Jurnal Miami 2021 – Ziua 5

Jul 23
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 24

Ziua 5 – Fotbal american în Flamingo Park

În această dimineață am avut parte de un nou răsărit superb în Miami Beach. Le-am recomandat și elevilor din tabără să vină măcar o dată să prindă răsăritul soarelui peste ocean, vom vedea până la finalul taberei câți dintre ei reușesc să se trezească ?.

Joi, cursurile de limba engleză au început doar la ora 11:40 și pentru că muzeele din Miami se deschid doar după ora 11, pentru această dimineață le-am oferit elevilor ocazia să se odihnească, unii dintre ei resimțind oboseala acumulată în ultimele zile.

2 - tabara engleza miami 150721

4 - tabere miami 150721

Doar Melinda, Krisztina, Ioana S., Diana M. au optat pentru plajă, ceilalți preferând să doarmă până mai târziu. Trezindu-se după ce s-a încheiat programul pentru mic dejun, Ambra a pregătit pentru toți elevii clătite americane cu sirop de arțar. Pot spune că au fost delicioase ?.

Din luna martie până în octombrie, broaștele țestoase depun ouă și am observat foarte multe locuri pe plajă împrejmuite pentru a nu călca în zona în care ouăle au fost depuse. Din păcate, astăzi am văzut pe plajă o broască țestoasă decedată. Salvamarul din zonă și un reprezentant al parcurilor au venit pentru a evalua situația, iar fetele care erau pe plajă au fost foarte curioase să afle care este motivul morții și ce se va întâmpla în continuare. Se pare că broasca țestoasă urma să fie dusă la o clinică pentru a se încerca extragerea ouălor.

1 - tabara miami 150721

Când se întorceau de la plajă, fetele au observant o iguană verde, Diana M. fiind atât de încântată de ea încât a mărturisit că ar dori să ia una acasă. Știați că iguanele sunt ținute adesea drept animal de companie? Iguanele sunt originare din arhipelagul Caraibelor și din America Centrală și de Sud, cele mai răspândite fiind cele verzi, precum cea pe care am întâlnit-o și noi. Iguanele se găsesc libere în Florida, Hawaii, Texas și Insulele Virgine din SUA.

Ioana, Matei și Amalia ne-au spus câteva cuvinte despre cursurile de astăzi, care s-au încheiat la ora 17.

Ioana: “The class is so nice the people are amazing we are always joking with our teacher and he’s so much fun. He gave us some interesting place to go eat and have fun! I have classmates from Italy, France, Poland, Czech Republic.”

Matei: “Ce pot să zic… O zi plină de peripeții, aventuri și prieteni noi. Azi la ore am făcut o lecție nouă și am fost avertizat că mâine am un test, ca la fiecare final de săptămână. M-am împrietenit cu un băiat din Cancun, Mexic și mi-a povestit foarte multe detalii interesante despre orașul în care trăiește, eu fiind interesant de geografie.”

9 - tabara sua 150721

Amalia: “I really enjoyed the hours today because the teacher didn’t only cover the topic of our lesson today (prepositions) and he shared to us some of his life stories which captivated and amazed everyone…than we played some team games and did a reading “test”… I really love the destination since I made some new friends and had lots of fun.”

3 - tabere engleza miami 150721

Văzând cât de mult succes a avut voleiul pe plajă în rândul elevilor noștri, pentru această după-amiază școala a pregătit încă o activitate sportivă, însă de această dată în Flamingo Park. Astfel, la ora 17:30 am pornit de la școală spre parc, iar călătoria noastră a durat mai bine de 30 de minute.

5 - tabara in strainatate 150721

6 - tabara engleza in strainatate 150721

8 - tabara america 150721

Flamingo Park are o suprafață de 15 hectare și se află în centrul South Beach, iar construcția sa a început în anul 1950, ultima renovare având loc în 2013. Terenuri de baschet, de handbal, de fotbal, de tenis, pista de alergare, centrul acvatic, toate sunt la mare căutare de către locanici.

Pentru început, Van (reprezentantul școlii) le-a explicat elevilor regulile pentru fotbal american și a jucat împreună cu ei mai bine de o oră. Alexandru era încântat că el cunoaște deja regulile de joc din tabără din San Diego, când a avut ocazia să exerseze la una dintre activitățile sportive. Cei care nu au fost atrași de fotbal american s-au îndreptat către coșul de baschet, iar Luca, Cezar, Amalia, Krisztina și Alexandra s-au mulțumit doar să privească, în timp ce Matei, Ioana P., Diana P. și Maria au plecat la cumpărături pe strada Lincoln Road Mall.

10 - tabere america 150721

7 - tabara in strainatate pentru elevi 150721

11 - tabere sua 150721

La un moment dat, Dan, Teo și Adi au lăsat fotbalul pentru baschet, alăturându-se unor localnici pentru un joc intens, de la care cu greu au plecat. Teo fiind unul dintre elevii care ne-a cerut în mod special o sesiune de baschet, bineînțeles că nu avea cum să o rateze – mai ales că a avut ocazia să joace împotriva unor adversari pe care nu i-a mai întâlnit înainte.

De abia la ora 20 ne-am organizat și am lăsat parcul în urmă, iar pe drum am observat cum Miami Beach începea să se animeze, terasele de pe Espanola Way, Lincoln Road Mall și Collins Avenue fiind deja pline. În special băieții au admirat mașinile din parcările hotelurilor de lux, Luca și Antonio dezbătând intens acest subiect. În fiecare an, mașinile parcate la hotelurile din această zonă atrag atenția elevilor din tabără care, desigur, nu ratează ocazia să le fotografieze și să-și împărtășească unul altuia cunoștințele despre ele. Unele lucruri nu se schimbă – Miami e tot Miami 🙂

13 - tabara miami beach 150721

Cantina era închisă la ora la care am ajuns noi la școală, astfel că am fost din nou nevoiți să luam cina la pachet și să o încălzim la hotel. O parte a grupului a dorit să iasă din nou în oraș la un cunoscut lanț de restaurante numit Five Guys, pe care nu îl ratează nici elevii care merg cu noi în tabăra de la New York ?.

Mai multe poze din a cincea zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami