Jurnal Miami 2021 – Ziua 12

Jul 23
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 24

Ziua 12 – Cursuri, Muzeul the Bass și testul final

În această dimineață, Melinda și Krisztina s-au trezit dis-de-dimineață și m-au însoțit să vedem răsăritul. Chiar dacă au fost câțiva nori pe cer, priveliștea a fost și de această dată spectaculoasă.

1 - tabara miami 220721

De la ora 7:30 la ora 8:30 se servește micul dejun, iar astăzi am avut omletă, chorizo prăjit, cartofi cubulețe, iaurt, lapte, cereale, gem, brioșe și fructe proaspete.

Doar Ruxi și Melinda începeau cursurile de la 08:30, iar ceilalți doar la 11:40, 12:45 sau 14:05 (în funcție de grupa de studiu) aveau prima oră. De la ora 9 i-am invitat pe plajă, însă doar Krisztina ni s-a alăturat, ceilalți colegi preferând să doarmă până puțin mai târziu.

2 - tabara engleza miami 220721

Deoarece programele de studiu se întind pe întreaga durată a zilei, am organizat încă două sesiuni pentru vizita la Muzeul the Bass, astfel încât să nu se suprapună cu orele de engleză. De la 11:50 au venit Ioana S. și Krisztina, iar după masa de prânz, de la 13:25 au venit Ana, Ioana F., Alex, Antonio și Dan.

5 - tabara engleza in strainatate 220721

Muzeul de Artă Bass a fost deschis în anul 1964 prin donația unei colecții private de către John și Johanna Bass către orașul Miami Beach. Muzeul a fost deschis în fosta bibliotecă publică și centrul cultural din Miami Beach, o clădire art deco din anii 1930, proiectată de Russell Pancoast, nepotul pionierului John Collins din Miami Beach. Clădirea în sine avea deja o istorie bogată în Miami Beach, fiind primul spațiu public de expoziții de artă din Florida de Sud.

4 - tabara america 220721

Începând cu anul 2001 muzeul a trecut printr-o serie de renovări și transformări, cea mai recentă încheindu-se în anul 2017, fiind extinsă structura internă cu peste 50%, incluzând patru galerii noi, un magazin și o cafenea, precum și o zonă educațională desemnată pentru a servi mai bine programelor extinse și popularității crescute.

3 - tabere america 220721

În fiecare sală de expoziție era câte un angajat prietenos, dornic să povestească în detaliu despre operele de artă expuse și despre artiști.

Nu am ratat masa de prânz, unde am avut orez, broccoli și friptură de porc cu sos.

Deoarece au terminat cursurile la ora 13, Melinda si Ruxi au dorit sa viziteze unul dintre muzeele pe care profesorul lor de la curs l-a recomandat: Phillip and Patricia Frost Museum of Science sau, pe scurt, Frost Museum. Fetele au mărturisit că era destul de aglomerat la muzeu, iar ele au petrecut mai bine de 3 ore înăuntru, întorcându-se foarte încântate după vizită.

6 - tabara engleza sua 220721

Revoluționarul Muzeul de Știință Phillip și Patricia Frost s-a deschis în anul 2017 în parcul Maurice A. Ferré din centrul orașului Miami. Una dintre singurele instituții din întreaga lume care se mândrește atât cu un planetariu de ultimă generație, cât și cu un acvariu de ultimă generație. Expozițiile sunt desfășurate pe șase niveluri, cu punți de observație pe acoperiș care găzduiesc atât un telescop pentru privirea stelelor, cât și o grădină urbană. Expozițiile permanente ale muzeului sunt dedicate biodiversității din sudul Floridei, fizicii luminii, aviației, minții și corpului uman și multe altele.

13 - cursuri engleza miami 220721

7 - cursuri engleza pentru elevi in strainatate 220721

De la ora 14:15 toți ceilalți elevi au fost la cursuri până la 17:05, iar Dan și Luca ne-au scris câteva rânduri despre cursuri:

Dan: „Hello, my name is Dan, I come from Romania and I am 15 years old. These last two weeks I was in Jonny Fishstein’s class. I really enjoyed his lessons because we focused more on speaking. Today we talked about more than one subject like: participation trophies, laws regarding COVID-19 and others. The lessons went by pretty fast and everyone was part of the conversation. Half of my class was Romanian, but  the other students came from Poland, Germany, Italy, Spain and Belgium.”

Luca: „Astăzi a fost o zi plină de aventuri. La prima ora am făcut un proiect despre defrișarea pădurilor. La a doua ora am fost grupați și a trebuit sa facem o prezentare in care sa vrobim despre defrișare. M-am împrietenit cu o fata din Austria și un doi baieti din Franta. Aceștia mi-au povestit despre orașele in care trăiesc și modul lor de viata. Ne-am terminat orele si am plecat fericiți.”

8 - tabara florida 220721

La ora 17:20 ne-am reunit în laboratoarele școlii pentru a susține pe calculator testele de final de curs. Pe baza testului de absolvire se eliberează una dintre diplomele din portofoliul academic pe care elevii le vor primi la ceremonia de absolvire. Sub supravegherea liderilor de grup, elevii au parcurs secțiunile de citire și ascultare, și au încercat să rezolve cât mai bine cerințele. Un lucru este cert: toți au spus că fost un test mai degrabă dificil.

11 - curs engleza in strainatate 220721

9 - tabara engleza florida 220721

Testul este asemănător cu cel online pe care elevii l-au susținut înainte de plecarea în tabără, acela fiind folosit pentru încadrarea în grupa de studiu potrivită nivelului lor. Elevii din grupul nostru din România au un nivel de cunoștințe foarte ridicat, urmând cursuri pe nivelurile C1.1, C1.2, C2.1 și chiar C2.2.

Așteptăm cu nerăbdare să primim rezultatele testelor, împreună cu diplomele pentru activitatea de la curs: prezență, implicare, rezolvarea temelor.

De la 19 trebuia să urmărim finala competiției EF’s Got Talent, însă din păcate aceasta s-a anulat din lipsă de participanți – doar trei elevi fiind înscriși la concurs. Ne-a părut tare rău, deoarece eram pregătiți să îl urmărim și susținem pe Adi. Activitatea a fost înlocuită cu seară de film – Black Widow (o producție Marvel Studios), la care Melinda, Diana M. și Ioana S. au dorit să participe după o scurtă vizită la piscină. Ceilalți s-au mai jucat ping-pong, șah, jocuri video sau au cântat în recepția școlii.

10 - curs engleza america 220721

Mâine urmează ultimele cursuri din această tabără și ceremonia de absolvire! Nu ratați jurnalul!

Mai multe poze din a doisprecea zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami