Jurnal New York 2014 – Ziua 14

Jul 27
Jul 28
Jun 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09

New York, New York!

Am încheiat fantastica tabără internațională de limba engleză de la New York. Ultima zi a fost foarte lungă, deoarece am eliberat camerele înainte de prânz, după care ne-am bucurat de facilitățile campusului iar apoi în jurul orei 17 am plecat spre aeroport.

tabara-internationala-sua

Încă de dimineață au început să apără bagajele în fața clădirilor de cămine – foarte mulți elevi plecau astăzi și foarte multe mașini ajungeau în campus pentru a-i duce pe aceștia la aeroport. După ce am luat brunch-ul și am predat cheile ne-am cântărit bagajele și am făcut ultimele schimburi astfel încât toată lumea să se încadreze la greutate. A fost o zi plină de melancolie, copiii și-au luat la revedere de la colegii lor și cu greu puteam să-i motivez să facă ceva anume, deoarece erau triști pentru că pleacă.

tabara-internationala-in-strainatate-america

Ne-am adunat cu toții bagajele la Rita Hall de unde avea să ne ia mașină de transfer imediat după masa de cină. Până atunci însă ne-am relaxat la biliard, la ping-pong sau stând pe iarba din fața campusului. Fiecare și-a petrecut ziua odihnindu-se deoarece după două săptămâni de școală și distracție, se simțea faptul că sunt tot mai somnoroși.

Câteva lacrimi mai târziu ne-am urcat în mașina de transfer a cărui șofer era din Republica Moldova, venit în SUA de 20 de ani în căutarea visului American. Am povestit puțin în limba română pe drum spre aeroport, dar cei mai mulți dintre noi dormeau așa că utimele imagini cu orașul de pe drumul spre aeroport au fost imortalizate pe camerele foto și vor fi disponibile în curând pentru toată lumea!

 

La aeroportul din New York, îmbarcarea și procedurile de securitate au mers foarte repede așa încât nu am mai avut foarte mult timp de așteptat până la urcarea în avion. Nu mică mi-a fost mirarea când am văzut că avem elevi ce au adormit încă dinaintea decolării. Cei care am așteptat să ajungem la viteza de croazieră ne-am bucurat de o panoramă fantastică a orașului deoarece pilotul a virat strâns și ne-a arătat pentru ultima oară New York-ul în această tabără.

  tabere-in-strainatate

tabara-internationala-new-york5

Luminile sunt într-adevăr impresionante iar vastitatea orașului este copleșitoare. La aterizare unora dintre elevi le era foame, astfel încât am aflat că au dormit dinantea decolării și până la aterizare deoarece au fost servite pe durata zborului atât cină cât și micul dejun. Nu-i nimic, am avut timp la Frankfurt să recuperăm o masă iar apoi ne-am urcat într-un avion considerabil mai mic ce ne-a dus cu bine până la București.

tabere-internationale

Pentru toți elevii revederea cu cei dragi a fost emoționantă și printre îmbrățișări și promisiuni de revedere am putut observa dorință multora de a se întoarce. Cine știe, poate ne vom revedea și la anul.

Ca leader pentru această tabără în străinătate trebuie să vă mulțumesc tuturor – părinților, copiilor și școlii pentru că ați dat dovadă de spirit de aventură, de spirit de echipăși de ce nu, de simțul umorului. Mi-a făcut plăcere să vă cunosc și sper să ne revedem în curând! Am avut ocazia să cunosc tineri de mare perspectivă! Bucurați-vă de clipele acestea, bucurați-vă de amintirile făcute în aceste experiențe, continuați să creșteți, să acumulați și să cunoașteți! Cunoașteți lumea și oamenii și luați ce-i mai bun din fiecare experiență.

Pe curând!