Jurnal New York 2014 – Ziua 3

Jul 27
Jul 28
Jun 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09

Primele cursuri la New York!

Cea de-a treia zi a taberei internaționale de limba engleză de la New York a însemnat și începutul lecțiilor pentru toți elevii acestei tabere! Cu multe emoții s-au îndreptat la cursuri în funcție de programul academic primit cu o seară înainte.

tabara elevi new york

La micul dejun am avut din nou parte de multă varietate – fructe proaspete, ouă fierte sau omletă (de această dată cu bacon prăjit), diferite feluri de pâine cu o selecție de brânzeturi și multe multe altele. Mâncarea este foarte gustoasă, așa cum ne-au spus mai mulți dintre elevi.

Pe parcursul zilei am urmărit cu atenție nivelul de mulțumire al elevilor cu privire la cursurile pe care le urmează. Pot spune că, fără excepție, toți sunt foarte încântați! Profesorii sunt hazlii, îi motivează să interacționeze foarte mult și nu de puține ori ne-am întâlnit cu ei astăzi prin campus alergând de la un curs la altul cu zâmbetul pe buze!

Fiind totodată și o zi administrativă am decis împreună cu școala să efectuam totuși câteva modificări asupra orarului astfel încât să avem mai mult timp liber după-amiază și să concentrăm cursurile mai mult în timpul dimineții. Am eliberat așadar câteva după-amieze și am definitivat programul propus de activități! Va trebui așadar să reveniți pe pagina noastră și să urmăriți jurnalul, pentru a vedea ce surprize le-am mai pregătit elevilor.

Și Dragoș a ales să întreprindă activități „administrative” așa că a fost să inspecteze sala de sport, terenul de baschet și piscina din campus! A informat desigur tot grupul asupra facilităților și ne așteptăm să vedem o creștere a interesului față de această clădire în zilele ce urmează!

 

În timpul mesei de prânz, elevii noștri s-au bucurat din nou de specialități de pe mai multe continente însoțite de pizza, hamburgeri, hot-dog dar și barul de crudități. Întotdeauna la mese se poate accesa „peretele” de sucuri, înghețată sau cafea / ceai.

Cantina devine o atracție și prin prisma mutitudinii de elevi de la masă. Cozile se mișcă însă foarte foarte repede.

După-amiaza a continuat cu lecții iar la 17:50, după cină ne-am adunat pentru o sesiune de cumpărături. Avea să fie prima sesiune de cumpărături de la Palisades Centre Mall, cel de-al optulea cel mai mare centru comercial din SUA, cu peste 400 de magazine din care elevii puteau alege. Am mers cu taxiurile comandate de către școală pentru noi și am ajuns în aproximativ 15 minute, mall-ul fiind pe cealalată parte a râului Hudson.

tabara internationala new york

Am avut parte de o sesiune de cumpărături de succes însă mult prea scurtă pentru placul copiilor. Probabil vom mai vizita o dată acest Mall. Cei mai mulți dintre noi și-au cumpărat haine, care sunt într-adevăr accesibile și foarte variate. Mall-ul are totodată și o multitudine de oportunități pentru petrecerea timpului liber. Vom reveni cu mai multe detalii despre mall în următoarea noastră vizită.

După ce am revenit în campus elevii s-au strâns în sala comună din Rita Hall acolo unde împreună cu mai mulți elevi internaționali s-au relaxat bucurându-se de jocuri, glume și multă bună-dispoziție.

 

A fost o zi excelentă, cu vreme bună, multe zâmbete și bucuria cumpărăturilor împlinită!

 

« Citiți totul despre a doua zi a taberei: Plimbare în Manhattan
Citiți despre cea de-a patra zi aici»