Jurnal Miami 2019 – Ziua 9

Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20

Cursuri, cumpărături și karaoke

A început o nouă săptămână de cursuri interesante în tabăra din Miami Beach! După cursuri, ne-am relaxat la cumpărături și ne-am distrat la karaoke!
Astazi, cei 200 de elevi care au sosit ieri, au urmat toate sesiunile introductive pe care le-am facut și noi acum o săptămână: înregistrare, testare orală, prezentare, activități de socializare și o poză de grup pe plajă. Astfel, recepția școlii era încă de la ora 7:30 plină de elevi dornici să își înceapă experiența de neuitat în Miami Beach.
1 - tabara miami 150719

Din fericire, biroul academic a reusit sa pună toți elevii din acest grup al taberei pe acelasi flux orar, astfel că programul academic a început pentru toata lumea la ora 8:15, iar la ora 11:05 s-a încheiat.

Nu doar pentru Matia si Darius, care au susținut săptămâna trecută o testare, a fost modificată grupa de studiu (fiind acum la nivelul B1.1), dar și alți elevi au avut surpriza să vadă că sunt la un nivel superior.
Andreas a primit un e-mail de la profesoara lui în care îi laudă efortul depus la proiectul despre Boyan Slat, dovedind că a fost bine documentat și prezentat. Totodata, îi este apreciată contribuția la cursuri și maturitatea în discuții.
Darius și Andra au spus câteva cuvinte despre cursurile de limba engleză de astazi:
Andra: Cursul de astăzi a fost mai diferit decât in celelalte zile. Profesorul ne-a spus ca astăzi este “special monday” ceea ce a constat intr un curs cu mult mai mulți elevi decât de obicei. Am abordat un subiect foarte constroversat și interesant din zilele noastre: fumatul. Profesorul ne a arătat videoclipuri interesante cu diferențele dintre perspectivele oamenilor in legătura cu fumatul acum 30-40 ani și cele din prezent, reușind sa ne țină captivi și interesați in legătura cu discuția. Fiecare dintre noi a avut șansa sa își spună părerea fără sa fim judecați de restul colegilor sau de profesor.
Darius: Astăzi am luat parte la a cincea zi de cursuri.  Prima oră domnul profesor ne-a dat niste foi cu exercitii. Noi a trebuit să le rezolvăm într-un anumit timp dupa le verificăm. La finalul primei ore ne-a pus un filmuleț facut de alți elevi. A doua ora am stat pe canapele si am sa povestim . Era vorba ca daca ar fi o explozie si toti oamenii de pe pământ ar muri noi am putea pleca in spatiu cu o rachetă. Dar la final racheta avea 10 locuri rămase si 14 persoane cu diferite joburi. Iar noi am discutat ce joburi nu avem nevoie in spate de exemplu un milionar pentru ca nu ai ce face cu banii in spatiu . La fina am decis 4 persoane care nu vor pleca cu noi in spatiu. Eu de astăzi am inceput la un nivel mai avansat pentru ca unde eram era prea ușor pentru mine. La acest nivel este un pic  mai greu dar nici chiar asa de greu incat sa nu inteleg nimic.
Felicitări tuturor!

După masa de prânz, a venit timpul pentru mult așteptata sesiune de cumpărături. La întâlnirea de ieri seară, i-am întrebat pe elevi ce și-ar mai dori să facă în zilele rămase din această tabără și au răspuns la unison: “să mergem la mall!”. Dorințele le sunt ascultate, astfel că la ora 12 am pornit spre Aventura Mall-unul dintre cele mai apreciate centre de cumpărături. Este cel mai mare mall din Miami și Ft Lauderdale și al treilea ca mărime din SUA, aici găsindu-se 264 de magazine.

2 - tabara miami beach 150719

Am profitat de ocazie pentru a folosi un mijloc de transport în comun pentru prima dată în Miami, prețul biletului fiind de $2.25. Călătoria a durat 1 oră, iar odată ajunși, elevii au decis câte ore le sunt necesare pentru a face toate cumpărăturile. Astfel, am stabilit ora 18 ca oră de întâlnire pentru a ne întoarce în campus.

Toată lumea s-a declarat încântată de orele petrecute la mall și de produsele achiziționate.

5 - tabara engleza in strainatate 150719
Ne-am întors la timp pentru cină, unde cele mai apreciate au fost pastele cu sos de rosii sau sos de usturoi, care se puteau completa cu chifteluțe, cârnăciori italienești, pui la cuptor.
Bogdan și Darius mi-au povestit cum, împreună cu noul coleg de cameră din Portugalia și colegul din Italia, au discutat despre muzica actuală din fiecare țară și au încercat să găsească asemănări între cele trei limbi – și chiar dacă limba română nu se aseamănă cu limba portugheză, și-au dat seama că este foarte asemănătoare de limba italiană.
De la ora 21 școala a organizat o seară de karaoke la care am participat entuziasmați, dar se pare că elevii din școală sunt mai emotivi la microfon, astfel că s-au prezentat în număr foarte mic. Am cântat, am râs și am glumit până aproape de ora 22:30.
3 - tabara florida 150719

 

4 - tabara internationala engleza 150719

Mai multe poze din a noua zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Miami Beach 2019 – ziua 9