Jurnal Miami 2019 – Ziua 7

Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20

Excursie în Bahamas

Sâmbătă trezirea a fost foarte matinală pentru că urma să plecăm într-o excursie lungă, dar mult așteptată – urma să vizităm Insulele Bahamas! Astfel, la ora 4:30 dimineața toată lumea era prezentă în recepția școlii.

La ora 5 eram în autocarul ce urma să ne ducă în Fort Lauderdale, iar din Portul Everglades vasul de croazieră. Elevii au primit de la școală un pachețel de mic dejun, ce includea apă și o gustare numai bună pentru a prinde energia necesară drumului pe care îl aveam de făcut.

Plecarea spre Bahamas s-a făcut din Fort Lauderdale, iar până acolo am călătorit aproximativ o oră cu un autocar confortabil. Ajunși la Everglades Port, am trecut prin formalități de ieșire din Statele Unite ale Americii (verificarea bagajelor și a pașapoartelor), dar acestea nu au fost la fel de amănunțite ca cele din aeroport.

9 - tabara in sua cu insotitor 130719

1 - tabara miami 130719

La ora 8 ne-am îmbarcat pe vas, iar cele peste două ore ale călătoriei au fost dedicate somnului, trezirea de dimineață fiind destul de grea pentru noi. Doritorii puteau opta la biroul de activități de pe vas excursii la înot cu porci sau cu delfini. În grupul nostru nu au fost căutate acestea, însă foarte mulți elevi de la EF care au călătorit cu noi astăzi spre Bahamas s-au înscris în special la înot cu porcii. În cazul în care nu știați, aceasta este una dintre activitățile “tradiționale” de aici, ce-i drept porcii sălbatici care se răcoreau în ocean fiind înlocuiți de localnici acum cu unii profesioniști :).

La ora 11 ajungeam în Freeport, Grand Bahama! Un autocar ne-a făcut transferul spre Lucaya Marketplace – o zonă cu magazine, fast-food și activități pe apă (jet ski, banana boat, snorkeling, scuba dive sunt doar o parte din opțiunile disponibile).

2 - tabara miami beach 120719

3 - tabara engleza miami 130719

Și pentru că tot veni vorba de apa, ne-am îndreptat spre plaja publică din apropiere, unde accesul este gratuit. WOW-ce nisip fîn, cu culori minunate în apa și ce puțină lume pe plajă!

4 - tabara engleza florida 130719

Nu am pierdut foarte mult timp, ne-am instalat prosoapele de plajă, ne-am dat cu cremă de soare și am fugit în apa azurie să ne bălăcim.

 

 

 

Freeport, Bahamas este una dintre cele mai populare excursii de croazieră, fiindcă este situat la aproximativ 80 de mile distanță de sudul Floridei, făcând astfel relativ facilă călătoria. Portul se află pe insula Grand Bahamas, în partea de nord-vest a Insulelor Bahamas, la vârful arhipelagului. Acest port de 230 de kilometri pătrați este o zonă de liber schimb, care dă naștere numelui său.

5 - tabara engleza pentru elevi 130719

7 - tabara engleza in strainatate 130719

Freeport se bucură de un climat tipic din Caraibe și găzduiește o varietate de ecosisteme diferite. Păduri, parcuri naturale, sisteme de peșteri subacvatice, mangrove, plaje pitorești de nisip alb – toate se găsesc aici. Este totodată marea unde se află unele dintre cele mai bune recife de corali din lume. Recifele, la rândul lor, sunt casă pentru o varietate de creaturi marine diferite.

Insula nu este lipsită de animale și plante și găzduiește peste 370 de specii de păsări. Există șopârle colorate, ratoni și alte animale insulare mici iar apele din jurul insulei sunt foarte bogate în viață marină, așa cum vă puteți aștepta de la o destinație din Caraibe.

6 - tabara in strainatate pentru elevi 130719

10 - tabara internationala in strainatate 130719

Este o atmosferă foarte relaxată pe insulă, care este imposibil să nu te încarce cu energie pozitivă. Iar acest lucru l-am simțit și noi din plin! Am avut noroc de vreme excelentă ceea ce ne-a ajutat cu siguranță însă nu am putut ignora faptul că viața pe insulă pare a fi mai lentă, mai calmă și mai lipsită de stres.

8 - tabara internationala america 130719

Timpul a zburat pe lângă noi, iar la ora 17 ne întorceam spre autocar – trebuia să facem drumul de retur spre Miami. Nu mică ne-a fost mirarea să vedem într-o parcare o Dacia Duster 🙂 Îmbarcați pe vas ne-am bucurat de un drum ușor înapoi spre țărmul American.

Ce zi minunată am petrecut în Bahamas-toată lumea s-a simțit foarte bine!

Odată ajunși înapoi în SUA, poliția de frontieră a întâmpinat o eroare de sistem, astfel că nu puteam face vama. Am așteptat aproape 3 ore la coadă, iar în jurul ore 1 eram înapoi la cazare.

Mâine ne așteaptă o nouă excursie interesantă: Parcul Național Everglades!

Mai multe poze din a șaptea zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Miami Beach 2019 – ziua 7