Jurnal New York 2014 – Ziua 10

Jul 27
Jul 28
Jun 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09

Pe malul râului Hudson!

Tarrytown este un orășel mic și foarte intim, în care fiecare pare că se cunoaște cu fiecare – lumea este foarte prietenoasă și socializează foarte ușor, un lucru de care ne-am convins din nou în această seară. De unde în New York lumea este foarte agitată și grăbită și nimeni nu face contact vizual cu alte persoane, în Tarrytown viața este mai liniștită.

Astăzi am avut o zi relativ relaxantă, elevii au avut cursuri până destul de târziu în după-amiază, iar vremea a fost foarte călduroasă, așa încât a trebuit să ne adăpostim de soarele dogoritor. Cu un nivel al umidității în jur de 50%, o temperatură de 30 de grade care se simțeau ca 34 de grade, nivelul de energie al elevilor a fost destul de scăzut. Chiar dacă ne-am hidratat bine, totuși parcă niciunul nu dorea să petreacă timp în aer liber.

tabara engleza pentru elevi in america

După micul dejun ne-am întâlnit prin campus în pauzele dintre cursuri și bineînțeles la mese cu unii dintre ei, cărora le era totuși foame pe temperaturile ridicate. Din fericire clădirile campusului au aer condiționat plăcut iar sucurile și înghețata de la cantină sunt la mare căutare. Vedeta prânzului a fost pulpa dezosată gătită în stil jamaican condimentată și ușor picantă cu Ratatouille, cartof dulce, brocolli și roșii cu mozarella.

tabara in campus america

La cină, școală a organizat din nou BBQ în curte cu muzică și o varietate de mâncăruri gătite la grătar. Odată cu venirea serii s-a răcorit și atmosfera din campus așa încât ne-am reunit cu toții pe terasa de la bibliotecă de unde ne-am început incursiunea în Tarrytown. Foarte puțini elevi au ales să rămână în campus, iar restul, împreună cu unii colegi internaționali, am mers în parcul de pe marginea râului Hudson pentru a admira podul ce leagă cele două părți ale râului, dar și cerul la apus.

 

Plimbarea a durat aproximativ 15-20 de minute și a fost una plăcută și relaxantă. Odată ajunși acolo ne-am destins în totalitate. Este un loc foarte liniștit, un loc unde se aud doar râul și greierii. Departe de trafic, de gălăgie și de agitația orașului, dar și departe de zumzetul campusului am avut parte de ceva mai mult de o oră de liniște, până la lăsarea serii.

 

 

Tot aici am cunoscut câțiva localnici simpatici cu care am împărtășit impresiile noastre despre Statele Unite. Ei veniseră la pescuit de crabi în râul Hudson – însă nu au avut succes. Interesantă tehnică – însă despre asta vom vorbi poate cu o altă ocazie. Copiii și-au făcut poze, au glumit și s-au simțit bine. La lăsarea întunericului am ales să ne intorcem pe jos în campus pentru a ne face mișcarea de seară. Am ajuns la timp pentru că în jurul orei 22:30 a început o furtună în campus cu un vânt puternic și stropi de ploaie.

tabara de vara in america

Sesiunea de socializare s-a mutat de afară într-unul dintre spațiile comune al clădirilor campusului, acolo unde elevii au petrecut timp cu colegii internaționali. Mâine va avea loc primul test, cel care ne va arăta dacă există diferențe între testul de plasament (cel dat acasă) și cel de acum, după perioadă petrecută în campus. Cu toate că elevii stau puțin aici, comparat cu alți colegi ai lor, preferăm să vedem totuși modul în care s-a modificat, chiar și puțin, nivelul lor de cunoștințe. Testul final are loc doar joi dimineață, iar ceremonia de absolvire la care le vor fi înmânate certificatele va avea loc vineri la ora 15.00.

Astă seară am primit totodată informații cu privire la ziua de sâmbătă și felul în care trebuie să eliberăm campusul.

tabara sua

Sperăm că ziua de mâine va fi una călduroasă și cu cer senin deoarece am vrea să ne bucurăm de parcul din apropierea școlii în cursul după-amiezii. Catch you later!