Jurnal New York 2014 – Ziua 4

Jul 27
Jul 28
Jun 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09

Cursuri și activități sportive

Iată că am trecut de mijocul primei noastre săptămâni din campusul taberei internaționale de la New York. Din nou ne-am bucurat de o zi plină de soare, alături de colegi și prieteni din multe țări. Atmosfera este în continuare una frumoasă și devine tot mai bună odată ce elevii se acomodează atât cu metodele școlii cât și cu mediul în care ne aflăm pentru aceste două săptămâni.

V-am vorbit foarte mult despre mâncarea excelentă din campus, așadar astăzi voi schimba puțin subiectul jurnalului deoarece la mese din nou a fost o varietate mare de feluri din care s-a putut alege.

Așa cum v-am povestit și ieri, unii dintre elevii noștri au fost transferați către noi grupe de studiu pentru a ne elibera programul astfel încât să putem luă parte la activități după-amiază. Cursurile s-au încheiat astăzi la 16:00 pentru toți elevii. Un alt beneficiu al acestei schimbări a fost acela că au reșit să cunoască noi elevi din jurul lumii, având bineînțeles și noi colegi în grupele de studiu.

Am dorit să creștem nivelul de socializare de care au parte elevii – știm și înțelegem faptul că le este greu în primele zile să intre în vorba cu colegii lor din campus – însă pentru a facilita aceste interacțiuni astăzi am optat să ne petrecem ziua în parc unde să ne bucurăm de câteva activități sportive!

Așadar de îndată ce elevii au încheiat cursurile am părăsit campusul și am mers pe jos până la orășelul învecinat – Sleepy Hollow – aici este un parc mai mare și foarte liniștit unde ne-am putut desfășura. Ajunși în frumosul spațiu verde am găsit statui și podețe de lemn ce dădeau un aer interesant parcului. Împreună cu alți colegi din Europa am început un joc de Frisbee asemănător fotbalului america, însă fără blocaje, bineînțeles.

 

 

Toată lumea a încheiat jocul cu zâmbetul pe buze și tricourile ude, umiditatea ridicată și temperatura de vară fiind motive suficiente pentru ne face să ne întoarcem repede înapoi în campus. În timp ce unii dintre ei se jucau Frisbee, alții erau atenți la repetiția piesei Romeo și Julieta interpretată pe muzică live de către YMCA Tarrytown, respectiv de elevi de vârste apropiate cu ale grupului Qdays. Totodată, alții dintre noi au început un joc de basketball cu câțiva adolescenți localnici ai orășelelor Tarrytown și New York. A fost o metodă bună de a se destinde și de a conversa cu vorbitori nativi înafară cursurilor de la școală.

Pozele spun totul – a fost o zi pe cinste!

Am ajuns înapoi în campus în timp util pentru masa de cină așadar eram pregătiți să continuăm seara. Din păcate elevii nu au dorit să participe la vantoarea de comori organizată de școală în care trebuiau să culeagă detalii fotografice ale diverseleor puncte de interes.

Am petrecut așadar seara în student lounge-ul proaspăt modernizat de la parterul clădirii de mese, acolo unde și acum erau strânși foarte mulți elevi. Spun proaspăt modernizat deoarece în timpul zilei de azi o mare parte a mobilierului au fost mutate și înlocuite.

Mâine, cu forțe proaspete se vor începe cursurile încă de la 08:30 așadar nu ne mai rămâne decât să vă spunem: Noapte bună!

« Citiți totul despre a treia zi a taberei: Primele cursuri la New York!