecere in campus unde eu si prietenii mei ne-am distrat de minune.”

6 - tabere internationale cu insotitor 110719

După masa de cină, a fost organizată o petrecere în recepția școlii, unde elevii au sosit începând cu ora 20. În timp ce DJ-ul se instala, elevii au jucat câteva meciuri de ping-pong și s-au distrat la Jenga în lounge. DJ în această seară a fost Anthony, unul dintre angajații școlii, care a încercat să animeze atomosfera și să includă melodii din mai multe stiluri muzicale.

5 - tabara america 110719

7 - tabere engleza pentru elevi 110719

Înainte ca petrecerea să se încheie, elevii au dorit să facem o plimbare. Am ales ca destinație Ocean Drive – renumita stradă pe care am văzut-o în turul de luni din autocar. Este foarte diferită și animată pe timp de noapte!

8 - tabara florida 110719

9 - tabara limba engleza miami beach 110719

În jurul orei 22 eram deja la hotel – e timpul pentru odihnă! Pe curând!

Mai multe poze din ziua cinci a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Miami Beach 2019 – ziua 5