Jurnal Miami 2021 – Ziua 9

Jul 23
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 24

Ziua 9 – Cursuri și tur de oraș

Deoarece astăzi cursurile începeau de la ora 8:30, ne-am urat “bună dimineața” pe grupul intern pe comunicare, pentru a ne asigura că toată lumea este prezentă la mic dejun și prima oră de cursuri. Când am ajuns în campus, am văzut multe fețe noi, astăzi fiind prima zi la școală pentru elevii din Polonia, Franța, Italia, Japonia și America Latină care au sosit ieri.
1 - tabara miami 190721
Ne-au scris cateva cuvinte despre cursurile de astazi Teo, Ana și Melinda.
Teo: “Dupa un weekend plin de activitați şi peripeții a venit vremea sa reluam orele inca de la 8:30 dimineata. Dupa ce am servit micul dejun ne-am îndreptat spre sălile de clasa unde profesorul nostru ne aştepta. Astăzi am discutat despre limbile străine cât si cele materne, cât de greu este sa inveti o limba nouă, care este perioada potrivită pentru a învața o limba noua si multe alte curiozitați bazate pe această temă. Desigur aceste convorbiri au fost urmate mai apoi de exercitii din manual pe baza cărora sa ne exersam cunoştiintele. Profesorul nostru cunoaste foarte bine limba pe care o preda şi imi face placere sa iau parte la orele sale. Are el acea abilitate de a ne atrage atenția tuturor. Orele au luat sfarsit la 11.20 iar ziua a continuat mai apoi cu o excursie prin Miami si relaxare la plaja.”
Ana: “Astăzi la ora am prezentat proiectele pe care le-am avut de făcut peste weekend (aceasta alcătuind patruzeci la suta din nota finala),am făcut proiecte pe echipe de câte doi sau de câte trei și fiecare a făcut un poster prin care încurajează oamenii sa vina sa curețe plajele din Miami. Pe aceste proiecte,bineînțeles a trebuit sa le prezentam în fata clasei. A fost fascinant sa vezi fiecare echipa cu ce idee de poster a venit.”
2 - tabere engleza miami 190721
Melinda: “Astăzi am avut cursuri cu o altă profesoară, dar aceeași studenți. Ei au venit din Cehia, Italia, Portugalia și Elveția. La început ne-am jucat 2 adevăruri și 1 minciună, ca să ne cunoaștem pe ceilalți, dar și pe profesoara. Apoi am discutat despre traveling, adică despre călătorii și despre un moment șocant (culture shock) care s-a întâmplat cu noi într-o altă țară. Profesoara ne-a recomandat câteva locuri interesante pe care – așa zicea ea – trebuie să le vizităm neapărat. Am avut o oră online, când am discutat despre parcuri naționale în America, profesoara ne-a povestit, ne-am uitat la un video și am jucat Kahoot împreună.”
3 - tabere miami 190721
Astăzi prânzul a fost servit în curtea școlii – BBQ lângă piscină, cu opțiuni de burger vegetarian și salate pentru cei care doreau.
La ora 1:30 ne-am reunit pentru turul de oraș. Acesta era programat pentru prima luni când am sosit, însă, din cauza vremii nefavorabile de atunci, am fost nevoiți să reprogramăm și să mergem la un mall acoperit. Bineînțeles, pentru turul de oraș nu au fost nevoiți să achite nimic suplimentar, singurul cost fiind pentru transportul de săptămâna trecută la și de la mall ($25 de persoană).
Am început călătoria îndreptându-ne spre Downtown Miami, cu punct de oprire Wynwood District.
Florida, denumit și „sunshine state”, este al treilea cel mai populat stat din SUA și totodată statul ce are cele mai multe insule din SUA, aici găsindu-se peste 4500 de insule, toate locuite. Probabil că unul dintre motivele pentru care Miami are atât de mulți locuitori este faptul că temperatura medie anuală este de 25 de grade.
Totodată, Miami este al treilea oraș din Statele Unite ale Americii după numărul de zgârie-nori, în urma orașelor New York și Chicago, iar noi am avut astăzi ocazia să ne minunăm de clădirile impozante care ne înconjurau în Downtown.
Primul obiectiv după ce am trecut podul în Miami City, pe lângă Star Island, insula faimoasă pentru proprietăți deținute aici de super staruri, a fost Wynwood Arts District, cartierul orașului ce este plin de graffiti – o soluție ingenioasă pentru a renaște un cartier ce se afla în paragină.
4 - tabara engleza miami 190721
Aici am putut să observăm foarte bine diferențele de stiluri dintre artiști și dintre creațiile acestora punând arta graffiti-ului într-o nouă perspectivă, Wynwood fiind un muzeu în aer liber al artiștilor din Miami. Am admirat de aproape grafitti-urile deosebite din această zonă și cele două mici galerii de artă.
5 - cursuri in strainatate miami 190721

 

6 - tabara pentru elevi miami 190721
Următoarea oprire a fost la Bayside Marketplace, un mall mic în jurul unui port unde elevii din tabără au avut aproximativ patruzeci de minute pentru a se plimba cu roata sau a se răcori cu o înghețată, și să admire ambarcațiunile mici și yachturile ancorate aici.

7 - tabara engleza sua 190721
8 - tabere engleza sua 190721
9 - tabara engleza america 190721

 

10 - tabere engleza sua 190721

 

11 - tabare in strainatate 190721

 

12 - tabara in strainatate 190721
Autocarul ne-a dus apoi în Little Havana, pe Calle Ocho – inima cartierului latin. Little Havana se întinde pe strada numarul 8 – Calle 8 așa cum este denumită de localnici. În fiecare an are loc festivalul cu același nume “Calle Ocho”, iar acesta se defășoară în prima duminică din luna martie. Este unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, peste 1 milion de persoane luând parte la serbare, la una dintre cele 10 scene amenajate.
13 - tabara cu insotitor in strainatate 190721
Și aici am avut o pauză de patruzeci de minute, unii elevi profitând de pauză pentru a achiziționa suveniruri, Ioana F. și Ruxi au încercat mâncare cu specific local, în timp ce alții s-au oprit la McDonald’s.
14 - tabere cu insotitor in strainatate 190721

 

15 - tabara de grup america 190721
Ultima oprire a fost pe Ocean Drive și din nou ne-am minunat de cât de diferit și linistit arată strada comparat cu agitația și aglomerația de pe timpul serii. Faimoasa stradă Ocean Drive este centrul Art Deco-ului din Miami – stradă pe care am parcurs-o de la un capăt la altul în zilele anterioare – iar aici am văzut hoteluri preferate de diverse celebrități, locații folosite pentru filme, Vila Versace unde celebrul designer a fost și asasinat (aceasta fiind a doua cea mai pozată casă din SUA, după Casa Albă) și Lummus Park – parcul unde am jucat volei săptămâna trecută, un parc foarte bine întreținut ce aduce un farmec aparte zonei.
17 - tabara in strainatate engleza 190721
Turul nostru s-a încheiat puțin după ora șase și ne-am oprit direct la cantină pentru cină: orez cu friptură de pui și legume sau paste cu brânză și pui cu mazăre.
16 - tabere de grup america 190721
Pentru seară am propus o incursiune pe plajă, iar Ana, Ioana P., Diana M., Ruxi, Luca, Dan, Adi și Teo au dat curs invitației, bălăcindu-se până la apusul soarelui.
Mâine, cursurile se întind pe întreaga durată a zilei (pentru o parte dintre elevi dimineața, în timp ce alții încep la 11:20, 12:45 sau 14:15). Așteptăm cu nerăbdare să ne bucurăm de o nouă zi interesantă în Miami Beach!

Mai multe poze din a noua zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami