Jurnal Miami 2021 – Ziua 4

Jul 23
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 24

Ziua 4 – Cursuri și volei pe plajă

Credeam că miercuri vom avea prima zi de când am sosit în această tabără în care ploaia ne va ocoli și am avut activități în aer liber din plin, însă ploaia nu a lipsit până la urmă :).
Dar prima dată, să vorbim despre cursuri. Sesiunile de limba engleză au ținut de la 8:30 pâna cel mai târziu la 14:05. Iată ce ne-au scris Ruxandra, Alexandra și Ambra despre cursurile și activitățile de astăzi.
Ruxi: “Mi-am început ziua dis de dimineață având cursuri de la ora 8:30. La cursuri tema de astăzi a fost comunicarea. Prima ora am petrecut-o aflând mai multe despre colegii mei de clasă, iar a doua am fost la Starbucks, unde ne-am continuat discuția cu ei. Am cunoscut elevii din Elveția, Republica Cehă, Russia și Italia. După cursuri am fost până pe plajă, unde am avut norocul sa fie soare, iar pe la ora 5:30 am fost la volei pe plajă. Nu în cele din urmă, ne-am încheiat ziua mergând la piscină.”
1- tabara miami 140721
Alexandra: “Classes were my main focus this morning since they started at 8:30. Our teacher, Jonny, constantly motivates us to speak, which I find an ideal opportunity to improve our communication skills. An amusing occurrence is that 80% of our class consists of Romanian students from our group, getting acquainted with people from countries such as Germany, Poland or Argentina is nevertheless a fun experience. Being randomly paired up with them in class is, for instance, the perfect time to do so. Later on I went to the beach for the first time since I got here, which really exceeded my expectations!”
Ambra: “La ora 6 dimineața, mi-a sunat alarma și m-am dus să mă pregătesc pentru ore! La ora 8 eram în clasă! Îmi ador profesorul și colegii! Domnul Bartt Constantine mi-a facut una dintre cele mai bune impresii! Este un om deschis la minte și foarte amuzant! Majoritatea colegilor sunt din Suedia, dar și din Mexic, Belgia și America! Domnul Barrt ne învață foarte multe despre America și tradițiile lor, povestindu-ne și de experimența lui la facultatea din New York! Chiar m-a făcut să mă gândesc să aplic la facultate aici!
Inițial, am fost foarte speriată de cursuri și de colegi, dar chiar totul mi-a lăsat o impresie de neuitat!”
Pentru masa de prânz am avut orez cu legume, pui, fasole pastăi și salate. Imediat după aceea, elevii care au încheiat cursurile au plecat la plajă sau piscină, după preferință. De la școală este o plimbare de două minute până la plajă, iar piscina se află chiar lângă camerele noastre din hotel.
Pentru această după-amiază, biroul de activități a organizat o sesiune de roller skating, iar în grupul nostru erau patru doritoare, astfel la ora 16 am pornit împreună cu Ioana S., Diana M., Krisztina, Melinda și câteva eleve din Italia spre centrul de închirieri de patine. Ioana, Diana și Melinda au optat pentru role, iar Krisztina a ales o bicicletă. Au avut două ore la dispoziție pentru plimbare pe renumita Ocean Drive, însă o oră s-a dovedit a fi suficient de obositoare :).
2 - tabara engleza miami 140721

 

6 - tabara engleza america 140721
Începând cu anul 2020, strada a devenit pietonală, restaurantele și cafenelele extinzându-și terasele până spre mijlocul străzii. În anii precedenți, aici era unul dintre faimoasele locuri din Miami Beach unde se puteau admira mașini scumpe și extravagante, însă transformarea în stradă pietonală a fost primită cu încântare de localnici și patroni de restaurante :).
3 - tabara pentru elevi in strainatate 140721

La 17:30 s-a reunit restul grupului la școală pentru activitatea de volei pe plajă. Au fost mult mai mulți amatori, între membrii grupului aflându-se jucători foarte talentați. În parcul Lummus sunt două plase pentru volei, câteva locuri de joacă pentru copii, iar foarte multe persoane se plimbă aici cu bicicleta, skateboardul sau aleargă.
4 - tabara pentru elevi america 140721
Cu hotelurile art-deco pe o parte si parcul Lummus pe cealaltă parte – zona este absolut încântătoare! În continuarea parcului este o plajă extrem de lată si o apă incredibil de caldă! Ne-am mirat de lățimea plajei, partea dispre faleză aducând mai mult a drum cu nisip – poate și pentru ca este folosit de mașinile salvamarilor :). Foarte interesante în South Beach sunt căsuțele salvamarilor, așezate câte una în dreptul fiecărei străzi – așadar la 120 de metri distanță. Străzile de aici sunt la 400 de picioare distanță unele de altele. Bulevardele taie Miami Beach vertical, iar străzile se intersectează perpendicular de bulevarde. Așadar navigarea orașului este foarte ușoară. Dar să revenim la căsuțele salvamarilor – nici una dintre ele nu este la fel ca celelalte – fiind inspirate din curentul art-deco – aducând un farmec aparte plajei.
9 - tabara internationala pentru elevi 140721
O parte a grupului a rămas la volei – echipele au fost formate, iar meciul a început în scurt timp. O altă parte a grupului a optat pentru relaxare pe plajă și în apă.
7 - tabara in strainatate sua 140721

 

8 - tabara de vara cu insotitor 140721

 

5 - tabara internationala miami 140721
Toată lumea se simțea foarte bine, iar vremea a ținut cu noi până seara, astfel că meciul de volei s-a lungit până la ora 20. Și chiar când credeam că scăpăm fără ploaie, cerul s-a întunecat. Ne-am grăbit să ne organizăm și să pornim spre școală, însă nu am scăpat de mângâierea unei ploi calde de vară.
Am ajuns la școală puțin după ora 20:30 și pentru că la această ora cantina era închisă, am luat cina la pachet și am încălzit-o în camere.
Ziua a fost una excelentă, însă toate activitățile și plimbările lungi își spun cuvântul, iar elevii resimt oboseala picioarelor. Pentru restul serii, au rămas în camere pentru binemeritata odihnă.

Mai multe poze din a treia zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami