Jurnal New York 2014 – Ziua 2

Jul 27
Jul 28
Jun 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09

Plimbare în Manhattan

Cea de-a doua zi a taberei internaționale de limba engleză de la New York a început, după un somn odihnitor, cu micul dejun. Elevii s-au trezit devreme, probabil fiind încă afectați de diferența de fus orar, așadar ne-am reunit cu toții la micul dejun.

campus international new york

Cantina școlii ne-a oferit pentru micul dejun o selecție foarte variată de opțiuni, de la ouă fierte sau omlete, la cârnăciori prăjiți, orez, cartofi aurii, iaurt proaspăt, o gamă largă de cereale, fructe și salate, cornuri, brânzeturi și mezeluri proaspete. Toată lumea a apreciat micul dejun că fiind unul gustos și variat! Am avut așadar energia necesară pentru ziua ce a urmat.

tabara internationala

Ne-am reunit pentru “orientation” la ora 08:45 când elevii au început cu un joc de socializare în fața sălii de teatru a campusului. Am intrat apoi înăuntru unde am avut plăcuta surpriză să descoperim foarte mulți elevi ce au sosit în aceeași zi cu noi dar pe care nu îi întâlnisem poate până acum. După ce ne-am familiarizat cu regulile campusului și am completat câteva formulare cerute de către școală, am fost duși într-o altă încăpere unde am făcut poze pentru cardurile de student.

tabara internationala de vara

Dimineața fiind încheiată cu procedura de orientare, am mers cu toții la masa de prânz. Aici, o nouă surpriză plăcută: specialități mexicane, tunisiene, asiatice precum și multe alte variante de mâncare. Dintre toate variantele îmi pot aduce aminte câteva: chifteluțe, hamburgeri, hot-dog, pizza, paste, mâncare chinezească în stil fusion, supe, sandwich-uri și salate proaspete din care elevii își putea personaliza opțiunea, fructe, desert și nelipsitul perete de sucuri carbogazoase, naturale și, desigur, înghețată!

Împreună cu liderul local de la școală și cu alți aproximativ 60 de elevi ne-am îndreptat către Big Apple! După o călătorie de aproape 40 de minute cu trenul, am ajuns în Grand Central Station. Emoția deja se citea pe chipurile tuturor participanților, fiind nerăbdători să își înceapă incursiunea în oraș. Am reluat regulile deplasării pe scurt pentru a ne asigura că toți vor fi atenți asupra semnelor pe care liderii le țin ridicate astfel încât nimeni să nu se rătăcească și să reușim cu toții să descoperim cât mai multe din oraș.

 

 

Momentul extraordinar în care am pășit pentru prima oară în față gării centrale, pe faimosul 42nd Street a fost unul cu adevărat special. Ne-am minunat de grandoarea clădirilor ce ne înconjurau și am pornit la pas pe Madison Avenue, ce este, printre altele, „gazda” industriei de publicitate.

Am ajuns la St. Patrick’s Cathedral care era din păcate în renovare pentru a curăță și reîmprospăta exteriorul. Așadar, numai o parte din clădire era vizibilă, însă ne-a plăcut felul în care această clădire istorică era „protejata” de zgârie-norii din apropiere.

tabara in new york (2)

 

Următoarea oprire, puntea de observare a Rockefeller Centre, chiar lângă piața ce poartă și ea numele industriașului. După o scurtă așteptare am ajuns în holul clădirii unde s-au făcut poze, iar apoi am urcat până la etajul 67 cu un lift rapid – întrega călătorie durând aproximativ 40 de secunde.

Era deja ora 16:00 când am ajuns în vârful clădirii, la prima terasă descoperită pentru a începe sutele de fotografii cu Manhattan-ul. Am avut parte și de mult soare – o zi excelentă pentru poze! Am putut vedea de aici clădiri faimoase ale orașului, pe care le-am recunoscut, printre care Central Park, Brooklyn Bridge, Chrystler Building, Empire Sate Building, un colț al Times Square precum și multe altele.

Am mai urcat apoi încă două nivele, de această dată pe scări. Ne-am continuat pozele și după ce am luat câteva suveniruri am plecat de la această atracție. Prin Rockefeller Plaza și pe lângă studiourile NBC am ajuns pe Avenue of the Americas cu ale sale clădiri impresionante! Ne-am îndreptat de-a lungul bulevardului către Bryant Park unde ne-am odihnit întrebându-ne oare ce proiecție de film urma să aibă loc – întreg parcul era plin, iar nouă ni se făcuse foame.

În Bryant Park se află New York Public Library pe scările cărora cei mai mulți dintre noi și-au luat cina – hot dog de la unul dintre vânzătorii ambulati. De aici am plecat către Times Square. Copiii hotărâseră în unanimitate și fără nici un fel de reținere să rămânem în oraș, chiar dacă asta însemna să pierdem cina din campus. Nu le-a părut rău, dimpotrivă, mai mulți dintre ei mi-au spus că le place într-atât de mult orașul încât vor să se mute acolo!

 

În Times Square am stat aproximativ o oră, timp suficient pentru a face cumpărături și pentru a simți pulsul orașului! După multe poze ne-am întors către Central Station iar de acolo, cu trenul înapoi în Tarrytown. Ajunși în campus ne-am primit programul academic – acum putem începe să lucrăm la sugestiile de activități.

Toată lumea s-a simțit excelent astăzi, însă au trebuit să se culce devreme, fiind foarte obosiți după drumul nostru, mai ales că mâine vor începe cursurile! Așteptăm cu mult interes impresiile acestora după primele lecții.

Intinerariul călătoriei îl puteți vedea și aici: https://goo.gl/maps/QA6CW

 

« Citiți totul despre prima zi a taberei: Welcome to New York