Jurnal New York 2014 – Ziua 12

Jul 27
Jul 28
Jun 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09

Mamma Mia – ce seară!

Ziua de joi a început foarte devreme cu testarea finală la care au participat toți elevii – toată lumea s-a trezit la timp și, cu atenție și concentrare, care cu greu își făceau loc printre genele pe jumătate închise încă, au mers la testul final. Elevii au spus că a fost un test bine structurat, dar le-ar fi plăcut să aibă mai mult timp la dispoziție. Totuși, este un test care reflectă nivelul lor de cunoștințe și în funcție de câte întrebări reușesc să completeze în timpul alocat.

Testul a durat 40 de minute și a cuprins: parte de ascultare, două texte ce trebuiau citite ce aveau întrebări la care elevii trebuiau să răspundă, întrebări cu multiple variante de răspuns, și fraze ce la care trebuiau completate cuvintele lipsă. La finalul timpului alocat testele au fost culese pentru a fi corectate astfel încât elevii să-și poată primi certificatele în timpul ceremoniei de absolvire de mâine – ce este programată pentru ora 15:30.

Cursurile de astăzi au fost foarte distractive pentru elevi, iar la final s-au pozat împreună cu colegii. Unii profesori au venit chiar costumați în personaje de benzi desenate astfel încât să destindă atmosferă de la cursuri.
tabara in new york

tabara in new york 1

La ora 17:00 am apucat să ne luăm câte o gustare de la BBQ-ul din curte după care ne-am reunit cu toții pentru a pleca înspre New York la ora 17:30! Toată lumea s-a grăbit să ajungă la timp, pentru a ne asigura că putem să prindem trenul însă am avut o surpiza pentru grup – în loc de tren ne aștepta Eddie, șoferul care ne-a transportat la sesiunile de cumpărături, atunci când în microbuzul de transport s-a pornit o adevărată petrecere!

Toată lumea a fost foarte entuziasmată, iar plimbare până la teatru a fost una foarte interesantă deoarece am mers pe o rută alternativă până pe Broadway astfel încât am putut să mai admirăm câteva zone ale orașului.

Am ajuns pe 8th Avenue, în fața clădirii New York Times, de unde am mai mers pe jos câteva minute până la intrarea pe strada cu teatrul. Zonă este una mai diferită decât cele pur turistice aducând mai degrabă cu imaginea din filme a orașului, cu străzi agitate de oameni ce se mișcă între clădirile de birouri și stațile de metrou, mici cafenele cu tradiție și locuri căutate mai degrabă de localnici.

Strada cu teatrul în schimb este una puternic luminată iar când ne-am apropiat de ora 19:30 cozile erau foarte lungi deja pentru toate teatrele. Broadhurst Theatre este locul unde se pune în scenă piesa Mamma Mia! E un teatru mai mic dar foarte bine aranjat, astfel încât de la locurile noastre din balcon scena se vedea excelent. La scurt timp după ce ne-am instalat pe scaune a început piesa – și ce piesă! Coregrafia, costumele, decorul – totul a fost la superlativ! Muzica a fost extraordinară iar interpretarea actorilor complet diferită față de cea a actorilor cu care suntem obișnuiți în teatrul autohton.

Păcat că Broadway-ul este așa departe de casă, sunt sigur că mulți și-au găsit în această seară o nouă pasiune! Cristina a reușit să strângă foarte multe autografe, fiind prima la ușa de ieșire a actorilor – felicitări Cristina! Păstrează bine posterul! Ne-am dat seamă după aglomerația de oameni de pe stradă de faptul că aproape toate piesele se termină în jurul orei 23:00 deoarece zona era extraordinar de animată.

tabara america

Polițiști pe cai veghează zona respectivă pentru a se asigura că oamenii nu ies pe stradă și pentru a direcționa mașinile de pe străzile blocate.

Ne-am întors în campus aproape de miezul nopții dar am mai avut câteva minute să-i oferim Denisei un cadou – doar este încă ziua ei, nu? Toți ne-am semnat pe felicitarea ei care a venit impreuna cu câteva poze din tabără – atât cu grupul cât și numai cu Denisa.

tabara in new york (2)

Mâine vom avea parte de ceremonia de absolvire – reveniți aici pentru toate detaliile!