Jurnal Miami 2021 – Ziua 1

Jul 23
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 24

Călătorim spre Miami Beach, SUA

A sosit momentul mult așteptat pentru elevii din tabăra internațională Qdays Miami Beach 2021! Întâlnirea din această dimineață a fost matinală pentru grupul care a plecat din Braşov: la ora 3 sosind elevii pentru călătătoria spre București.

La 6:30 întreg grupul se reunea la Aeroportul Otopeni. O mică parte din elevi sunt la prima tabără Qdays, dar pe cei mai mulți dintre ei îi considerăm deja veterani, fiind la a treia sau a  patra tabără alături de noi. Ne bucurăm să îi revedem şi să admirăm cum au evoluat de la o tabără la alta.
După verificarea documentelor, a urmat o scurtă discuție pentru a profita din plin de timpul petrecut în tabără – am vorbit despre participare la cursuri, la excursii şi la activități, despre punctualitate, comunicare şi respect. După tradiționala fotografie de grup, eram pregătiți să dăm oficial startul taberei de limba engleză din Miami Beach.
Tabara engleza miami 110721
Aeroportul nu era foarte aglomerat, iar formalitățile de check-in, control de securitate şi control paşapoarte s-au desfăşurat fără probleme. După ce am identificat poarta de la care urma să se facă îmbarcarea, elevii au avut 20 de minute timp la dispoziție, pe care cei mai mulți dintre ei l-au folosit pentru a-şi lua ceva de mâncare.
Deşi am plecat cu 10 minute întârziere din Bucureşti, în Istanbul am sosit cu câteva minute mai devreme decât ora stabilită. Pe durata călătoriei de aproximativ o oră, stewarzii au găsit timp să ne servească şi micul dejun :).
Escala de 2 ore 50 a trecut foarte repede, după ce am identificat poarta de unde urma să se facă îmbarcarea, elevii au avut o oră timp liber pentru relaxare înainte de zborul lung.
Avionul care urma să ne ducă la destinație cu bine a fost un Boeing 787-9, cu o capacitate de 330 de pasageri.  O cursă considerabil mai lungă – durata zborului estimată era de 12 ore și 20 de minute (dacă luăm în calcul doar segmentul din Istanbul spre Miami), dar am aterizat la destinație în jurul orei 18:30 ora locală, după o călătorie de 11 ore.
Pe întreaga durată a zborului am avut timp berechet pentru două mese (prânz și cină), finala UEFA2020 și câteva ore de somn. Spre marea încântare a elevilor microbiști din avion, câștigătoarea competiției a fost Italia.
Tabara pentru elevi in strainatate america 110721

Tabara internationala miami 110721

În aeroportul Internațional din Miami toate formalitățile de intrare în țară au decurs foarte repede și fără incidente, verificările durând aproximativ 10 minute, mai mult am fost nevoiți să așteptăm să sosească bagajele trimise la cală, însă până la urmă au sosit toate și ne-am putut îndrepta spre zona de sosiri, unde un angajat al școlii ne aștepta pentru a ne direcționa pentru transfer.

Tabara engleza sua 110721

Ieșind din aeroport, ne-a izbit o căldură înăbușitoare, dată probabil și de umiditatea din oraș. Am fost împărțiți în două grupulețe cu câte un lider de grup și am călătorit cu două microbuze confortabile. Am petrecut doar câteva minute în arșița verii (cât timp șoferul pregătea bagajele pentru transfer), ca apoi să pornim spre unitatea de cazare.

Tabara in strainatate miami 110721

În aproximativ 20 de minte am ajuns la hotel, unde am fost întâmpinați de către doi angajați ai școlii, care ne-au făcut check-inul și ne-au prezentat pe scurt programul pentru a doua zi. Din fericire, ne-au fost atribuite camerele în aceeași secțiune a hotelului, ceea ce înlesnește organizarea deplasărilor.

Tabara internationala miami beach 110721

La ora 21:30 ne-am reunit pentru o plimbare la supermarketul Wallgreens din apropiere, de unde elevii au putut să își achiziționeze apă, înghețată și ronțăieli.

Apoi toată lumea s-a îndreptat spre camere pentru a despacheta.  Mâine ne întâlnim încă de la ora 7 pentru mic dejun – iar apoi trebuie să ne ocupăm și de școală! Ziua începe cu introduction, după care vom pleca să descoperim orașul într-un tur organizat de către școală!

Este timpul să vă spunem noapte bună! Însă reveniți mâine pentru detaliile celei de-a doua zi!

Mai multe poze din prima zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami