Tabără în Străinătate New York – Ziua 7

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 7 – Walking the Highline

Vineri, pentru elevii din tabăra internațională de limba engleză de la New York, a fost o zi excelentă în care au avut parte de cursuri interesante sub un format nou, dar și de o plimbare (lungă) prin Manhattan. Am descoperit Washington Square Park, Flatiron Building, Highline și multe alte obiective!

După micul dejun, elevii și-au început cursurile de la 8 sau de la 8:30, după caz, iar apoi au luat cu toții parte la seminarul săptămânal. Pentru elevii din prima săptămână de studiu acesta a fost fie o recapitulare a regulilor, prezentate de către reprezentanții diferitelor birouri ale școlii, fie un seminar despre cultura americană – pentru elevii de sub 16 ani.

1 - tabara in strainatate

După a doua sesiune de cursuri a urmat prânzul și ne-am reunit cu toții la masă pentru a ne asigura că adunăm suficientă energie pentru plimbarea ce avea să urmeze! Deîndată ce a terminat cursurile și Miruna, șoferul nostru Alex ne-a preluat cu microbuzul pentru transferul către Manhattan. Drumul a durat ceva mai mult de o oră și ne-a dus pe malul râului Hudson, pe lângă parcuri și muzeul Intrepid – un muzeu dedicat avioanelor și navelor de luptă.

2 - tabere in strainatate

La intersecția dintre Bulevardul 5 și strada 23 am coborât din mașină. Primul obiectiv cu care ne-am întâlnit a fost Flatiron Building, o clădire reprezentativă pentru New York amplasată lângă un nou parc – Madison Square Park. Peisajul a fost cu adevărat impresionant, clădirea de numai 20 de etaje fiind la 1902 un reper avangardist. Numele clădirii vine de la forma sa triunghiulară asemănătoare cu un fier de călcat haine.

13 - tabara limba engleza new york

Am continuat drumul pe 5th Avenue, celebrul bulevard de cumpărături, iar fetele nu au ratat ocazia să intre în câteva magazine… Nu au găsit nimic și încep să bănuiesc că plăcerea de a merge la cumpărături este aceeași și dacă persoana în cauză își cumpără ceva, și dacă numai se uită :). Băieții s-au relaxat la umbra zgârie norilor cu un suc rece și în scurt timp am continuat spre Washington Square Park. Pe lateralele acestui parc își are sediul, sălile de clasă și dormitoarele, faimoasa New York Univesity – NYU. Parcul este totodată recunoscut a fi un loc preferat de artiști – probabil și datorită amplasării sale în apropiere de Greenwich Village, următoarea noastră oprire.

3 - tabara new york

The Village este unul dintre locurile foarte importante pentru mișcarea culturală și socială a orașului fiind un motor cultural reprezentativ în SUA și în lume. Atipic pentru New York, străzile din Village poartă nume și nu numere, iar majoritatea clădirilor sunt joase, cu fațade de cărămidă și scări exterioare sau trepte la intrare. Locul boem nu înseamnă însă că este și ieftin. Cele patru coduri poștale din acest cartier au fost incluse în cele mai scumpe 10 zone din SUA, iar la nivel de 2016, un metru pătrat construit într-unul dintre blocurile de aici costă aproximativ 22,000 de dolari americani.

10 - tabere internationale new york

După o bine-meritată pauză pentru o gustare, am ajuns la Highline. Highline este un parc extrem de interesant, construit pe o linie de cale ferată industrială, dezafectată. În această parte a Manhattan-ului, se foloseau trenuri la nivelul străzii pentru a transporta marfa către depozite ce mai apoi o distribuiau către magazinele ce serveau diferite zone ale orașului. Problema era însă faptul că odată cu creșterea densității populației, a crescut și numărul accidentelor de tren. Orașul a angajat călăreți care să meargă în fața trenurilor pentru a feri pietonii, lucru ce nu era foarte eficient, așadar o soluție trebuia găsită.

4 - tabere new york

Highline avea o înălțime de aproximativ 10 metri, perfectă pentru a se conecta la acoperișurile depozitelor, asigurând astfel alimentarea eficientă a acestora. Linia originală a început să fie dărâmată în 1960 însă doi localnici au înființat o asociație a cărei scop era salvarea și transformarea acestei linii industriale. Au reușit să adune din donații aproximativ 150 de milioane de dolari și astfel s-a născut acest parc extraordinar ce se întinde dinainte de strada 14 și până la strada 34. Între străzile 30 și 34 vegetația este naturală. Până la strada 30 însă, parcul este plin de spații amenajate, de sculpturi (somnambulul fiind un exemplu perfect), de diverse forme de artă și o vegetație superbă.

7 - tabara sua

5 - tabara engleza new york

11 - tabere vara new york

Parcul cuprinde totodată multe zone special gândite pentru ca turiștii să poată face fotografii prin care să surprindă orașul, lucru pe care l-am făcut și noi pentru o perioadă foarte lungă de timp :). Unii dintre elevi la un moment dat nu mai acceptau să apară în poze – însă împreună cu colegii din tabără am reușit să îi suprindem :).

9 - tabara internationala new york

Excursia a continuat până la sediul central al Poștei, o clădire impresionantă ce se află chiar vis-a-vis de Madison Square Garden și Penn Station, alte două atracții ale orașului. Elevii din tabăra internațională au reușit să afle și cine urmează să concerteze la Madison Sq. Garden și bineînțeles, au căutat metode de a mai rămâne la New York pentru a lua parte la concerte :).

6 - tabere engleza new york

Mai departe în drumul nostru am străbătut Fashion Walk of Fame până la Muzeul Modei și apoi am ajuns în fața lui New York Times, clădirea faimoasei publicații – ce nu mai are nevoie de nici o introducere :).

8 - tabere sua

De aici, am vizitat Times Square, de această dată pe timp de seară – iar luminile din piață sunt exact așa cum se spune – orbitoare. Toată zona este aprinsă cu tot felul de panouri publicitare sau de informații, dar este luminată și de blitzurile turiștilor. Da, piața este impresionantă, însă este și foarte foarte aglomerată.

11 - tabara vara new york

După ce am făcut suficiente poze, am plecat înspre locul de întâlnire cu șoferul care a venit exact la ora stabilită, oferindu-ne astfel răgazul necesar pentru a lua o gustare.

12 - tabara america

A fost o zi destul de lungă, drumul nostru acoperind o parte mare din zona centrală și de vest a orașului, însă pentru mai multe detalii despre ruta noastra, v-am pregătit ca de obicei o hartă 🙂 https://goo.gl/maps/FxvL6k7BprJ2

Mâine avem din nou pregătită o zi interesantă! Nu ratați așadar jurnalul 🙂

Puteți vedea mai multe poze din a șaptea zi a acestei tabere din New York în album: Facebook Album Tabără New York – partea a doua.