Tabără în Străinătate New York – Ziua 1

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 1: Bun venit la New York!

Ne aflăm din nou la începutul unei tabere internaționale la New York! Emoțiile părințiilor și entuziasmul elevilor sunt deja binecunoscute de liderii de grup Qdays. În dimineața zilei de sâmbătă ne-am întâlnit la aeroportul Otopeni cu toții pentru a continua o vară plină de tabere în stăinătate. Nu mai târziu de ora 7:20 elevii din toată țara se cunoșteau cu viitorii colegi de tabără și cu liderul de grup, iar după o scurtă reluare a regulilor din tabără ne-am luat la revedere de la părinți și am pornit în cele două săptămâni în orașul viselor.

1 - tabere in strainatate

2 - tabara in strainatate

3 - tabere internationale in strainatate

Formalitățile de securitate și cele vamale au decurs fără probleme, iar timpul a zburat parcă pe lângă noi. După ce ne-am acomodat puțin unii cu alții, ne-am îmbarcat, am luat micul dejun în avion și am sosit cu bine în destinația de escală. Aici am avut timp pentru un joc de cărți și un prânz alături de colegii din tabără. Am explorat desigur campusul în care aveam să locuim prin intermediul materialelor informative și a hărților puse la dispoziție de EF, cei ce dețin campusul din New York, locul unde vom locui în tabăra din următoarele două săptămâni, și toți elevii au putut să întrebe ceea ce încă nu știau despre viața din campus.

6 - tabere new york

4 - tabara internationala in stainatate

A fost o discuție bună pe perioada escalei, iar timpul din nou a zburat pe lângă noi. Nu puteam să nu observ faptul ca participanților la tabără le era tot mai somn, însă era de înțeles! În ultimele zile ne-au urmat sfaturile și s-au acomodat cu viitorul fus orar – în percepția lor întâlnirea din aeroport a avut loc în jur de miezul nopții :).

Controlul suplimentar de securitate necesar plecării în SUA a surprins mulți dintre elevii ce nu au mai călătorit între bătrânul continent și America, dar nu a fost deloc neplăcut așadar din nou, în scurt timp ne-am îmbarcat și eram pregătiți de drumul cel lung până la destinația finală.

7 - tabara america

După masa de prânz / cină de pe avion ce a fost în general variată și gustoasă, cei mai mulți dintre participanții la tabăra internațională New York au dormit până aproape la destinație. Alții s-au uitat la filme ori au citit. Însă cei mai mulți au dormit :). Am aterizat la timp și după formalitățile de intrare în țară ne-am recuperat bagajele și ne-am întâlnit cu prietenosul nostru șofer care ne-a condus până în campus. Luminile marii metropole luminau cerul și cu toții am stat lipiți de geamuri pentru a vedea imaginile pe care până acum le știam numai din filme.

5 - tabara new york

8 - tabere america

Drumul până în campus a durat aproximativ 50 de minute și odată ajunși școala ne-a organizat o primire rapidă și un check-in accelerat însă nu incomplet, urmând ca în decursul dimineții să facem și turul de acomodare al campusului. Am regăsit campusul după doi ani aparent la fel, însă odată intrat în clădiri am constatat gradul avansat de modernizare prin care au trecut camerele și spațiile comune. Vor veni desigur și poze cu campusul însă pentru a le vedea, vă invit să vizitați acest jurnal în fiecare zi.

9 - tabara sua

10 - tabere sua

Atât deocamdată din tabăra internațională New York! Reveniți mâine pentru impresiile elevilor despre campus și prima incursiune în Manhattan!

Puteți vedea mai multe poze din prima zi a acestei tabere din New York în album: Facebook Album Tabără New York.