Jurnal New York 2014 – Ziua 7

Jul 27
Jul 28
Jun 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09

Statuia Libertății, Wall Street, Brooklyn Bridge, Little Italy și multe altele!

Iată-ne întorși în campus după o zi foarte foarte lungă, dar extraordinar de plăcută pentru toată lumea! Am avut parte de cea mai frumoasă zi a taberei de până acum și totul a fost posibil datorită vremii, a colegilor și bineînțeles acestui oraș fantastic!

În jurul orei 9 pe o ploaie mocănească am plecat împreună cu șoferul nostru Pablo și autobuzul galben de școlari către Battery Park, locul de unde începea călătoria noastră! Pe drum am trecut prin Bronx și pe lângă Queens și am putut admira – cel puțin din mașină, Yankee Stadium, un loc foarte important în cultura orașului. O multitudine de clădiri, care mai de care mai impunătoare ni s-au arătat pe drumul nostru către Battery Park. Tot pe drum, am văzut Intrepid – Sea, Air and Space Museum care se află pe un portavion. Am admirat câteva modele de avione impresionante.

 

Dacă cele văzute până acum au fost din mașină, odată ajunși în dreptul Battery Park ne-am început călătoria pe jos, ce avea să fie destul de lungă: a se vedea harta de la sfârșitul acestui jurnal.

tabara cu insotitor 1

La intrarea în Battery Park se află muzeul Amerindienilor. Atât această cât și foarte multe alte clădiri văzute astăzi au un stil european pronunțat. Battery Park este parcul în care se află porturile pentru ferry-boat-uri iar de pe malul apei se poate admira statul New Jersey. Totodată este un parc dedicat războaielor în care au fost implicate Statele Unite ale Americii de-a lungul timpului.

Călătoria cu ferry-boat-ul a durat aproximativ 20 de minute, timp în care ni s-a vorbit pe sistemul audio despre Statuia Libertății – sau mai bine spus: The Statue of Liberty Enlightening the World – un cadou în semn de prietenie oferit de către Franța către SUA în 1886, la zece ani după ce s-a început lucrul la această statuie. Comanda pentru statuie a fost dată la centenarul Declarației de Independență. Statuia este cu adevărat impresionantă. Pentru transportarea ei din Franța, aceasta a trebuie despărțită în 350 de părți individuale ambalate în 214 cutii. Asamblarea finală a durat 4 luni. Știați că în coroană statuii există 7 raze, câte una pentru fiecare continent? Sau că la picioarele statuii stau cătușe rupte, simbol al libertății?

 

Am avut ocazia să aflăm multe informații interesante din muzeul dedicat Statuii Libertății la coborârea de pe piedestal. Biletele noastre au inclus accesul la nivelele piedestalului așadar s-au făcut foarte multe poze cu fundalul extraordinar al Manhattan-ului și Brooklyn-ului. La coborâre am avut ocazia să ne pozăm cu statuia înainte de a ne relaxa puțin în parcul de pe insulă.

   tabara elevi new york tabara de vara in america  tabara engleza new yorktabara internationala liceeni

 

 

Cu ferry-boat-ul înapoi am mai făcut o oprire – ce-i drept aici nu am mai coborât din barcă. Oprirea a fost la Staten Island unde am putut să vedem de afară muzeul ce se află aici. Insulă această era cea care primea imigranții. Să nu uităm totuși că SUA a fost populată cu imigranți din Europa și restul lumii ce trebuiau înregistrați.

Am coborât din nou la Battery Park unde am putut să ne bucurăm de un spectacol de stradă ținut de câțiva tineri foarte agili pe muzică. După ce ne-am tras sufletul am plecat către Wall Street iar pe drum am ajuns în dreptul statuii „The Charging Bull” – una dintre cele mai reprezentante imagini pentru New York și pentru Wall Street. O statuie de 3200 de kg, de bronz unde cu greu am reușit să facem câteva poze.

La câțiva pași depărtare se află și New York Stock Exchange dar măsurile de siguranță de la intrarea în clădirea ne-au împiedicat să ajungem mai aproape. Chiar alături am descoperit o biserică în stil gotic foarte frumoasă: Trinity Church.

 În parcul de lângă 9-11 Memorial ne-am luat prânzul înconjurați de zgârie-norii de pe Wall Street. A fost un sentiment foarte plăcut să știm că ne aflăm în inima acestei metropole impresionante din toate punctele de vedere.

tabara de vara ny

După pauza de masă ne-am îndreptat către memorialul 9-11 unde copii au reușit să înțelegă câte ceva din evenimentele acelei zi negre din istoria lumii. Din păcate nu am putut vizita și muzeul deoarece ar fi durat aproximativ două ore și mai aveam foarte multe de făcut. La memorialul 9-11 întreaga zonă este re-construită. Multe dintre clădirile adiacente ce au fost afectate sunt acum înlocuite de altele impresionante. Singurele locuri libere, sunt cele două cascade artificiale (cele mai mari cascade articiale din lume) care sunt așezate pe lucul unde odată se găseau turnurile gemene. De jur împrejurul celor două cascade stau scrise numele oamenilor împreună cu etajul la care se aflau în acea zi.

tabara elevi in strainatate

Drumul nostru a continuat prin clădirile din zona Wall Street până la primăria New York-ului. Aici – ghinion, fațada clădirii se află în renovare. Măcar ne-am amuzat pe seama unei veverițe care făcea acrobații deasupra capeteleor noastre. Am trecut pe cealaltă parte a primăriei și am urcat pe Brooklyn Bridge – alt punct de atracție al orașului. Podul a fost construit din partea de sud a Manhattanului (ceea ce odată se numea New Amsterdam și era o bază pentru coloniile olandeze) până în Brooklyn, unind cele două cartiere – ce atunci se numeau Cities (orașe).

 

În apropierea podului se află cele două cartiere etnice: China Town și Little Italy. Probabil sunt în proximitatea portului și datorită naturii acestui port din Battery Park – aceștia venind cu vaporul și găsindu-și locul în comunitatea lor etnică în apropiere de port, după cum am văzut și din scrisorile expuse la muzeul statuii.

tabere internationale in strainatate

Câteva ore am petrecut în aceste două cartiere, cumpărând suveniruri pentru cei dragi de acasă și încercând să vedem cât mai multe din cultura locului. Am trecut pe lângă magazinașe mici, pe lângă piețe și comercianți de pește sau carne, sau pe lângă veritabile supermarketuri de „chinezarii”. Little Italy ne-a încânt cu restaurante sau comercianți ambulanți de fructe.

 

În jurul orei 9, după cina luată în Little Italy ne-am întâlnit cu Pablo, șoferul nostru pentru a ne reîntoarce în campus.

A fost o zi foarte grea însă cu toții am venit înapoi încântați. La urcarea în autobuz i-am întrebat pe copii dacă le-a plăcut ziua și răspunsul a fost nu numai unanim dar și extraordinar de ferm: DA!

tabara engleza america 1

Așteptăm cu nerăbdare ziua de mâine când vom explora alte părți ale orasulu!

Harta itinerariului de astăzi: https://goo.gl/maps/2tIWN.

 

« Citiți și a sasea zi a taberei: Shop ‘til you drop party!