Tabără în Străinătate New York – Ziua 5

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 5: Plimbare în Westchester

Miercuri, elevii din tabăra internațională de la New York au terminat cursurile la ora 17:00. Însă nu toți au avut cursuri deodată. A fost o nouă zi interesantă în campusul din New York în tabăra Qdays.

Pentru prima dată de la începerea taberei unii elevi au ales să se odihnească mai mult dimineața – semn că sunt cu totul acomodați cu fusul orar. Ceilalți, care începeau cursurile de dimineață, au mers la micul dejun de la ora 8 ori 9. Astăzi, vedetele mesei de mic dejun au fost vafele! Elevii aveau o mică linie de producție cu instrucțiuni. Aparatul de waffle era uns cu ulei, amestecul porționat în păhărele se turna în forme, iar două minute și jumătate mai târziu desertul era gata. Mai apoi se completa cu sirop, căpșuni, frișcă și ciocolată! O delicatesă!

2 - tabere new york

După micul dejun, cu ajutorul școlii am rezervat biletele la musical-ul de pe Broadway – însă nu vreau să vă stric supriza :). Așadar, insist să nu ratați următoarele jurnale pentru a citi și impresiile de la acest spectacol extraordinar. Tot în decursul dimineții, pe terenul de fotbal s-au instalat două tobogane cu apă ce vor funcționa pentru elevii școlii între orele 16 și 18 până vineri! Un mod plăcut de a se răcori având în vedere temperaturile ridicate de aici. Probabil că mâine îl vom încerca și noi :).

1 - tabara new york

La masa de prânz am avut, printre deja obișnuitele salate și fructe, friptură de porc și pui cu garnitură de paste cu pesto, orez sau orzo (orez de paste). La desert, prăjituri cu afine – excelente! Elevii ce au terminat cursurile după masa de prânz s-au distrat alături de colegii internaționali într-unul dintre saloanele din clădire jucând cărți și ascultând muzică.

3 - tabere internationale new york

La ora 17 a fost timpul pentru cină. Cantina principală a servit o cină cu puternice influențe asiatice, fasole verde cu ghimbir, Jambalaya – un amestec de pui și / sau crevețui cu legume, cârnăciori afumați, orez și sos cajun, mazăre și cartofi într-un amestec de curry și desigur… pizza :). Elevii din tabăra New York au ales din nou să ia masa afară, la BBQ, așadar s-au delectat cu hamburgeri și hot-dog, dar și cârnați italienești foarte gustoși.

După cină, elevii acestei tabere internaționale și-au invitat colegele pe care le-au cunoscut în campus sau la cursuri să vină cu noi la o plimbare prin Tarrytown și Sleepy Hollow. Ambele orășele învecinate au fost fondate între 1640 și 1648 și sunt pline de dealuri, clădiri istorice, dar și case foarte frumoase înconjurate de parcuri. Sleepy Hollow este inspirația Legendei Călărețului Fără Cap, scrisă de Washington Irving și ecranizată cel mai recent cu Johnny Depp în rolul principal.

6 - tabere engleza new york

Plimbarea noastră ne-a dus din campus până în Sleepy Hollow în curtea conacului Philipsburg locul de unde vom pleca să vizităm domeniul Rockefeller. Apoi am ales o rută alternativă pentru a ne întoarce și ne-am bucurat de o plimbare excelentă prin ceea ce pare a fi una dintre cele mai scumpe zone prin care am trecut până acum. Casele superbe cu grădini mari ne-au impresionat, iar când am obosit ne-am odihnit într-o zonă foarte frumoasă ce a fost un punct de observație în războiul de independență.

5 - tabara engleza new york

9 - tabara engleza sua

4 - tabara internationala new york

Elevii din tabără au învățat să arunce mingea de fotbal american și s-au distrat copios. Până și fetele au participat la această activitate și nu pot spune că au aruncat rău :). Am râs și ne-am făcut poze în timp ce elevii au conversat în engleză, rămânând cu noi doar una dintre colegele lor internaționale.

8 - tabere engleza america

7 - tabara engleza america

11 - tabara pentru elevi new york

Miruna C. s-a bucurat de câteva momente de liniște și relaxare și și-a terminat temele pentru mâine. Filip își va termina eseul în această seară.

Drumul înapoi spre campus ne-a dus pe lângă lacurile de acumulare, unde doi pescari ne-au explicat faptul că este „sezonul” bibanului. Le-am urat fir întins și după câteva minute am ajuns înapoi în campus.

După o scurtă vizită la supermarketul 7-Eleven, seara s-a încheiat din nou într-unul din spațiile comune aflate în clădire – toți elevii trebuie să se afle înăuntrul clădirii în care locuiesc până cel târziu la ora 23.

10 - tabere engleza sua

Dacă sunteți curioși și doriți să vedeți ruta aleasă, o puteți viziona aici: https://goo.gl/maps/AjZEFi4hr132

Puteți vedea mai multe poze din a cincea zi a acestei tabere din New York în album: Facebook Album Tabără New York.