Jurnal Miami 2021 – Ziua 10

Jul 23
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 24

Ziua 10 – Cursuri și distracție pe plajă

Marți, programul academic s-a întins pe întreaga durată a zilei pentru membrii grupului, Ruxi și Melinda fiind primele care răspundeau la salutul de “bună dimineața” pe grupul de comunicare din tabără, cursurile lor începând de la 8:30.

La micul dejun am avut omletă, ou fiert, iaurt, cereale, gogoși, gem, brioșe, fructe proaspete, însă cea mai mare parte a grupului a preferat să sară peste mic dejun și să doarmă mai mult.

10 - tabere sua 200721

Următoarea sesiune de cursuri începea de la 11:40, iar la ora 11 am verificat că toată lumea care urma să aibă ore atunci este trează și pregătită de cursuri. Diana M., Diana P., Alex, Ioana F., Ambra și Irina au confirmat și le-am recomandat să meargă la școală pentru sesiunea Zoom, Internetul de la hotel fiind uneori mai încet dacă multă lume este conectată concomitent. Aceste sesiuni online se numesc Special Interest Lessons, iar cele de astăzi au acoperit subiecte foarte interesante: Literature and Reading, Vocabulary and Slang, Grammar, Sports and Language.

Antonio, Larisa și Ioana S. ne-au scris câteva cuvinte despre cursurile de astăzi.

Antonio: “Astazi in data de 20 iulie mi se pare ca am facut cele mai interesante lucruri care au fost si benefice invatarii mele. Am facut un debate impreuna cu colegii mei din Polonia Franta Italia si Germania la care am invatat multe lucruri. Am scris de asemenea si un eseu si am facut exercitii de vocabular interactive. Am jucat un joc si pe kahoot si acela a fost extrem de distractiv despre America. Per total mi au placut maxim cursurile de astazi.”

Larisa: “I am really excited about the class that I am in. I share the classroom with a great part of the group I travel with and some people from Germany,Poland and Spain and today we were introduced with two new students from France and Italy. The teacher is really nice and encourages us to speak and share our opinion. For example, today we had to split in groups of 3 and debate on a subject offered by the teacher. It was really interesting!”

9 - tabara america 200721

Ioana S.: “Tuesday was another fun day spent in Miami. In the morning some of us went to the beach for a swim and relaxation and after that, at 14:15 we had two english classes. We love doing grammar and exercises but today was a little bit different, we also watched a documentary about marijuana and its uses. It was very hepful in making us understand that it is not only bad if used for good reasons, like in medicine. Moreover, David, our teacher teached us how important is to have responsability when it comes to these things, another reason to adore him.
In the evening, all of us went to the beach to play volleyball toghether and then we went out in the city for a walk and dinner. It was a great day and we’re looking forward to the ones that are coming!”

După masa de prânz, la ora 13, ne-am reunit cu Ruxandra, Ioana F., Ana, Krisztina, Melinda, Alex, Diana M., Ioana S. și Cezar pentru o vizită la The Bass, muzeul de artă contemporană. Plimbarea până la muzeu nu a durat mai mult de 3 minute, iar ora la care am ajuns a fost foarte bună (muzeul fiind deschis între 12 și 5), singurul lucru pe care l-am greșit a fost ziua, luni și marți fiind închis publicului :). Vom mai face o incursiune în zilele următoare, poate chiar în mai multe sesiuni, în cazul în care se vor suprapune cursurile cu vizita și sperăm să fie mai mulți doritori.

1 - tabara miami 200721

Am profitat de timpul liber pentru a intra la biblioteca publică din Miami Beach, unde doritorii pot alege dintre o sumedenie de cărți pentru adolescenți, pe care să le citească acolo.

2 - tabere miami 200721

 

După ce vizita s-a încheiat, Ruxi și Melinda au plecat spre una dintre librăriile Barnes&Noble, de unde doreau să își achizitioneze o serie de cărți, iar ceilalți s-au îndreptat spre școală, cursurile lor urmând să înceapă în scurt timp.

La ora 17 ne-am adunat la cantină pentru cină, iar de această dată am avut pește cu orez și salată.

3 - tabara in strainatate miami 200721

Restul după-amiezii l-am petrecut la plajă, jucându-ne cu mingea de volei pe care am împrumutat-o de la biroul academic: băieții și-au dat seama că o pot folosi și pe post de minge de fotbal, dar este foarte amuzant și de aruncat în apă. Cei care nu au dorit să intre în ocean au făcut plimbări lungi pe plajă. Deși este a zecea zi în care suntem în Miami Beach, pentru unii dintre elevi era prima dată când veneau pe plajă.

4 - tabere in strainatate miami 200721

5 - tabara engleza miami 200721

6 - tabere engleza miami 200721

Înainte de ora 20, ne-am strâns lucrurile, de pe plajă, iar distracția a continuat la piscină, cu un joc de polo. Voia bună a fost în toi, iar relaxarea a continuat de-a lungul serii.

7 - cursuri in strainatate miami

O parte dintre elevi au decis să se retragă mai repede în camere astăzi, în timp ce alții au ieșit la o plimbare de seară pe Lincoln Road, strada pietonală presărată cu magazine și terase – un mic centru al orașului pentru Miami Beach.

8 - tabara de vara pentru elevi miami 200721

Mâine ne așteaptă o nouă zi plină, cursurile începând de la 08:30. Nu ratați jurnalul!

Mai multe poze din a zecea zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami