Jurnal Miami 2021 – Ziua 11

Jul 23
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 24

Ziua 11 – Parcul Național Everglades

Miercuri, toți elevii din tabără începeau cursurile de la ora 8:30 și, după ce ne-am urat „bună dimineața” pe grup, am pornit spre mic dejun. Grupul de comunicare îl folosim încă de dimineață, pentru a ne asigura că toată lumea s-a trezit pentru cursuri (cine nu răspunde este trezit de unul dintre liderii de grup). Tot pe grup este scris programul pentru fiecare zi în parte, impreună cu sfaturi pentru activitățile din ziua respectivă. De exemplu, astăzi elevilor le-a fost recomandat să își aducă în excursia de la Everglades apă, pălărie/șapcă și cremă de soare – utile în această zi călduroasă. Până la urmă, am avut noroc și s-a mai răcorit cât timp eram în Parcul Național Everglades și nici ploaia nu ne-a ocolit, dar să o luăm cu începutul ?.

De dimineață, toți elevii prezenți în acest moment în campus au primit un email de la directoare, în care li s-a reamintit să poarte mască în spațiile închise indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, să se spele des pe mâini și să se dezinfecteze de câte ori au ocazia.

Când au ajuns la școală, o parte dintre elevi au fost informați că profesorul lor este bolnav și nu va veni la curs. Elevii din acea grupă de studiu (C1.1.) au fost invitați la o altă clasă, unde îndrăgita profesoară Johanna preda cursuri pentru același nivel C1.1.

Cât despre profesor, există un set de proceduri care trebuie urmate. Prima este testare PCR, iar a doua izolare până la primirea rezultatului. Ca extra măsura de precauție, elevii care au fost în acea clasa de studiu au putut face la școală un test antigen gratuit. Și din grupul nostru au fost trei eleve care s-au testat, iar rezultatul lor a venit negativ.

În cazul în care un elev iese pozitiv, acesta este obligat să se izoleze în cameră timp de două săptămâni. Totodată, colegii de cameră și cei cu care a intrat în contact trebuie să se testeze.

Despre cursurile de astăzi, ne-au vorbit Xaria, Diana P. și Adi.

Xaria: “Astăzi a fost o zi plină de aventuri și prieteni noi. La prima ora am făcut un eseu despre cum ar fii viața dacă anumite lucruri ca și: electricitate, bani, medicamente, tehnologie nu ar fi fost inventate. La a doua oră am fost grupați și am avut sarcina de a crea o aplicație nouă. M-am împrietenit cu o fata din Argentina și un băiat din Mexic. Aceștia mi-au povestit despre orașele în care trăiesc și modul lor de viată. Ne-am terminat sarcina și am plecat încantata pentru restul zilei.”

 2 - tabara engleza florida 210721

Diana P.: „Astăzi la cursuri am vorbit despre tari și am învățat o multime de cuvinte noi alături de colegi din Germania, Belgia, Franta si Anglia. Battt, profesorul meu, ne a explicat care sunt locurile din Miami in care chiar merita sa mergem, lucru care chiar m a ajutat. Mi-a plăcut mult ziua de azi, la fel ca si restul zilelor!”

Adi: „Programul pe ziua de azi a inceput chiar dis de dimineata.  Am avut cursuri de la 8:30 am. pana la 11:20. Alaturi de colegii mei din Germania, Italia, Spania, Belgia si Polonia am comparat si discutat in grupe de 4 anumite astpecte legate de codul vestimentar in scoli si locuri de munca. Profesorul nostru, Jonny, este foarte amuzant, de treaba si intelegator. Punctul culminant a acestei zile a fost excursia la Everglades, un parc de aligatori. Cand am ajuns la hotel m-am dus scurt pana la scoala EF pentru a exersa la pian melodia pe care o voi canta maine la spectacolul de talente. Ziua s-a sfarsit cu o portie delicioasa cu fructe de mare la un restaurant din centrul Miami-ului.”

 2 - tabere engleza miami 210721

Elevii care nu aveau cursuri de la ora 12 au fost invitați la muzeul the Bass, iar Ruxi, Xaria, Melinda și Diana M. au fost încântate să participe.

The Bass este muzeul de artă contemporană din Miami Beach. Concentrându-se pe expoziții de artă contemporană internațională, The Bass prezintă atât artiști în plină ascensiune, cât și artiști recunoscuți, operele lor reflectând spiritul și caracterul internațional al Miami Beach. The Bass încearcă să extindă interpretarea artei contemporane prin încorporarea în programul de expoziții a unor discipline ale culturii contemporane, cum ar fi designul, moda și arhitectura. Fiind recunoscut pentru organizarea unor expoziții ale artiștilor internaționali precum Erwin Wurm, Mika Rottenberg și Pascale Marthine Tayou, The Bass prezintă, de asemenea, expoziții importante de către artiști influenți precum El Anatsui, Isaac Julien, Eve Sussman și Piotr Uklański.

1 - tabara engleza miami 210721

După vizita la muzeu, a urmat masa de prânz, unde am avut friptură de curcan cu morcovi, mazăre și cartofi.

Pentru excursia spre Everglades ne-am întâlnit la 13:45 la hotel. De această dată totul a decurs conform planului, iar odată ajunși am fost invitați la un spectacol cu aligatori. Unii dintre elevi nu au ratat ocazia să se fotografieze alături de un puiuț de aligator.

8 - tabara pentru elevi cu insotitor 210721

7 - tabara engleza in strainatate 210721

 

 

6 - tabere internationale in strainatate 210721

4 - tabara in strainatate america 210721

5 - tabere in strainatate america 210721

Spectacolul a fost foarte amuzant, gazda dând dovadă de un simț al umorului desăvârșit. Am putut admira mai mulți aligatori – aceștia au primit hrana direct din mâna angajatului parcului, iar apoi ne-a demonstrat cât este de neînfricat punându-și capul chiar în gura unuia dintre aligatorii de pe scenă. Toată prezentarea a fost interesantă, ocazie cu care am aflat că aligatorii au 80 de dinți: 40 sus și 40 jos, iar dacă pierd unul dintre dinți acesta se reface în 2-3 săptămâni, iar în decursul vieții un aligator poate avea până la 5,000 de dinți. Cel mai bătrân aligator de la spectacol are 50 de ani, iar durata de viață a unui aligator din captivitate este de până la 100 de ani.

9 - tabara america 210721

Everglades adăpostește 67 de specii de animale pe cale de dispariție, iar statul Florida este sigurul stat din SUA unde crocodilul american împarte teritoriul cu aligatorul american. Una dintre diferențele dintre cele două specii de reptile este faptul că aligatorii au limbă, pe când crocodilii nu, iar forma maxilarului este diferită.

Ploaia a început chiar în timpul spectacolului și a adus cu ea o ușoară răcorire a aerului, însă din fericire nu a ținut mult. A urmat o plimbare de aproximativ 45 de minute cu barca cu elice și am admirat vegetația deosebit de variată, în căutarea aligatorilor.

De fapt, Everglades este un râu ce se deplasează foarte foarte încet, și nu o mlaștină – viteza cu care se deplasează apa din Everglades fiind de o milă pe zi. Unul din trei rezidenți ai Floridei își primește apa din Everglades, care este alimentată de apa de ploaie – așadar Everglades nu este doar un loc ce adăpostește o multitudine de animale – este și un rezervor pentru apa potabilă.

10 - tabara de vara sua 210721

Până acum 75 de ani, indienii nativi locuiau în Everglades și trăiau din ceea ce le oferea zona. Spre exemplu rădăcinile ierbii înalte din Everglades (Sawgrass) sunt hrănitoare și un om poate supraviețui 45 de zile mâncând numai aceste rădăcini.

1,5 milioane de crocodili și aligatori locuiesc în Everglades. Aceștia se hrănesc cu păsări, pești și broaște țestoase! Cei ce cresc în sălbăticie sunt destul de timizi, și destul de mici (aproximatv 2 metri) – deoarece ecosistemul se micșorează și hrana lor scade simțitor. Crocodilii și aligatorii se pot întâlni la umbra copacilor ce cresc parcă din apă! A fost extrem de palpitant să descoperim aligatori atât de aproape de barca noastră, ghidul și șoferul nostru arătându-ne în apă cinci aligatori.

12 - tabara engleza pentru elevi in strainatate 210721

11 - cursuri engleza america 210721

La ora 19 ne suiam înapoi în autocar pentru a ne întoarce în Miami Beach. Pentru că am ajuns înapoi după închiderea cantinei, elevii s-au organizat în grupulețe și au ieșit la cină în oraș.

Mai multe poze din a unsprezecea zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami