Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Aug 28
Aug 29
Aug 30
Aug 31
Ziua 7 – O zi în Key West
În această dimineață, întâlnirea a fost foarte devreme – la 6:15 cu toții eram pregătiți pentru excursia spre Key West. Am petrecut o zi frumoasă în cel mai sudic punct al Statelor Unite ale Americii și ne-am bucurat de o vreme perfectă, dar și de spectacolul delfinilor.
După un tur prin Miami Beach și Downtown Miami pentru a mai lua alți participanți la excursie, am pornit pe drum. Am trecut pe lângă cea mai mare navă de croazieră din lume iar elevii au putut vedea un răsărit spectaculos de pe autostrada ce ne îndepărta de Miami. Asta bineînțeles dacă nu au adormit imediat ce s-au urcat în autocar.
În drumul nostru, am trecut pe lângă Everglades National Park – obiectiv pe care îl vom vizita săptămâna viitoare. De fapt, Florida Keys încep aici, o bună parte din Everglades făcând parte din zona administrativă Monroe County. Sunt 5 insule principale, 43 de insule conectate prin poduri rutiere și un număr incredibil de 1700 de insule în total ce compun Florida Keys. Cea mai scumpă dintre aceste insule, din punct de vedere al costului de trai este Marathon Key, iar cea mai populată este Key West.
Până în Key West am trecut așadar peste 43 de poduri, cel mai lung și celebru dintre ele având 7 mile. Key West a fost în trecut unul dintre cele mai mari orașe din Florida, având cel mai ridicat nivel de trai din Statele Unite și fiind totodată cel mai mare producător de trabucuri și bureți naturali din țară. Tot aici, în mod tradițional, se produce și faimoasa Key Lime Pie, o plăcintă cu lime pe care elevii au avut ocazia să o încerce la orice pas pe insula.
Pe durata călătoriei, șofera ghid Nancy ne-a povestit o sumedenie de lucruri interesante atât despre locurile prin care treceam, cât și despre Key West și istoria sa. Am aflat spre exemplu despre cum a fost construită linia de cale ferată ce a legat continentul de Key West, dar și despre industria de pescuit din zonă, homarul și crabii fiind pescuiți aici și desigur, și comercializați. 😊
La pauza pentru mic dejun ne-au fost prezentate opțiunile de activități pe apă: parasailing, snorkeling (la al treilea cel mai mare coral în viață din lume), plimbare cu barca ce are fund de sticlă (pentru cei ce nu vor să ia contact cu apa, dar vor să vadă totuși coralul) dar și activități pe uscat.
Doar Mihnea, Eliza, Rebecca și Ioana au ales să rămână pe uscat pentru a explora insula, noi ceilalți optând pentru o tură cu barca în care am urmărit delfinii, apoi am ieșit la snorkelling – pentru unii, primul contact pe care l-au avut cu această activitate relaxantă.
La ora 11:30 am ajuns în Key West, unde am avut la dispoziție 6 ore pentru a descoperi insula. Key West este o insulă tropicală luxuriantă, fiind una dintre comorile arhitecturale ale Americii.
Excursia cu barca a durat aproximativ 3 ore. După ce am găsit delfinii, căpitanul ne-a dus la un loc pentru snorkelling unde am petrecut aproximativ o oră explorând viața marină. Pe drumul de retur, am primit sucuri și apă pe barcă, și ne-am bucurat de vremea bună, nu prea călduroasă fiindcă soarele a fost mai timid astazi.
Key West a fost întotdeauna destinația favorită a vizitatorilor precum John James Audubon, Ernest Hemingway, Harry Truman, Tennessee Williams, Robert Frost, dar și mulți alții, pentru atmosfera relaxată și dezinhibată, pentru spiritul de petrecere și voie bună pe care l-am întâlnit aici.
Cei rămași pe țărm au avut posibilitatea, dacă au dorit, să descopere farmecul insulei, lucru pe care l-am făcut și noi când ne-am întors din excursie fiindcă orașul are sute de exemple de arhitectură a secolului IX. Key West are 30,000 de locuitori și o suprafață foarte mică, lungimea insulei fiind de 6,5 km, iar lățimea ei de numai 1,6 km. Aici se găsesc muzee unice în Statele Unite, cum ar fi Reședința Ernest Hemingway, Little White House, Muzeul Maritim Mel Fisher (unde pot fi admirate comori recuperate de pe fundul oceanului), Muzeul Epavelor Scufundate (Key West având la un moment dat o adevărată industrie de recuperare a navelor scufundate aici).
Am trecut pe lângă Casa Memorială Ernest Hemingway, unde Hemingway și familia sa au locuit timp de opt ani, până în 1939 timp în care scriitorul a lansat unele dintre cele mai bune opere ale sale. Casa, primită ca dar de nuntă din partea unui unchi, a rămas în proprietatea lui Ernest Hemingway până la moartea sa, iar unul dintre fii săi a continuat să locuiască acolo. Acum, pe lângă funcția de muzeu, casa adapostește și faimoasele pisici cu 6 sau 7 degete, urmașe ale pisicilor lui Hemingway.
Am continuat plimbarea pe lângă Farul din Key West, apoi Baza Militară și am ajuns la Southernmost Point – punct ce se află la 90 de mile de Cuba. Deoarece coada pentru poze lângă acest monument era foarte lungă, am ales să facem câteva fotografii de la distanță. Ultimul punct de interes din călătoria grupului a fost renumita stradă Duval, care îmbină armonios atât magazine, cât și localuri și restaurante (unde doar puține terase nu au muzică live), iar atmosfera este una foarte relaxată.
Aici și-au luat masa și elevii din tabără, însă chiar înaintea orei de întâlnire s-a pornit o ploaie tropicală care ne-a pus puțin pe fugă până la autocar. 😊
În jurul orei 21:30 am sosit în campus, iar elevii s-au retras în camere pentru a se reîmprospăta și pentru a se odihni, fiindcă somnul de pe autocar pare că nu a fost suficient.
Pe mâine!
Mai multe imagini din a șaptea zi de tabără în Miami puteți vedea aici: Album Facebook Tabără Miami Beach