Tabără în Străinătate New York – Ziua 2

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 2 – Incursiune în Manhattan

Ziua de duminică a fost una ce a îmbinat perfect acomodarea cu entuziasmul și uimirea :). Asta pentru că am început dis–de–dimineață, fiecare în funcție de cât de mult a putut dormi. În jurul orei 8 o parte din grupul de tabără a încercat faimosul espresso ce se vinde în Tarrytown – ani la rând votat cel mai bun din statul New York.

După infuzia de energie, ne-am reunit cu restul elevilor din tabăra New York pentru a parcurge primii pași din procedura oficială de check-in cerută de școală. Am reluat regulile și ne-am asigurat asupra faptului că școala are date de contact curente pentru fiecare participant. Apoi elevilor li s-au scanat pașapoartele și vizele – având acreditări din partea statului New York, școala este obligată să se asigure asupra îndeplinirii condițiilor vizei. Întreaga procedură pentru tot grupul a durat aproximativ 20 de minute, după care ne-am îndreptat către masa de mic dejun în cantina școlii.

1 - tabara new york

Sâmbăta și duminica, școala servește micul dejun după un model diferit față de zilele săptămânii. Astfel, de la ora 10 la ora 11 se servește un mic dejun continental cu bagels (covrig dospit, asemănător unui corn), pâine prăjită, o selecție de gemuri și creme de ciocolată, unt și cremă de brânză. La o altă secție de servire elevii își puteau alege dintre mai multe salate, șuncă, brânzeturi sau fructe proaspete. Desigur cerealele sunt nelipsite la fel și sucurile de fructe. La ora 11 începe brunch-ul, ceea ce înseamnă adăugarea unor feluri gătite de mâncare. Astăzi s-a oferit un mix asiatic cu carne, tăiței și legume sau omletă cu multe ingrediente sub formă de clătită. Secțiunea de deserturi a fost foarte bine aprovizionată cu brioșe, croissante, dar și alte prăjituri.

2 - tabere new york

La 11:30 a venit momentul să plecăm către Manhattan – prima incursiune în încercarea de a descoperi misterele orașului în timpul pe care îl vom petrece aici, în tabăra internațională. Având în vedere faptul că elevii încă se acomodează cu fusul orar și ținând cont că astăzi au fost peste 35 de grade înregistrate de stațiile meteo din oraș, am încercat să nu petrecem foarte mult timp în soarele direct. Ruta noastră astăzi a început din spatele Muzeului de Istorie Naturală.

3 - tabara america

Coada pentru a intra la muzeu era de aproximativ 45 de minute, și extenuarea cauzată de căldură se citea pe chipurile tuturor celor care nu ajunseseră în dreptul fâșiei de umbră aruncată de statuia din fața intrării. Asfaltul era extrem de încins sub picioarele noastre așadar am traversat prin dreptul lui Abraham Lincoln și a demonstrației de dansuri vechi din imagine, și am intrat în Central Park.

4 - tabere america

5 - tabara sua

Plimbarea ne-a dus pe lângă lacurile din Central Park, unde s-au făcut foarte foarte multe poze, prin zonele împădurite până la vechiul observator din acest parc, urcat pe o movilă de pământ, ce oferă o priveliște fantastică asupra întregii zone înverzite și a spațiilor de joacă de aici. Am găsit foarte multe broaște țestoase, lucru pe care elevii din tabără nu îl credeau înainte de a vedea animalele în apă.

6 - tabere sua

8 - tabere engleza new york

9 - tabara inernationala new york

7 - tabara engleza new york

Am ieșit apoi din parc la Columbus Circle, unde am admirat clădiri de birouri impozante printre care sediul Time Warner și Trump Tower. Am continuat călătoria până la faimoasa sală de spectacole și muzică Carnegie Hall. Admirând fascinați teatrele de pe Broadway am ajuns într-un final în Times Square. Aici era aglomerație mare, dar se putea citi entuziasmul pe chipurile elevilor.

10 - tabere internationale new york

11 - tabara de vara new york

15 - tabara in strainatate

12 - tabere de vara new york

13 - tabere elevi new york

O oră mai târziu am încheiat seria de fotografii și ne-am îndreptat spre șoferul ce ne aștepta după indicațiile primite. Chiar dacă traficul este greu în New York chiar și duminica, drumul până în campus a durat aproximativ o oră.

Iată și o hartă a traseului urmat astăzi: https://goo.gl/maps/bYtJZ3sHmcA2

Am ajuns în campus la timp pentru cină, unde am putut alege dintre porc dulce acrișor și diferite feluri de pizza (pizza cu brânză, pizza cu peperroni și brânză), alături de nelipsitele salate, iar la desert înghețată sau chocolate chip cookies.

Seara am făcut un scurt tur de campus, pentru o mai bună orientare pentru ziua de mâine, iar apoi am coborât la portul râului Hudson din Tarrytown, unde am putut admira un apus superb, ocazie cu care s-au făcut din nou foarte multe poze. Aici, elevii au cunoscut un mexican, cu care au schimbat câteva vorbe.

14 - tabara elevi new york

Pe drum spre campus, ne-am oprit la un supermarket 7-Eleven pentru a ne achiziționa apă și sucuri, iar până la ora 22 toată lumea era în camere.

Puteți vedea mai multe poze din a doua zi a acestei tabere din New York în album: Facebook Album Tabără New York.