Tabără în Străinătate New York – Ziua 3

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 3: A view from the Top!

Astăzi a fost o zi plină pentru elevii din tabăra internațională Qdays de la New York! De dimineață am început cu un mic dejun copios, iar apoi am avut parte de introducerea din partea școlii și testările pentru cei ce nu au susținut examinarea înaintea venirii în tabără. Apoi ne-am aventurat în New York!

La ora 9 ne-am întâlnit cu toții pentru micul dejun. Astăzi meniul a fost din nou variat – de la fructe proaspete la muesli și cereale, iaurturi, șuncă, brânzeturi, cremă de brânză cu ardei, ouă fierte și desigur patiserii. Probabil că am uitat foarte multe dintre opțiunile de la micul dejun, varietatea fiind foarte mare, așa încât fiecare își poate găsi câte ceva atrăgător.

Sesiunea de introducere din partea școlii s-a desfășurat în amfiteatrul clădirii Gaines, una dintre clădirile noi ale campusului unde se desfășoară această tabără în străinătate. Alături de elevi din alte două grupuri, coordonatorul pentru grupuri din partea școlii ne-a trecut în revistă regulile, precum și așteptările școlii. Am aflat orele până la care elevii pot să fie afară din clădirile în care locuiesc, dar și faptul că acum în școală se află înregistrați 1,500 de elevi.

1 - tabara in strainatate

După sesiunea de prezentare, cei mai mulți dintre elevi au făcut un tur de campus cu reprezentații școlii, iar ceilalți elevi ce au întâmpinat probleme în susținerea testului de acasă, au putut să dea proba pe hârtie. Întreg programul s-a încheiat puțin înainte de ora prânzului, așa încât ne-am reunit la masă în cantină.

2 - tabere in strainatate

Astăzi în meniul de la prânz, vedetele au fost fajita cu pui sau cu vită, legume și salate, precum și sandwich-uri proaspete. Din nou barul de salate și prăjiturile au fost variate și pe toate gusturile. Cantina campusului are o capacitate de aproape 700 de elevi și pe laturile sale stau agățate steagurile diverselor naționalități reprezentate în campus. Încă din prima zi elevii din tabăra internațională Qdays au reușit să identifice steagul adus de grupul ce a participat la tabăra din 2013.

La ora 12:30 am pornit în excursia de astăzi. De această dată cu trenul! Frecvența cu care Tarrytown este legat de Grand Central Station e destul de mare, așa încât am așteptat numai 10 minute până ca trenul să sosească. Am nimerit un tren ce a oprit în toate stațiile, dar tot am ajuns cam în 50 de minute. În terminalul Grand Central Station, elevii au admirat frumusețea acestui monument istoric și reprezentativ pentru New York, ce a fost inaugurat în 1871.

3 - tabara new york

După câteva poze am ieșit în fața gării, iar gâturile noastre au început din nou să se întoarcă în toate părțile, și mai ales în sus :). Clădirile din jurul gării sunt impunătoare, fiecare cu particularitățile sale și, nu o dată ne-a fost dat să vedem clădiri vechi sau foarte vechi între zgârie nori noi și moderni. E foarte interesant cum orașul își păstrează farmecul și nu dă impresia de kitsch chiar și atunci când alături noul cu vechiul.

16 - tabere internationale new york

Drumul de astăzi nu a fost așa de lung precum cel de ieri, în parte fiindcă obiectivul principal ne-a ținut destul de mult într-un singur loc, și totodată fiindcă am prins o furtună destul de serioasă :). Drumul (https://goo.gl/maps/iE9LueMhZUQ2) ne-a dus de la Grand Central pe lângă Chrystler Building, o altă clădire impunătoare și faimoasă, iar mai apoi până la Waldorf Astoria, vestitul hotel de pe Park Lane, una dintre cele mai scumpe străzi din Manhattan.

Apoi am înaintat trecând Madison Avenue până pe 5th Avenue, strada celebră pentru ale sale magazine. A trebuit totuși să ne continuăm plimbarea, ziua de astăzi nefiind pentru cumpărături :). Rockefeller Plaza este o piață impunătoare construită pentru a sărbători cunoașterea și multiculturalitatea. Întreg spațiul de la piciorul lui Rockefeller Center este un spațiu pietonal amenajat cu magazine și cafenele, dar și cu foarte multe inscripții, ornamente și steaguri – probabil toate steagurile din lume – așa că nu am ratat ocazia și ne-am făcut și noi o poză cu steagul României în fundal.

9 - tabara america

Când au realizat elevii cât de sus vom urca în turn, unii dintre ei au ezitat – însă foarte repede au prins curaj și am intrat în clădire pentru a citi despre istoria acestui turn construit de către familia Rockefeller în timpul marii depresiuni. Prin construcția acestui turn John D. Rockefeller Jr. a oferit de lucru pentru mai mult de 40,000 de oameni, așadar este recunoscut și apreciat pentru că a ajutat oamenii într-una dintre cele mai negre perioade ale orașului, atunci când faimoasa bursă din New York s-a prăbușit și foarte mulți și-au pierdut absolut tot ceea ce dețineau.

10 - tabere america

În 43 de secunde, liftul ce atinge viteza de 24 km/h ne-a dus la antepenultimul etaj al punții de observație. Aici, la etajul 68 se află magazinul și una dintre punțile de observație cu pereți de sticlă. Etajul 69 oferă priveliște la 360 de grade, iar de la etajul 70 ce este retras, vizitatorii pot face poze fără pereți de sticlă. Într-adevăr a meritat vizitat acest obiectiv faimos!

4 - tabere new york

7 - tabara sua

6 - tabere engleza new york

5 - tabara engleza new york

Toți elevii din tabără au fost foarte impresionați de priveliștea cu adevărat impresionantă și cu greu am reușit să îi conving să încheie sesiunea de poze! Ce-i drept m-a ajutat și ploaia ce s-a abătut asupra orașului :).

8 - tabere sua

După zece minute la adăpost, ploaia a încetat și ne-am întors pe punțile de observație fiindcă de această dată lumina era incredibilă, putând să admirăm și un curcubeu frumos peste Manhattan.

La coborâre, elevii din tabără s-au împrietenit cu unul dintre cei ce întâmpinau oamenii la sosirea pe puntea de observație – un domn extrem de carismatic alături de care am râs, am glumit și ne-am făcut poze. Ce mai, ne-am despărțit de el aplaudându-l pentru modul în care își făcea slujba cu pasiune!

11 - tabara engleza ny

Am pornit din nou la pas pe 5th Avenue și am ajuns în scurt timp la New York Public Library al cărei interior l-au vizitat (foarte scurt) câțiva dintre elevii din tabără. Foarte scurt fiincă primisem cu toții pe telefoanele mobile o atenționare iminentă de furtună printr-un serviciu de atenționări gratuit.

17 - tabara limba engleza in strainatate

Ne-am grăbit să ajungem la gară și am reușit să prindem un tren expres. Ploaia în schimb a sosit în Tarrytown înaintea noastră așa că ne-am folosit de câte un dolar fiecare și am luat mașinuța de transfer din partea școlii, ce face legătura între gară și campus. În câteva minute am ajuns în campus pe o ploaie serioasă – dar nu văzusem încă nimic!

Cina a fost servită în spiritul Crăciunului pentru a marca faptul că mai sunt numai 4 luni până atunci. Peste tot erau colinde, decorațiuni și un brad drăguț stătea împodobit deasupra barului de salate. Până și desertul a fost tematic – prăjituri de Crăciun! Am cântat colinde și nu numai într-o cantină arhiplină fiindcă afară se pornise una dintre cele mai puternice ploi din câte mai văzuseră până acum elevii din tabără.

15 - tabara internationala new york

12 - tabara pentru elevi

Este vară și în scurt timp ploaia s-a oprit și ne-am bucurat de un apus extraordinar!

18 - tabere limba engleza new york

Astăzi elevii au aflat orarul de studiu și au cunoscut colegii de cameră cu care nu apucaseră poate ieri să discute. Toți elevii grupului au colegi internaționali de care în general sunt încântați și cu care se înțeleg bine. Totodată, nici unul dintre elevii din grup nu are alți colegi din România în grupa de studiu.

Însă cu mai multe impresii despre cursuri și colegi voi reveni mâine!

14 - tabere pentru elevi

Seara s-a încheiat în campus alături de colegii internaționali într-unul dintre multele spații comune ale clădirii St. John, unde suntem repartizați.

Puteți vedea mai multe poze din a treia zi a acestei tabere din New York în album: Facebook Album Tabără New York.

Pe mâine!