Jurnal Miami 2021 – Ziua 2

Jul 23
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 24

Prima zi la Școala EF Miami Beach

În fiecare tabără, prima zi de luni este încărcată, iar cea de astăzi nu a făcut excepție. Întâlnirea din această dimineață a fost la ora 07:15 în fața clădirii unde suntem cazați. Drumul de la hotel la școală nu durează mai mult de 3 minute, astfel că, după ce a reușit toată lumea să se mobilizeze, am ajuns la timp pentru micul dejun. Bineînțeles, nu am ratat ocazia să facem o poză de grup la intrarea în școală :).

1 - tabara engleza miami 120721

Cantina era plină de elevi entuziasmați care sosiseră ieri la școală și care de abia așteptau să înceapă programul de astăzi, să își cunoască viitorii colegi și să experimenteze ceea ce EF Miami are de oferit.

După mic dejun, am fost invitați în recepție pentru un mic joculeț de socializare. Astfel, elevii au primit o foaie cu cerințe, pe care se completa cu numele elevilor care corespundeau cel mai bine unor anumite cerințe ale jocului. Opțiuni erau din plin între cei 150 de elevi noi, iar cerințele variau de la “Găsește pe cineva de pe alt continent față de tine”, până la “Găsește pe cineva care a venit pentru un curs mai lung de 4 săptămâni”. Bineînțeles, deși era prezentat ca un joculeț, motivul principal era socializarea și iesirea din zona grupului sau a prietenilor cu care elevii au sosit.

2 - tabara in strainatate miami 120721

După ce jocul s-a încheiat, elevii au susținut pe rând o scurtă testare a abilităților de comunicare în limba engleză, pentru a li se putea definitiva nivelul de cunoștințe. Pe baza  conversației de astăzi și a testului de plasament pe care elevii l-au susținut online de acasă, biroul academic a încadrat fiecare cursant într-o grupa de studiu.

Ora 9 a dat startul sesiunii de orientare. Cantina a fost reamenajată sub forma unei săli de conferințe, iar apoi s-a umplut de elevi nou sosiți în acest weekend. Reprezentanții diferitelor birouri din școală (birou academic, birou de activități, biroul administrativ) și directoarea școlii au susținut o serie de prezentări introductive. Ne-au fost prezentate câteva dintre regulile școlii, precum și caracterul pronunțat internațional al acestei tabere, având în școală aproape 450 de elevi de peste tot din lume, acoperind 35 de naționalități diferite. Pentru a se integra cât mai ușor, elevii trebuie să folosească în permanență limba engleză, cu această ocazie îmbunătățindu-și cunoștințele. Ne-au fost reamintite legile din Florida, dar și regulile școlii precum: ora până la care elevii minori trebuie să fie în clădire, așteptările școlii față de elevii, reguli de conduită și alte detalii de interes atât pentru participanții la tabăra internațională, cât și pentru colegii lor.

Ni s-a vorbit despre structura cursurilor, dar și despre felul în care sunt gândite orarele elevilor. Elevii sunt aici bineînțeles și pentru a se distra, a cunoaște noi oameni și pentru a se bucura de frumusețea locului în care ne aflăm. Astfel, la o nouă prezentare Maylin – directorul de activițăți – ne-a prezentat modalitățile de petrecere a timpului liber și modul în care elevii se pot înscrie la acestea, pentru a îi ajuta pe elevi să aibă o experiență excelentă pe perioada celor 2 săptămâni.

3 - tabara internationala miami 120721

Toți elevii au ieșit în aleea din spatele școlii, chiar lângă piscină pentru o nouă poză de grup – de data aceasta unul mult mai numeros decât cel al elevilor din România.

4 - tabara america 120721

Fiind un mediu internațional divers și sănătatea tuturor celor prezenți în școală fiind prioritară, școala testează în prima săptămâna elevii care sosesc în weekend. Astfel, după închierea prezentărilor, elevii nevaccinați au făcut un test antigen. Elevii vaccinați sunt scutiți de această testare, pe baza certificatului de vaccinare.

La ora 11 am încheiat programul pentru prima parte a zilei, iar până la masa de prânz toată lumea a dorit să se întoarcă în camere. La momentul întâlnirii, ploua cu găleata, astfel că am amânat plecarea spre prânz cu 30 de minute, până când am prins o pauză în ploaia deasă.

După prânz era programat turul de oraș, însă, din cauza vremii nefavorabile și a faptului că o mare parte din tur implica plimbări în aer liber, am fost nevoiți să facem o schimbare de planuri. Ne-am adaptat situației și am făcut ceva tipic american: am mers la mall – spre încântarea elevilor! Turul de oraș va fi reprogramat pentru o dată ulterioară, astfel încât să ne putem bucura de diversele zone culturale ale orașului. Cum altfel să simțim vibrația din Little Havana, dacă nu la pas?

În călătoria noastră cu autocarul prin South Beach, districtul arhitecural din Miami, elevii din tabăra internațională au putut admira hoteluri în stilul art deco. Am trecut pe lângă vasele de croazieră din Port of Miami și zgârie norii din downtown Miami.

Odată ajunși la mall, am avut 3 ore la dispoziție și peste 240 de magazine din care elevii puteau alege, Dolphin Mall fiind unul dintre cele mai apreciate mall-uri din Miami. Orele petrecute aici au fost suficiente pentru unii, însă alții m-au întrebat deja când mai venim la mall :).

5 - tabara pentru elevi america 120721

Întorși la școală, am luat cina în cantină, iar apoi le-am arătat elevilor unde vor avea cursurile începând de mâine dimineață. Sălile de curs se află la etajele 3 și 7 ale clădirii. Toată lumea a primit orarul pentru școală, nivelul variind de la B2.1. la C2.2., iar fiecare elev va urma cursuri pe nivelul său de cunoștințe. Modelul școlii pentru orare este unul tip zig-zag, ceea ce înseamnă că elevii sunt încadrați în așa fel încât să aibă într-o zi lecții de dimineață, iar în ziua următoare lecții de după-amiază.
Pentru doritori, am făcut o primă incursiune la plajă și ocean – și ce bucurie a fost să se bălăcească în apă aproape o oră!
6 - tabara engleza florida 120721

 

7 - tabara in strainatate sua 120721

Puțin înainte de ora 22 am plecat spre petrecerea organizată la școală. Sala de mese a fost transformată în ring de dans, cu lumini și muzică puternică. În special fetele s-au relaxat pe ritmuri de dans, dar nici băieții noștri nu s-au lăsat mai prejos.

8 - tabara elevi miami 120721

O scurtă oprire la supermarket alături de Claudia, iar apoi toată lumea s-a îndreptat spre camere pentru a se odihni. Ziua de mâine ne va aduce cursuri și alte activități interesante, așadar vom avea nevoie de energie.

Mai multe poze din a doua zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami