Jurnal Miami 2021 – Ziua 3

Jul 23
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 24

Ziua 3 – Grădina Botanică și Memorialul Holocaustului

Marți a fost prima zi de cursuri de limba engleză, însă programul academic a început doar la ora 11:40, astfel că am profitat de timpul liber de dimineață pentru a vizita două obiective din Miami Beach. După micul dejun, 18 dintre elevi au venit la întâlnirea de la ora 9 pentru o plimbare pe jos până în centrul civic al orașului, unde se află muzeul de artă, teatrul, sala de balet, centrul expozițional, dar și Grădina Botanică și Memorialul Holocaustului.

După o plimbare de 10 minute, am ajuns la micuța grădină botanică din Miami Beach, care se află chiar vis-a-vis de Centrul de Conferințe. Grădina Botanică este un spațiu urban ce are puțin peste un hectar, fiind fondată în anul 1962. În anul 2011 a fost supusă unei renovări peisagistice care a costat 1.2 milioane USD.

1 - tabara engleza Miami 130721

Grădina Botanică este o grădină mică, dar cochetă, unde voluntari din comunitate vin și îngrijesc plantele și unde accesul este gratuit. O mulțime de arbuști și copaci atât nativi statului Florida, cât și importați, creează o oază de verdeață în mijlocul orașului, cu zone de gazon ce te invită să te așezi, cu mici ochiuri de apă și chiar o grădină japoneză! Pe lângă plantele foarte diverse răsfirate pe aleile înguste ale grădinii, am văzut păsări și micuțele șopârle cu care ne-am obișnuit deja, pești și broaște țestoase. Bineînțeles, nu puteam rata să facem o poză cu unicornul alb, care se ascundea în vegetație.

2 - tabara engleza america 130721

Chiar înainte de a pleca, elevii au fost îmbiați de iarba proaspăt tunsă pentru o tură de-a prinselea în spațiul deschis. Au râs și s-au distrat copios, iar când au obosit, am pornit spre cel de-al doilea obiectiv din această dimineață – Memorialul Holocaustului – un obiectiv turistic important din Miami Beach.

Aceasta se află la 2 minute de mers pe jos, iar numele său complet este Holocaust Memorial of the Greater Miami Jewish Federation. Este un loc cu adevărat impresionant, cu o sculptură impunătoare ce se ridică din mijlocul unui lac artificial al cărei apă este neagră. Pereții plini cu numele unora dintre evreii uciși în cel de-al Doilea Război Mondial lasă loc unei înșiruiri de evenimente marcante din viața socială a acelei perioade întunecate a epocii moderne. Larisa le-a împărtășit băieților din cunoștințele sale, iar aceștia păreau captivați de cele auzite.

3 - tabara in strainatate pentru elevi 130721

Știați că documentele vremii arată că aproximativ 350,000 de români au fost victime ale Holocaustului? Pentru a pune lucrurile în perspectivă, este mai mult decât toată populația Clujului, sau peste 2 la sută din toată populația României. Statuile și sculpturile locului erau foarte expresive, iar citatele de pe pereți foarte bine alese.

O mână uriașă (The Giant Hand) ce se ridică dintr-un lac negru, cu sute de statui de oameni mari ori de copii, pe brațul său, cu fețele schimonosite de durere ne arată faptul că totuși, prin toate greutățile, poporul a izbutit.

4 - tabara in florida 130721

De la Memorial ne-am îndreptat spre hotel, nu înainte de a face o oprire la supermarket, de unde elevii au dorit să își cumpere în special apă. Umiditatea în aer în Miami Beach este de 85-90%, iar hidratarea este esențială!

La ora 11:40 începeau primele cursuri – acestea erau cele de interes special (Special Interest – SPIN). În platforma online a EF, cea în care se susține testul de plasament și unde se pot verifica orarele academice, elevii au avut ocazia să își completeze profilul cu interesele și obiectivele lor de pe urma acestui curs. Pe baza acestora, școala i-a încadrat la un curs de interes special. În acest moment, în școală cursurile de interes special și seminarul academic se țin online pe zoom. Elevii au fost încadrați la SPIN în funcție de subiectele lor de interes, astfel că unii elevi au început la 11:40, iar alții la 12:45. După aceea, au avut timp pentru masa de prânz (care se poate lua între ora 12:00 și 13:30), oferind timp suficient elevilor pentru masă astfel încât să nu se suprapună cu programul academic.

Cursurile generale se țin față în față, iar acestea au fost astăzi de la ora 14:15 la ora 17 și iată ce ne-au spus Krisztina și Amalia despre cursuri:

Krisztina: “Today, the classes began in the afternoon. Each class is named after different cities, mine is named California. The students were from Italy, France and Romania. We started the course with an introduction and a game named 2 truth 1 lie. Each of us told separately three facts about ourselves, where one was false while the other two were true, then everyone guessed which might be the false thing about the other. After the end of the first class, there was a 10-minute break. On the second course we talked about the environment, and we started doing exercises in pairs in the book, and we also got homework for tomorrow.”

Amalia: “La începutul orei ne-am introdus toți prin a ne spune numele și originea lui, vârsta, țara de unde venim și cât timp vom sta… Mai erau alți elevi din Polonia, Germania și Spania… Am continuat ora prin a învăța phrasal verbs și am lucrat exerciții cu ele .. din fericire nu am primit teme.”

Patru elevi au solicitat și au primit acceptul de la biroul academic pentru modificarea grupei de studiu și încadrare într-o grupă superioară: Matei, Irina, Ioana P. și Maria. Îi felicităm pentru inițiativă!

Înainte de cină am participat la un concurs de talente organizat în școală pentru elevi – EF Talent Show, la care Adi s-a înscris și ne-a impresionat pe toți cu talentul său la pian. Așteptăm cu nerăbdare să îl susținem la finala ce va avea loc săptămâna viitoare!

5 - tabara de vara sua 130721

Vremea instabilă nu ne-a permis să mai facem o plimbare de seară, astfel că am încheiat seara  la piscină, iar cei care doreau să se odihnească s-au retras în camere. Încă de acomodăm cu diferența de fus orar de 7 ore între Miami și București 🙂

6 - tabara engleza florida 130721

7 - tabara engleza in strainatate 130721

8 - cursuri in strainatate pentru elevi 130721

Urmăriți și mâine jurnalul pentru a afla cum s-a desfășurat ziua din tabără miercuri!

Mai multe poze din a treia zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami