Jurnal Miami 2021 – Ziua 14

Jul 23
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 24

Ziua 14 – Ne despărțim de Miami Beach

A venit și ziua de sâmbătă, cea în care trebuie să părăsim Miami Beach, Florida, casa noastră în ultimele două săptămâni.

Ana, Ioana F. și Diana M. s-au trezit azi dimineață la ora 6 pentru a prinde momentul în care soarele răsare din ocean, însă nu au avut noroc, cerul fiind acoperit de nori. Nu s-au întristat prea tare, profitând de faptul că ne aflam pe plajă pentru a povesti despre cele două săptămâni de tabără.

1 - tabara miami 240721

Fiind weekend, micul dejun este servit de la ora 9:30 la 10:30, totuși nu mulți dintre elevii noștri au venit la masă, preferând să termine de împachetat bagajele. După ce s-au asigurat că nu au uitat nimic și au reușit să închidă fermoarele valizelor, ne-am reunit în jurul orei 11 în curtea interioară a hotelului.

2 - tabere miami 240721

De aici ne-am îndreptat spre școală, unde am încuiat toate bagajele în biroul încăpător al directoarei, iar apoi am mers la cantină pentru un sandvici: baghetă cu salată, curcan, roșii și maioneză. Am observat că recepția școlii era plină de elevi și bagaje, mai mult de 130 de cursanți urmând să părăsească școala în această zi.

3 - tabara engleza miami 240721

Fiind doar ora 12:30, elevii au dorit să mai facă o incursiune pe la magazine pentru ultimele cumpărături, pentru a se asigura că cei dragi vor primi câte un cadou. Deși de dimineață norii se risipiseră, iar vremea era frumoasă cu cerul însorit, după prânz a început să plouă cu găleata, iar norii grei nu ne-au părăsit până la ora la care trebuia să ne îndreptăm spre aeroport.

Vă invit acum la o scurtă prezentare a școlii. De fiecare dată când elevii intră în campus sunt întâmpinați de un angajat de la pază pentru a fi verificate cardurile de student și a se asigura că toți poartă mască – existând câteva măști disponibile pentru urgențe. De aici, putem porni spre biroul de activități, unde Maylin împreună cu cei doi asistenți ai săi ne așteaptă pentru a ne oferi tot soiul de informații utile pentru petrecerea timpului liber. Programul biroului este de la 10 la 17. De aici se poate rezerva transportul pentru excursii de jumătate de zi (cum ar fi turul de oraș sau Parcul Național Everglades) sau excursii de una sau două zile în Orlando și Key West.

4 - tabara engleza america 240721

În apropiere găsim zona de relaxare, cu canapele, televizor, jocuri, masă de ping-pong.

Urcând câteva scări, ajungem la recepție, unde elevii pot cere informații despre aproape orice :). Tot de aici își pot ridica pachetele pe care le primesc dacă își comandă ceva de pe Internet. La același nivel este cantina, care servește micul dejun de la 7:30 la 8:30, prânzul de la 12:00 la 13:30 și cina de la 17:00 la 20:00.

5 - tabara engleza sua 240721

La mezanin găsim birourile angajaților (director de școală, cazare, administrativ) și iLabs (săli de curs cu calculatoare, unde elevii au dat și testul de absolvire).

6 - tabara internationala engleza in strainatate 240721

La etajul 3 se află biroul academic (unde elevii pot discuta despre cursurile lor, modificarea grupei de studiu, absențe), săli de curs (la acest etaj sălile de curs poartă nume de orașe: San Diego, San Francisco, Boston, etc.) și câteva dormitoare. La etajele 4, 5 și 6 sunt doar camere de cazare, iar la etajul 7 sunt atât camere, cât și săli de curs (ce poartă nume de state – Colorado, California, Florida, etc.)

La 16:30 toată lumea era înapoi la școală și am mers în cantină pentru cină. După aceea, am avut timp să cântărim bagajele pentru a ne asigura că nu depășim kilogramele admise de compania aeriană. Din fericire, toată lumea s-a încadrat, chiar dacă unii elevi s-au lăsat duși de val la cumpărături :).

Deoarece aflasem la online check-in că unul dintre elevii din grup nu apare pe lista pasagerilor din cauza unei situații de overbooking din partea companiei aeriene, am organizat transferul spre aeroport puțin mai devreme decât de obicei. La ora 17 a venit primul microbuz de transfer care urma să ducă în aeroport jumătate din grup, iar la 17:20 a sosit cel de-al doilea. Din fericire, la ghișeul de check-in din aeroport problema a fost depășită cu ușurință, îndreptându-ne cu toții spre controalele de pașaport și securitate.

7 - tabara engleza in strainatate 240721

Călătoria din Miami în Istanbul a fost petrecută aproape în întregime dormind, fiind întreruptă doar pentru cină (burger de vită sau paste cu brânzeturi) și mic dejun (omletă și fructe) – astfel că nici nu am simțit când au trecut cele peste 10 ore în avion. După o scurtă escală, ne îmbarcam pentru ultimul segment al călătoriei (Istanbul – București). A trebuit să așteptăm mai bine de o oră în avion până ce au fost remediate anumite probleme tehnice, iar la București am aterizat după un zbor de 50 de minute. După ce am recuperat toate bagajele, nu am ratat ocazia să facem câteva fotografii de grup și să ne îmbrățișăm, promițând că ne vom reîntâlni.

8 - calatorie cu grup in strainatate

9 - tabara engleza cu insotitor

Elevii m-au întrebat care va fi următoarea destinație unde vom călători împreună, plănuind deja o nouă tabără în străinătate. Varianta de tabără la școală EF Honolulu, Hawaii a atras atenția multora și sper să îi revăd vara viitoare!

Iată și o previzualizare a impresiilor de tabără pe care le-am primit de la elevi:

11 - excursie engleza america 240721

10 - tabara america 240721

Mai multe poze din ultima zi de tabără din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami