Jurnal Miami 2019 – Ziua 8

Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20

Cu barca în Everglades

O nouă zi interesantă tocmai ce s-a încheiat în tabăra internațională Qdays din Miami Beach! Astăzi am văzut una dintre cele mai importante atracții ale orașului Miami, și de altfel una dintre cele mai importante atracții ale statului Florida: Parcul Național Everglades!

Întâlnirea la hotel a fost la ora 9, pentru a ne organiza plecarea, însă nu toată lumea a ales să participe la această activitate, unii elevi preferând să rămână în camere.

De dimineață, norii grei și soarele se luptau pentru a pune stăpânire pe această zi de duminică, însă, dupa o ploaie scurtă, soarele a ieșit învingător, spre încântarea noastră. Drumul a durat aproximativ o oră, așadar nu am mai dormit până la destinație – ce-i drept nici nu ne-am mai trezit așa devreme ca sâmbătă! Pe durata călătoriei am aflat o sumedenie de lucruri interesante. Stiați că Everglades adăpostește 67 de specii de animale pe cale de dispariție, iar statul Florida este sigurul stat din SUA unde crocodilul american împarte teritoriul cu aligatorul american.?
Dar faptul că Everglades este de fapt un râu, ce se deplasează foarte foarte încet? Așadar denumirea de mlaștină este greșită – viteza cu care se deplasează apa din Everglades fiind de o milă pe zi.
4 - tabara limba engleza miami 140719
Tot de la ghidul audio din autobuz am aflat motivul pentru care aligatorii stau cu ochii, urechile și nasul deasupra apei: pentru a-și putea folosi simțurile.
1 - tabara miami 140719

Odată ajunși în Parcul Național Everglades, ne-am plimbat cu barca cu elice în mlaștinile în care adâncimea apei nu depășea un metru și am admirat vegetația deosebit de variată. Chiar la începerea plimbării, am văzut primul aligator, care se odihnea la umbră. Am continuat în mare viteză, toată lumea fiind foarte încântată de abilitățile căpitanului nostru.

2 - tabara engleza miami 140719

Unul din trei rezidenți ai Floridei își primește apa din Everglades, care este alimentată de apa de ploaie – așadar Everglades nu este doar un loc ce adăpostește o multitudine de animale – este și un rezervor pentru apa potabilă.

3 - tabara internationala miami 140719

Până acum 75 de ani, indienii nativi locuiau în Everglades și trăiau din ceea ce le oferea zona. Spre exemplu rădăcinile ierbii înalte din Everglades (Sawgrass) sunt hrănitoare și un om poate supraviețuii 45 de zile mâncând numai aceste rădăcini. Au fost doritori care au și gustat mijlocul rădăcinilor, însă gustul li s-a părut ușor fad, cu tentă de nucă de cocos. Între elevii noștri nu au fost doritori :).

1,5 milioane de crocodili și aligatori locuiesc în Everglades. Aceștia se hrănesc cu păsări, pești și broaște țestoase! Cei ce cresc în sălbăticie sunt destul de timizi, și destul de mici (aproximatv 2 metri) – deoarece ecosistemul se micșorează și hrana lor scade simțitor. Crocodilii și aligatorii se pot întâlni la umbra copacilor ce cresc parcă din apă! Din păcate, din cauza căldurii, multe dintre animalele din parc nu și-au făcut apariția.

După plimbarea cu barca, care a durat aproximativ 45 de minute, ne-am oprit la un spectacol, unde am putut admira mai mulți aligatori – aceștia au primit hrana direct din mâna angajatului parcului, iar pentru că au fost cuminți și au ”zâmbit” au fost răsplătiți cu un masaj. Toată prezentarea a fost interesantă, ocazie cu care am aflat că aligatorii au 80 de dinți: 40 sus și 40 jos, iar dacă pierd unul dintre dinți acesta se reface în 2-3 săptămâni, iar în decursul vieții un aligator poate avea până la 5,000 de dinți.

5 - tabara america 140719

Durata medie de viață a unui aligator este de 50-60 de ani, iar cei din Florida au cam jumătate din dimensiunea celor din nordul Australiei.

După spectacol unii dintre elevi au ales să se pozeze, contra sumei de 3 USD, cu un pui de aligator foarte drăguț și prietenos pe nume Snappy.

6 - tabara in strainatate pentru elevi 140719

7 - tabara florida 140719

8 - tabara engleza florida 140719

Aproape de ora 15 eram înapoi la școală și deși inițial cei mai mulți au spus ca ar dori să continuăm ziua la mall, până la urmă s-au răzgândit aproape toți, fiind moleșiți și din cauza căldurii. Astfel, am planificat o sesiune de cumpărături pentru mâine după-amiază.

Pentru restul după-amiezii și serii elevii s-au relaxat, au fost la cină, s-au împrietenit cu noii colegi de cameră care au sosit astăzi. Mâine începe o nouă săptămână de cursuri, chiar de la ora 8:15.

Pe curând!

Mai multe poze din a opta zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Miami Beach 2019 – ziua 8