Jurnal Miami 2021 – Ziua 7

Jul 23
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 24

Ziua 7 – Excursie la Universal Orlando

A sosit o nouă zi mult așteptată din această tabără de engleză: excursia la parcul de distracții Universal Orlando! În programul de tabără aveam o zi de weekend liberă, în care elevii puteau alege dintre excursiile organizate de școală, iar aceasta a fost activitatea opțională la care toți elevii din grup au dorit să se înscrie. Deoarece știam că va fi o excursie lungă și obositoare, am considerat că sâmbăta ar fi cea mai potrivită zi.

Întâlnirea din această dimineață a fost cu mult înainte de răsăritul soarelui: la ora 4:30 toți elevii erau în fața hotelului. Am pornit spre școală pentru a ne întâlni cu ceilalți elevi internaționali care urmau să participe la excursie și pentru a lua din cantină pachetele cu mic dejun pe care școala le pregătise pentru grupul nostru (iaurt, fructe proaspete, o gogoașă și suc de portocale).

După ora 5 am pornit la drum cu autocarul și în scurt timp a început ploaia. Pot spune că am fost foarte norocoși – prognoza pentru Miami Beach arăta ploi pentru întreaga zi, iar în Orlando am avut o zi însorită, fară nici un strop de apă (mai puțin în ride-urile cu apă, pe care mai toți le-am încercat pentru a ne răcori și distra). Cei mai mulți dintre noi am dormit tot drumul, ceea ce ne-a ajutat să mai prindem puțină energie pentru a vizita cât mai mult din parcuri.

15 - tabara sua 170721

După o călătorie de patru ore, am sosit entuziasmați la Universal Orlando!! Acestea fiind zise, să vă prezint parcurile:
Am optat pentru bilete de o zi în două parcuri, ceea ce ne oferea posibilitatea în primul rând să vedem două parcuri, iar în al doilea rând să călătorim cu trenul ce leagă Universal Studios Florida și Island of Adventure.

2 - tabara in strainatate 170721

Complexul Universal Orlando este cel de-al doilea parc de distracții ca mărime din zona Orlando, după Disney Orlando și totodată unul dintre cele mai vizitate parcuri de distracții din lume. În 2017, parcul a primit 17 milioane de vizitatori din întreaga lume! De fapt, în acest complex există trei parcuri: două principale (Universal Studios și Adventure Island) pe care le-au vizitat și elevii din tabără, și încă un parc acvatic: Volcano Bay. Desigur, există și numeroase hoteluri, locuri de luat masa și activități alternative în zonă – pentru a ține vizitatorii cât mai conectați la distracție.

3 - tabara engleza miami 170721

1 - tabara florida 170721

9 - tabere engleza maimi 170721

Universal Studios, a fost primul parc construit din acest complex, inaugurat în 1990. Ideea acestui parc a fost aceea de a reconstrui platouri de filmare și de a da senzația vizitatorilor că se mută dintr-un film în altul. Are 8 zone tematice printre care New York, San Francisco, World Expo, Hollywood și desigur, Wizarding World of Harry Potter – Diagon Alley. Aceasta din urmă a fost bineînțeles la mare căutare printre elevii din tabără, mai ales pentru că de aici se făcea legătura, cu trenul din Harry Potter – Hogwarts Express, către cel de-al doilea parc, Adventure Island. Stația King’s Cross Station din Londra a fost recreată pentru a te face să te simți cu adevărat parte din povestea băiatului vrăjitor.

4 - tabara engleza florida 170721

În grup avem destul de mulți fani Harry Potter, iar ei au avut atât roller-coastere, cât și magazinașe de suveniruri la dispoziție. O altă atracție la mare căutare în universul acesta a fost, pentru elevii din tabără, Harry Potter și evadarea din Gringotts – un rollercoaster de puțin peste 600 de metri, aflat în totalitate la interior ce combină mișcarea, efectele speciale, proiecții 3D și desigur scene din film recreate. Aici, elevii i-au întâlnit pe Harry, Hermione și pe Ron ce încercau să pătrundă în banca Gringotts. Acest gen de “dark rides” sunt foarte des întâlnite. În primul rând pentru că ocupă mult mai puțin spațiu decât un roller coaster clasic și în al doilea rând pentru că sunt foarte versatile. Întreaga experiență are loc într-o încăpere imensă, desigur în întuneric. Mișcarea trenului poate fi făcută pe toate direcțiile și combinând asta cu efectele speciale și grafica 3D, experiența devine una foarte interesantă.

8 - tabara engleza in strainatate 170721

10 - tabere miami 170721

Intrarea în Adventure Island se poate face, așa cum am spus anterior prin lumea lui Harry Potter, trenul sosind în Hogsmeade. Aici, alte atracții și roller coastere i-au așteptat pe elevi. Adventure Island a fost inaugurat în 1999 și este la fel, împărțit în 8 zone distincte, fiecare cu propria temă – desigur, legate și ele de filmele produse de-a lungul timpului de studiourile Universal. Jurrasic Park, King Kong, Insula supereroilor Marvel și alte astfel de zone tematice, ne-au ținut ocupați întreaga zi.

7 - tabara de vara pentru elevi 170721

Parcul nu părea foarte aglomerat, însă era greu de spus dacă erau puțini oameni, ori dacă organizarea era foarte bună? Tind să cred că ținea de organizarea parcului – angajații părând că au un scenariu bine pus la punct și repetat de multe ori. Indicațiile erau clare, marcajele evidente și interacțiunea sau comunicarea cu turiștii foarte bună, de la momentul când ne așezam la coadă și până când experiența se încheia, fie că era vorba de un spectacol, un roller coaster sau o atracție virtuală.

6 - tabara internationala miami 170721

11 - tabere florida 170721

În zonele din aer liber masca nu este obligatorie în parc, însă în spațiile închise vizitatorii nevaccinați erau îndrumați să poarte masca. Existau dozatoare de dezinfectant la fiecare intrare și ieșire din orice spațiu, iar în difuzoare o voce prietenoasă aducea aminte vizitatorilor să se spele pe mâini și să folosească dezinfectantul mai des decât de obicei.

12 - tabere in strainatate 170721

Toți elevii s-au simtit bine, excursia putând fi declarată un succes. Iar ei, au avut parte de experiențe frumoase și cu siguranță amintiri pe care le vor păstra mult timp de acum înainte. Însă timpul zboară atunci când te distrezi și după aproximativ 8 ore petrecute în parc, era momentul să încheiem vizita din Orlando.

14 - tabara america 170721

13 - tabere in strainatate pentru elevi 170721

La ora 18 ne-am reunit și am pornit spre parcarea pentru autocare, iar în jurul orei 23 ne întorceam la școală. Aici, am fost așteptați cu cina la pachet – de această dată am avut pizza, o variantă culinară cu care nu prea se poate da greș, căci nu sunt mulți adolescenți care să nu se bucure de pizza 🙂 !

Mai multe poze din a șaptea zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami