Tabără în Străinătate New York – Ziua 6

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 6 – EF’s Got Talent

Ziua de astăzi a început ca de obicei cu un mic dejun copios, s-a continuat cu lecțiile de limba engleză, iar apoi elevii din tabăra internațională au ales cum vor să-și petreacă după-amiaza. Seara ne-a adus un spectacol excelent din partea elevilor la concursul de talente organizat lunar!

După micul dejun cei mai mulți dintre elevi și-au început cursurile. Unii în iLab, laboratoarele de calculatoare, alții în clasă lucrând individual sau în echipe ori pe iPad-urile puse la dispoziție de către școală. În decursul dimineții am luat “pulsul” lecțiilor și i-am surprins pe elevii din tabăra New York la ore – care mai de care mai concentrați – cei ce nu m-au observat, desigur :).

1 - tabara engleza new york

2 - tabere engleza new york

13 - tabara limba engleza new york

La masa de prânz am făcut planul pentru după amiază în timp ce savuram pui cu mozarella, roșii umplute și coapte, paste și salate. Din păcate, nici unul dintre elevii din tabăra internațională nu s-a arătat interesat de Rockefeller Estate – domeniul construit de John D. Rockefeller Sr., unde a trăit peste 40 de ani și care este încă în proprietatea faimoasei familii. Turul ne-ar fi învățat despre istoria familiei, filantropie, afacerile familiei și ne-ar fi dus prin săloanele clădirii principale, prin grădini, expozițiile de artă din colecțiile Rockefeller, dar și la colecția de mașini de epocă.

Vom mai încerca poate săptămâna viitoare această activitate, dacă timpul ne va permite. În schimb, elevii au răspuns mult mai bine la propunerea de a ne răcori pe toboganele gonflabile cu apă :). După ce unii dintre elevi au fost la sala de fitness, ne-am întâlnit pe terenul de fotbal unde un salvamar ne-a supravegheat în timp ce ne-am distrat copios pe cele două tobogane, unul orizontal și unul înclinat.

5 - cursuri de vara new york

Chiar dacă la început erau mai rezervați, odată ce au încercat fiecare dintre cele două tobogane, doar schimbarea vremii ne-a luat de acolo :). Filme, poze, râsete și distracție – au făcut după-amiaza să fie foarte plăcută.

7 - tabere new york pentru elevi

6 - tabara new york pentru elevi

8 - tabara sua

La cină, o parte dintre elevi a ales să mănânce la grătarul din curte, din nou hamburgeri, hot-dog sau chilli-dog, iar cei ce au ales să mănânce în cantina principală au putut alege dintre diverse feluri de mâncare de inspirație orientală.

Miruna C. a fost suprinsă de către angajații școlii vorbind engleză în campus cu alți elevi internaționali :). Pentru a-i încuraja pe elevi să folosească limba engleză cât mai mult, se aplică un sistem de recompensare. Așadar a primit un talon – în funcție de numărul de taloane adunate, poate să își aleagă diverse premii.

4 - tabere new york

La ora 8 ne-am reunit cu toții la sala de teatru Spellman Auditorium, unde Diana era înscrisă la competiția EF‘s Got Talent! De altfel, Diana este obișnuită cu astfel de competiții și cu jumătate de oră înainte de concurs a verificat sunetul pianului și acustica sălii. După ce s-a încălzit și după ce ne-am adunat cu toții, inclusiv prietenii internaționali ai elevilor din tabără, ne-am luat locurile într-o sală plină de elevi entuziasmați.

9 - tabere sua

Diana a deschis concursul, iar juriul a fost vădit impresionat de abilitățile ei. Diana a interpretat piesa „If I Ain’t Got You” – Alicia Keys la pian și voce iar în spatele meu, alți elevi discutau între ei cum că Diana este cu siguranță câtăreață profesionistă ;). Într-adevăr, Diana a coborât de pe scenă în ropote de aplauze și am fost siguri că va câștiga competiția și cele două bilete la un spectacol pe Broadway ce erau puse la bătaie.

10 - tabere internationale new york

Foarte mulți participanți au cântat – la pian, la chitară ori la voce – unii ne-au făcut demonstrații de arte marțiale sau de construcții rapide (și impresionante) cu pahare de hârtie. Însă la un moment dat, și-a făcut apariția o elevă din Franța, puțin mai în vârstă decât elevii din tabăra noastră, care a interpretat piesa „I’d Rather Go Blind” – Etta James, cu atât de multă pasiune și cu așa mult talent încât Diana mi-a mărturisit că Angel merită locul 1.

11 - tabara internationala new york

Juriul a fost de aceeași părere, împărțind locul trei între o elevă din China și un elev din Olanda (care a interpretat o piesă la pian compusă chiar de el), locul doi revenind Dianei, iar eleva din Franța, Angel, a luat locul 1.

Diana și Angel s-au îmbrățișat și au povestit despre pasiunea lor comună – muzica, iar mai apoi Diana ne-a interpretat piesa Aliciei Keys, Empire State of Mind – o piesă foarte frumoasă despre New York pe care o învățase special pentru o ocazie ca aceasta.

12 - tabara america

Pe drumul înapoi către clădirea noastră ne-am oprit la biroul de pază unde se află și obiectele pierdute și găsite în campus. Una dintre elevele noastre și-a pierdut bateria mobilă de la telefon și era convinsă că nu o va mai găsi… dar a avut parte de o supriză :). Aceasta se afla bine păstrată de către școală și după ce le-a spus cum arată și unde a pierdut-o, a primit bateria înapoi.

3 - tabara new york

În această seară elevii s-au distrat alături de colegii internaționali în spațiile comune din clădire, însă nu pentru foarte mult timp fiindcă mâine reîncepem excursiile în New York și trebuie să fie odihniți!

Pe curând!

Puteți vedea mai multe poze din a șasea zi a acestei tabere din New York în album: Facebook Album Tabără New York – partea a doua.