Tabără Engleză Miami Beach – Ziua 19

Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31

Ziua 19 – Cursuri, Superblue, furtuni și cadouri

Lecțiile de astăzi din tabăra de engleză Miami Beach au început doar aproape de prânz, elevii având prima parte a zilei liberă. Vremea ne-a jucat feste, dar tot am avut timp de două – trei activități îndrăgite, făcând ziua de joi una din nou foarte faină în tabăra din Miami.

Așa cum vă spuneam în introducere, ziua de cursuri a început ceva mai târziu astăzi în tabăra din Miami și daca ați presupus că elevii au dormit până mai târziu, ei bine, v-ați înșelat 🙂 Cei mai mulți dintre ei s-au trezit dis-de-dimineață însă nu pentru mic dejun sau pentru proiectele de la școală ci pentru că ne-am planificat lucrurile foarte bine împreună așa încât au început deja bagajele și ultimele cumpărături.

Ianis și Matei au ajuns o ultimă dată la un mare magazin multi brand cu prețuri reduse, Miruna și-a luat gustări specifice americane, alții au mai dat o tură pe la Macy’s, iar ceilalți s-au ocupat chiar de cadourile pentru această seară și jocul nostru de Secret Santa. 😉

La prânz, elevii din tabără au primit la cantină burgeri cu cartofi prăjiți, burgeri pe care au putut să și-i personalizeze după bunul plac. Salate, brânzeturi, murături, sosuri, erau de toate disponbile la zona de servire. Desertul a fost pepene proaspăt și elevii atât din tabără cât și în general din școală au părut foarte încântați fiindcă la un moment dat, cantina s-a dovedit a fi neîncăpătoare.

Matei ne-a împărtășit azi impresiile sale din această tabără:

Se apropie sfârșitul taberei în Miami Beach și pot spune că, dacă la început nu credeam că îmi va plăcea atât de mult, acum vreau să mai stau cel puțin încă pe cât am stat. Mi-am făcut prieteni din foarte multe țări, în special din Italia, dar și din Spania, Polonia, Portugalia și multe altele. Nu ai când să te plictisești pentru că mereu ai ceva de făcut, iar timpul trece atât de rapid încât nici nu îți dai seama. Cel mai mult mi-a plăcut atunci când am fost la wakeboarding și la turul cu ATV-urile. Toată lumea era liniștită și curată până când eu am intrat într-o baltă cu noroi și i-am murdărit pe toți. După aceea, totul s-a transformat parcă într-un război în care fiecare încerca să intre în balta cea mai mare pentru a-i murdări pe ceilalți. La finalul turului aproape toți eram murdari din cap până în picioare, au mai fost și câțiva supraviețuitori care nu au fost atinși de noroi, dar nu erau mulți.

Cât despre orele de curs, care sunt destul de lejere și nu îți încarcă programul foarte tare pot spune că nu sunt ca orele obișnuite pe care le avem în România. Spre exemplu astăzi, la prima oră, fiecare dintre noi am fost rugați de către profesorul nostru să punem o melodie care ne place nouă și așa ne-am trezit cântând în cor, toată clasa. Bineînțeles, nu toate orele sunt de tipul ăsta, majoritatea sunt mai serioase, dar ceea ce vreau să spun este că nu te simți presat de faptul că trebuie să înveți, totul vine natural. Așa că, asta a fost cam tot, dacă ar fi să vorbesc în detaliu despre o singură zi de aici aș putea scrie un roman întreg cred. Ceea ce vreau să înțelegeți este că nu există moment de plictiseală și este o experiență de neuitat.

Unii dintre elevii din grup au vizitat astăzi Superblue, iar plecarea lor a fost programată pentru ora 16, de la școală. În districtul Allapattah din Miami, Muzeul Superblue, deschis în 2021, s-a impus rapid ca o destinație esențială pentru arta contemporană. Superblue se distinge printr-o abordare inovatoare, oferind o experiență imersivă în care arta devine o aventură senzorială, nu doar un obiect de contemplare.

Superblue a fost conceput pentru a răspunde nevoii tot mai mari de experiențe artistice interactive, eliminând barierele dintre artist și public. Fondatorii muzeului, printre care se numără Marc Glimcher de la Pace Gallery și Laurene Powell Jobs prin Emerson Collective, au dorit să redefinească modul în care arta este percepută și trăită. În loc să ofere o experiență muzeală tradițională, Superblue invită vizitatorii să devină parte activă a lucrărilor expuse.

Deschiderea Superblue a marcat un moment important, atrăgând atenția internațională și aducând în muzeu un număr mare de vizitatori încă din primele zile. Instalații precum „Massless Clouds Between Sculpture and Life” de teamLab au avut un impact semnificativ, devenind rapid populare pe rețelele de socializare și consolidând reputația muzeului.

 

Superblue a devenit rapid un fenomen cultural, atrăgând vizitatori din întreaga lume. Într-o eră în care rețelele de socializare joacă un rol important în popularizarea artei, Superblue oferă un cadru ideal pentru captarea de imagini spectaculoase, dar și pentru reflecție și inovație.

Muzeul a reușit să aducă arta în prim-planul experienței vizitatorilor, transformându-i din spectatori pasivi în participanți activi. Fie că este vorba de interacțiunea cu o instalație de lumină a lui Turrell sau de explorarea unui peisaj digital creat de teamLab, Superblue oferă o experiență care îmbină tehnologia, arta și umanitatea într-un mod inovator și captivant.

Pentru elevii care nu s-au înscris la muzeu am programat o nouă sesiune de volei pe plajă – probabil că avea să fie ultima dacă o ploaie torențială nu apărea de nicăieri, sfidând prognoza meteo. Astfel, jocul de volei s-a anulat, însă am reușit să surprind câteva imagini interesante cu furtuna, iar dacă veți viziona albumul de la finalul acestei file de jurnal de tabără, veți vedea că expresia: Fulgerul nu lovește de două ori același loc, nu este tocmai corectă 🙂

Pentru seara de Secret Santa ne-am adunat cu toții la ora 21 la școală, am luat loc într-una dintre sălile de curs gândite pentru a încuraja conversația dintre elevi și am recapitulat regulile. Fiecare dintre elevi trebuia să prezinte pe rând cadoul ales de către el, și de ce acesta se potrivește colegului de tabără, desigur, fără să ne spună numele acestei persoane.

Mai apoi trebuia să ghicim cine este persoana respectivă 🙂 Desigur, se oferea apoi cadoul, și veți vedea în album imaginile iar cel care primea cadoul continua jocul. Rebecca a primit un urs de pluș pentru a se asorta cu unghiile ce le avea la sosirea în tabără, Miruna și Adelina ce au fost numite surori în această tabără au acum brățări set, iar Ariana a primit o cremă la care se tot gândea.

Ioana a primit o mică meduză prietenoasă, pentru a-și aduce aminte de prietenii ei din ocean din primele zile, iar Eliza un cățel de pluș fiindcă, așa cum ne-a spus deja de muuuulte ori… iubește câinii. Mihnea și Ianis au primit cărți de joc potrivite lor, Sofi o pernă mare fiindcă se pare că îi place somnul, iar Miruna un glob de sticlă.

Vedeți albumul de mai jos pentru a descoperi și celelalte cadouri, dar și cine a oferit un mic suvenir cui în această tabără internațională.

Seara s-a încheiat pentru elevii din tabăra din Miami în campusul școlii în spațiile comune unde se adunaseră deja destul de mulți colegi internaționali. Pe mâine!

Toate imaginile zilei sunt disponibile aici: Album Facebook Tabără Miami Beach 2024