Jurnal New York 2014 – Ziua 9

Jul 27
Jul 28
Jun 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06
Aug 07
Aug 08
Aug 09

O nouă săptămână la New York!

Ziua de luni a fost una plină de cursuri, mai ales pentru juniorii grupului. A fost totodată o zi dedicată relaxării și recuperării după weekendul plin petrecut în mijlocul orașului. Am avut timp să ne destindem și să ne facem noi prieteni!

După weekendul plin de la New York, copiii din tabăra internațională și-au petrecut ziua odihnindu-se după cursuri. După masa de dimineață elevii și-au început ziua de școală pe care, cu unele pauze, au încheiat-o în jurul orei 17. Ziua per total a fost una liniștită.. cu siguranță copiii au resimțit efortul depus în zilele trecute. Ce-i drept am și umblat foarte mult pe jos!

Campusul nostru ne este tot mai drag! Fie că vorbim despre sala cu cantina, terasa de la bibliotecă, Butler Hall – clădirea centrală a campusului, ori Lugari, dormitorul în care stăm și noi. Campusul are foarte multe clădiri. Cele mai multe dintre clădiri au săli de clasă la subsol sau parter iar la etaj au dormitoare. Birourile administrative sunt situate în Rita Hall însă fiecare clădire are un birou de securitate și unul ocupat de “părinții de cămin” – angajații școlii ce locuiesc în clădire.

Chiar dacă mi-am propus să nu mai vorbesc așa de mult despre mâncare, trebuie să sublinez faptul că astăzi la prânz, am putut mânca Philly Steak and Cheese Sandwich – un clasic!

După încheierea meselor o parte din noi am mers în părculețul de lângă campus unde ne-am distrat cu câțiva localnici aruncând mingea de fotbal american și frisbee-ul. Toată lumea s-a simțit excelent iar după jocuri ne-am hidratat bine cu apă și buna dispoziție a fost la cote maxime!

Am avut parte și de un apus extraordinar peste râul Hudson, iar admirând apusul Cătălin m-a întrebat “Dacă tot avem ștampilă de intrare în țară pentru 6 luni, de ce trebuie să ne întoarcem?”, iar Bianca ne-a întrebat de ce nu mai putem sta măcar o luna? Se pare că lumea începe să simtă faptul că se apropie plecarea și își doresc tot mai tare că timpul să stea în loc – nu pentru că nu le este dor de casă, ci pentru că îndrăgesc foarte tare experiența pe care o au…

 

 

tabara in america

tabara de vara pentru elevi

Seara s-a încheiat în campus unde am stat împreună cu elevii, dându-le ocazia să socializeze cu ceilalți colegi internaționali. S-au simțit bine cu toții și sunt sigur că vor dori să mai stea cu noii prieteni și în zilele ce urmează. Astăzi au început programul și elevii veniți în acest weekend ceea ce înseamnă noi colegi și bineînțeles noi prieteni.

tabara internationala pentru elevi

Pe mâine!