Jurnal New York 2014 – Ziua 1

Jul 27
Jul 28
Jun 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09

Welcome to New York

Am început tabăra internațională Qdays de la New York cu multă voie bună și dornici de a învăța, de a ne face noi prieteni și de a cunoaște fantasticul „Big Apple”!

Pentru cel de-al doilea an călătorim către campusul din New York, un campus mare, ce adună în jur de 1,500 de elevi cu vârste de peste 13 ani din întreaga lume. Dar mai bine revenim la descrierea campusului într-o altă zi! Deocamdată reluăm desfășurarea zilei!

tabara de vara New York

Întâlnirea din aeroportul Otopeni s-a făcut foarte devreme, însă, așa cum se știe, cine se scoală de dimineață departe ajunge! Am reușit să ne cunoaștem de dimineață, să verificăm toate actele și să facem formalitățile de ieșire din țară astfel încât am ajuns la poartă cu câteva minute înainte de îmbarcare. Ne-am bucurat să găsim elevi plin de entuziasm, dornici de socializare, iar pe parcursul zilei de astăzi (care a fost una lungă și obositoare) să îi vedem cum încet, încet descoperă lucruri comune cu colegii lor de grup.

Pot spune că am fost priviți cu foarte mult interes de către ceilalți pasageri ce tranzitau aeropoturile ce ne-au fost gazdă în cursul zilei de astăzi – atât Otopeni cât și Frankfurt am Main, multă lume recunoscând compania ce deține școala care ne va găzdui.

tabara limba engleza

Pe primul zbor, elevii au reușit să se odihnească puțin, chiar dacă a fost o călătorie scurtă. Personalul de la bordul aeronavei ne-a oferit băuturi calde sau răcoritoare, dar și o gustare cu șuncă, brânză și busuioc. Zborul a fost destul de lin și în aproximativ două ore am aterizat pe ceea ce este probabil cel mai mare aeroport din Europa. Cu toții am fost impresionați de dimensiune acestui adevărat hub comercial și de cargo. Spre exemplu, noi am călătorit în terminalul 1 aproximativ 25 de minute, dintre care 5 minute cu trenul pentru a ajunge la sectorul de unde pleca zborul spre New York. Știu ce vă întrebați – nu, nu am părăsit terminalul 1 în tot acest răstimp.

tabara internationala sua

Odată trecuți cu bine de controlul de securitate pentru segmentul către Statele Unite ale Americii, ajunși la poarta de îmbarcare, am avut timp pentru o gustare până când pe geamurile zonei de așteptare am observat parcat avionul ce ne va duce până la New York. Airbus A380-800 denumit de compania aeriană „Berlin” avea să fie aeronavă cu care vom călători. În cazul în care nu știați, această aeronavă poate transporta 800 de pasageri fiind cea mai mare din lume.

tabara internationala new york

 

 

Ne-am minunat atunci când căpitanul aeronavei ne-a anunțat asupra faptului că la decolare cântăream peste 500 de tone. Totodată, fiind o aeronavă nouă, dispune de un grad de confort ridicat și de tehnologie avansată. Fiecare scaun este dotat cu propriul monitor „touch” de pe care se accesează sistemul multimedia care are peste o sută de filme, emisiuni ori seriale sau cărți de citit, jocuri și desigur ecranul de informații despre zbor. „Vedeta” la decolare a fost opțiunea prin care se vizualizează una dintre cele trei camere de la bord: la vârful avionului, la coadă avionului sau sub avion. Am urmărit așadar din mai multe unghiuri decolarea.

Ne-am găsit repede locurile și după scurt timp a sosit masa caldă servită de către personalul de bord, masă la care am putut alege dintre ravioli cu spanac și brânză ori gulaș de vită cu cartofi și morcovi, ambele însoțite de pâine, unt, salată și desert. Apoi ne-am odihnit, ne-am uitat la filme și ne-am dezmorțit la intervale tot mai scurte deoarece toți deveneam nerăbdători, iar călătoria de opt ore parcă devenea tot mai lungă. Mă bucur totuși că elevii au putut să doarmă pe durata zborului!

tabara elevi new york

Odată aterizați în New York am petrecut aproximativ o oră și jumătate efectuând procedurile de intrare în țară deoarece deodată cu noi au mai aterizat alte trei avioane. Am ajuns într-un final în fața aeroportului de unde am fost preluați de către serviciul de transfer, iar în mai puțin de o oră am ajuns la campus unde am fost întâmpinați cu welcome-packs, orarul pentru ziua de luni dar și cheile de la camere. Ne-am instalat repede și am ieșit la cină în cantina campusului unde am putut să ne bucurăm de: friptură de pui sau porc cu legume mexicane și cartofi la cuptor, pizza și paste proaspăt gătite la cuptor, o multitudine de salate, fructe, înghețată și un perete întreg de sucuri!

tabara campus new york

După cină ne-am plimbat prin Tarrytown, unde am descoperit centrul orașului clădirile frumoase și portul din oraș! Toată lumea s-a simțit bine, iar apoi am putut să ne împărțim pentru a merge cu o parte din copiii pe jos înapoi în campus, iar cu ceilalți am luat microbuzul școlii care face tura orașului o dată la jumătate de oră.

 

Ne încheiem seara în campus împreună cu noii colegi pe care i-am cunoscut astăzi socializând și bucurându-ne de vremea excelentă și de amenajarea campusului care ne permite petrecerea timpului în aer liber.

Mâine începem devreme pentru mic dejun, prezentarea scolii și a regulilor, iar mai apoi prima incursiune în New York.