Jurnal Miami 2021 – Ziua 8

Jul 23
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 24

Ziua 8 – Relaxare și South Pointe Park

Duminică a fost ziua în care elevii au avut șansa să doarmă mai mult, oboseala resimțindu-se după excursia lungă de ieri din Orlando. Fiind weekend, micul dejun începea doar de la ora 09:30, dar nu foartă multă lume a reușit să se trezească până când se încheia, la ora 10:30.

După masa de prânz, am avut întâlnire la hotel la ora 13 pentru a pleca în excursia spre Parcul Național Everglades. O plimbare scurtă prin Collins Park și eram deja la locul de întâlnire: Soundscape Park. După cum ați observat până acum în filele de jurnal, în Miami sunt foarte multe parcuri, iar toate sunt foarte îngrijite și verzi.

2 - tabara florida 180721

1 - tabara miami 180721

Ne-am suit în autocarul care ne-a dus până în Bayside Marketplace, iar acolo am fost informați că nu ne putem continua excursia spre Everglades din cauza unei încurcături cu rezervarea. Școala ne-a rezervat turul pentru ora 14, însă Big Bus – compania care organizează excursia nu mai avea locuri pentru această oră și dată. Astfel, suntem nevoiți să reprogramăm pentru o altă zi din cursul săptămânii.

3 - tabara america 180721

Nu am rămas în Bayside deoarece turul pe care îl vom face mâine cu școala ne va aduce aici, astfel ne-am suit într-un autobuz turistic Big Bus și ne-am întors la Soundscape Park. Călătoria nu a implicat costuri suplimentare pentru noi, iar elevii au putut admira orașul de la înălțime, vasele de croazieră aliniate în Port of Miami, un important port turistic din SUA, și traficul intens de dumincă.

4 - tabara sua 180721

La întoarcere am trecut din nou prin Collins Park și  o creație artistică ne-a atras atenția: Your Mommas Voice in the Back of Your Head a artistei Najja Moon. Artista locală Najja Moon a fost câștigătoarea concursului organizat de Muzeul Bass pentru monumente noi, iar opera sa va fi expusă până la finalul anului 2021. Vorbind despre relația personală și totuși universală dintre mame și copii, din difuzoarele multidirecționale ale operei Your Mommas Voice in the Back of Your Head se aude chiar vocea mamei artistei.

8 - tabara in strainatate america 180721

Ajungând înapoi cu puțin înainte de ora 17, elevii au avut timp mai bine de o oră pentru a se pregăti pentru activitatea de seară. Câteva fete s-au oprit la piața de fructe proaspete de pe Lincoln Road de unde au venit încărcate cu licii, mango, fructul dragonului, pepene galben și pepene roșu.

Când au auzit de timp liber, cei mai mulți dintre elevi au dat iama la mall, urmând să ne reunim în South Pointe Park la ora 20, pentru apus.

Rareș și Ambra au folosit timpul liber pentru a-și spăla haine la spălătoria din campus. Campusul este la doar 3 minute distanță, așa cum știți deja, iar spațiile comune și facilitățile pentru cursanți sunt disponibile tuturor elevilor. Inclusiv spălătoria / uscătoria, ceea ce este foarte practic, mai ales pentru elevii care stau perioade mai lungi de timp.

Ne-am întâlnit la 18 cu Alexandru, Rareș, Alexandra, Melinda, Krisztina, Diana M. și Ioana S. și am pornit de la hotel spre South Pointe Park. Deoarece călătoria până acolo este destul de lungă, le-am propus elevilor să folosim mijloace de transport în comun. Am optat pentru autobuzul SOBE – South Beach Trolley care are stația la doar câteva minute de mers pe jos de hotel, iar cât timp așteptam autobuzul am avut ocazia să admirăm mașinile scumpe care treceau pe stradă prin fața noastră. SOBE este un mijloc de transport gratuit care leagă North Beach de Middle Beach și South Beach, iar plimbarea până la South Pointe a durat puțin peste 30 de minute.

10 - tabara in strainatate cu insotitor 180721

Parcul South Pointe este un parc din Miami Beach, care are nu doar acces la plajă, dar oferă și foarte multe opțiuni de petrecere a timpului liber. Există un trotuar pentru jogging, bănci moderne pentru relaxare, un loc de joacă cu apă pentru copii , zone verzi, un dig pentru pescuit, și acces ușor la restaurante și alte atracții din zonă.

9 - tabara engleza miami florida 180721

5 - tabara engleza miami 180721

Elevii care au participat la activitate s-au declarat încântați de acest parc, unde am văzut foarte mulți oameni cu câini, o sesiune de meditație de grup și în general oameni care veniseră să se destindă dumincă seara. Chiar și plaja părea mult mai aglomerată comparată cu timpul săptămânii.

11 - tabara de vara elevi 180721

6 - tabara engleza miami beach 180721

Bineînțeles, nu am ratat ocazia să facem câteva fotografii cu apusul care, în ciuda faptului că erau nori pe cer, a fost apreciat. Alexandra chiar a mărturisit că și-ar dori să revenim într-o zi aici, dacă reușește să îi convingă pe ceilalți elevi.

Am pornit apoi pe faleză spre Five Guys, localul foarte apreciat în general de elevii din tabere. Pe Ocean Drive întreaga stradă era animată, o mulțime de oameni erau la terasă și chiar mai mulți erau în plimbare pe stradă. Muzică, dans, voie bună – eram înconjurați de o adevărată atmosferă de vacanță.

7 - tabara internationala in strainatate 180721

La ora 23 toți elevii trebuie să se semneze că sunt în hotel și nu mai pot părăsi incinta după această oră. Nu este doar o regulă a grupului și a școlii, dar este și o lege a comitatului Miami Dade, zona metropolitană a orașului Miami.

Mâine urmează o nouă zi de cursuri, iar acestea vor începe dis-de-dimineață, așa încât le-am recomandat elevilor să-și folosească înțelept nopțile, în așa fel încât să se poată concentra la cursuri și să aibă energie rămasă pentru activități!

Mai multe poze din a opta zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami