Jurnal New York 2014 – Ziua 13

Jul 27
Jul 28
Jun 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09

Absolvirea și o ultimă vizită la New York!

Iată-ne și în ultima zi la New York – și ce zi am avut! După o dimineață lungă în care elevii au dormit mai mult – fiind vineri au avut un număr mic de ore, și după un prânz variat și bogat, ne-am reunit cu toții la ora 15:00 pentru ceremonia de absovire.

A fost un moment emoționant în care elevii au fost chemați pe rând să-și primească diplomele și certificatele pe un fond sonor sobru în sala de teatru a Rita Hall. A venit și rândul României și am fost singurii care am făcut și o poză de grup cu elevii după ridicarea certificatelor!

După ceremonie am pornit din nou către New York! Avea să fie ultima noastră zi în oraș așadar eram hotărâți să vedem câteva lucruri cu adevărat impresionante! Pentru astăzi va voi enumera doar câteva dintre locurile vizitate, și voi lăsa imaginile să spună mai multe. Elevii s-au simțit extraordinar și din nou au arătat faptul că nu vor să plece acasă.

Chiar dacă drumul a durat cam mult deoarece vineri la această oră străzile sunt foarte aglomerate, ne-am început itinerariul la Washington Square Park, locul unde se află un arc de triumf foarte frumos. Este totodată o piață foarte animată, cu cântăreți și artiști care se desfășoară sub privirile sutelor de localnici. Spun localnici deoarece urmărind persoanele din parc am avut impresia că suntem singurii turiști de acolo!

tabara internationala new york

Am pornit apoi pe jos pe lângă NYU pentru a admira clădirile universității din New York și prin The Village, un loc foarte tineresc și foarte viu colorat. După o scurtă gustare am continuat prin Greenwich Village cu ale sale case înalte cu trepte la intrare și scări de urgență la geamuri care comunică între etaje. Locul a fost fermecător iar în scurt timp am ajuns la intersecția 9 Av / 14th Street unde într-o piață am fost încântați de un spectacol cubanez de muzică.

La doi păși era intrarea pe High Line și a fost intrarea potrivită deoarece ne-am găsit locuri și am urmărit poate cel mai spectaculos apus văzut de noi vreodată. Soarele a coborât la odihnă iar noi ne-am bucurat de o lumina extraordinară și de câteva momente de relaxare.

tabara in america cu insotitor

Câțiva elevi au dorit să mănânce la The Diner și ne-au relatat mai apoi că experiența a fost una foarte bună.

High Line este un parc ce se întinde de la strada 12 până la strada 30, șerpuind printre blocuri pe locul pe care odată erau linii de tren suspendate. Este incredibil cum au reușit să aducă New Yorkezii o oază de liniște în haosul centrului. Cu puncte de observație asupra bulevardelor de sub noi și cu multe multe plante și flori, High Line este cu siguranță un obiectiv ce nu trebuie ratat.

 

Am ajuns la capătul parcului ce încă e în construcție după strada 30. Aici, ne-am pus dorințe aruncând fise ce speram să se oprească pe grinzile de oțel ale fostelor șine de cale ferată.

În scurt timp eram la Penn Station unde am admirat clădirea poștei (foarte impresionantă) dar și Madison Square Gardens unde asta seară New York Liberty a învins o echipă din Connecticut la baschet – iar fanii ce se revărsau pe stradă sărbătoreau cu mare fast.

Pe jos prin New York, încântați de priveliști spectaculoase am ajuns la clădirea Flatiron – ultima pe care doream să o vedem în realitate și nu numai în imaginile cunoscute ale orașului.

 

Ne-am relaxat în parcul din apropiere – Madison Square – după care șoferul ne-a adus înapoi în campus pe o rută nouă, putând admira și alte zone ale Manhattanului.

A fost o zi extraordinară dar acum chiar și obosiți trebuie să ne pregătim bagajele – mâine călătorim înapoi spre țară!

Harta traseului de astăzi: https://goo.gl/maps/aVFct”

« Citiți și ziua 12: Mamma Mia - ce seară!