Tabără în Străinătate New York – Ziua 4

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 4 – Shop ’til you drop!

Ziua de marți a fost una plină: cursuri, prieteni noi și o sesiune lungă de cumpărături în care elevii din tabăra de limba engleză de la New York au descoperit unul dintre cele mai mari mall-uri din SUA.

După ce am mâncat împreună micul dejun, care a fost la fel de variat și gustos ca în zilele trecute, elevii și-au început cursurile. Ne-am bucurat să aflăm că nu există doi elevi dintre participanții la acesta tabără internațională care să fie în aceeași grupă de studiu, acest lucru oferindu-le ocazia să interacționeze și să folosească limba engleză și mai mult. Așadar, orarul lor se întinde până la ora 17:00 luni și miercuri și până la 15:30 marți și joi. Vinerea, toți elevii vor termina cursurile până la ora 14:30. De regulă, elevii sunt în grupe de studiu între B1-3 și C2-1, așadar de la intermediar spre avansat și până la nivel nativ.

1 - tabara internationala new york

Elevii încă se obișnuiesc cu campusul și clădirile sale, iar unii dintre ei au avut nevoie de ajutor cu orientarea spre sălile de curs.

9 - tabara new york

Miruna V. deja a fost mutată într-o grupă superioară de studiu și mi-a recunoscut faptul că nu a luat testul de plasament foarte în serios. Sperăm ca școala să reușească mutarea încă de mâine, altfel ea va începe cursurile la nivelul C1 doar de săptămâna viitoare. Vom vedea dacă și Miruna C. va fi promovată la o grupă de studiu superioară, tot fiindcă nu s-a concentrat foarte bine la testul de plasament.

Diana a terminat cursurile dimineață, după care a găsit unul dintre cele trei piane din campus. După o oră și jumătate de cântat s-a hotărât să se înscrie la competiția EF’s Got Talent, unde elevii din campus își vor etala pe scenă talentele. Cu siguranță vom fi acolo joi seara pentru a o încuraja :). Avem încredere că va câștiga!

La masa de prânz elevii s-au putut delecta din nou cu o selecție variată de salate atât cu legume, cât și cu paste sau carne. Sandwichuri proaspete au fost servite la unul dintre chioșcurile cu mâncare, iar la zonele ce serveau mâncare gătită sau la grill elevii și-au putut alege dintre tocană de vită cu legume, cu diverse garnituri sau Gyros în stil grecesc. Bineînțeles, deserturile au fost din nou la mare căutare :).

2 - tabere internationale new york

După masa de prânz, alți elevi din grupul acestei tabere internaționale și-au început cursurile, iar elevii ce au avut lecții de dimineață s-au relaxat în campus în spațiile comune sau în camerele lor. Astăzi a fost din nou cald, dar spre mirarea mea, încă nu a încercat nimeni piscina din campus.

Toți elevii din tabără sunt încântați de cursuri, de dinamica lor și de colegii pe care i-au cunoscut acolo. Unii dintre ei mi-au mărturisit că nu se așteptau ca lecțiile să fie așa de “tari”. Alții mi-au spus că inițial cursul li s-a părut simplu, dar au realizat apoi că maniera de desfășurare a cursurilor i-a indus în eroare. Sistemul de predare din cadrul școlii americane nu se bazează pe cursuri tipice, în care profesorul vorbeste și elevii iși iau notițe, așa cum credeau elevii noștri. Dialogul și maniera interactivă de predare sunt doar două dintre metodele deja îndrăgite de elevi, pentru că reușesc să îi scoată din zona de comfort și să-i provoace să se implice pe tot parcursul orelor de engleză.

6 - tabere engleza sua

La curs, Sebastian a trebuit să se pună în pielea unui refugiat o temă de actualitate pentru întreaga lume, dar mai ales pentru Europa, și să scrie o scrisoare din punctul acestuia de vedere. I-a plăcut foarte mult acest exercițiu de scriere creativă, iar profesoara lui a apreciat modul cursiv de scriere și felul în care și-a dus la capăt exercițiul.

3 - tabara engleza new york

4 - tabere engleza new york

5 - tabara engleza sua

La ora 17:00 în curtea campusului s-a organizat un BBQ – un grătar la care s-au servit hamburgeri, hot-dog, pui la grătar cu salate și porumb dulce-picant. Evenimentul a fost îndrăgit de toată lumea, iar apoi, la 17:20 am plecat către mall. Ne așteptau peste 400 de magazine în al doilea cel mai mare mall din zona metropolitană New York și al 8-lea din SUA. Ca și comparație, întreg complexul Băneasa Shopping City are 55,000 m2 de spațiu comercial. Pentru că în America totul este mai mare, Palisades Centre are peste 200,000 m2 de spațiu comercial, pe patru etaje.

Elevii au avut aproape patru ore pentru cumpărături, însă nu au reușit să își achiziționeze tot ce planificaseră. Astfel, ne gândim să mai includem o sesiune de cumpărături săptămâna viitoare.

8 - tabere engleza america

Cu zâmbetul pe buze și destul de mulțumiți de achizițiile făcute astăzi, dar și impresionați de mall-ul impunător și de oamenii prietenoși, ne-am îndreptat înapoi spre campus.

La ora 22 eram deja în campus, iar seara am încheiat-o în lounge, cu alți elevi internaționali. După sesiunea de cumpărături, elevii au simțit nevoia să își reîncarce energiile cu pizza, pe care au comandat-o în campus.

11 - tabara sua

Puteți vedea mai multe poze din a patra zi a acestei tabere din New York în album: Facebook Album Tabără New York.