Tabără în Străinătate New York – Ziua 8

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 8 – Empire State Building și Muzee

Sâmbătă a fost o nouă zi frumoasă în tabăra internațională Qdays din New York! Am avut parte de o excursie excelentă prin Manhattan, în care am putut vizita atât muzee cât și diverse magazine – iar seara s-a încheiat la etajul 86 al Empire State Building!

Plecarea a fost stabilită la 11:30, așadar am avut suficient timp pentru a ne odihni, pentru a ne lua rămas bun de la prietenii internaționali ce plecau astăzi și pentru a schimba mici cadouri cu aceștia. După micul dejun am pornit la drum cu un autobuz galben pus la dispoziție de către școală. Șoferul nostru Danny, un personaj foarte carismatic, s-a asigurat că avem muzică bună pe drumul spre Manhattan.

1

2

Am ajuns din nou în zona Muzeului Științelor Naturii și fiindcă nu mai era coada așa de mare am intrat cu toții în holul dominat de un schelet imens de dinozaur și de către mesaje ale lui Theodore Roosevelt pentru vizitatorii muzeului, pe teme legate de tinerețe, de natură, de națiune sau de stat. După o scurtă coadă am intrat cu toții la muzeu și timp de o oră și jumătate am putut să învățăm despre animale, roci, civilizații antice, dinozauri și multe multe altele.

3

4

Muzeul a fost cu adevărat impresionant datorită varietății de informații interesante pe care vizitatorii le pot afla trecând prin cele patru etaje de galerii. Modelele folosite pentru civilizațiile amerindiene, africane sau sud-americane erau foarte reale și surprindeau viața de zi cu zi a popoarelor ce ocupau aceste teritorii. Animalele erau și ele reprezentate foarte real, iar fosilele de dinozauri ocupau aproape un etaj întreg.

6

5

Pe un soare foarte plăcut am traversat parcul și în scurt timp am ajuns la Metropolitan Museum, sau mai simplu spus: The Met. O parte dintre elevi au rămas afară pentru a mânca sau au explorat zona și și-au luat o pizza. Totuși, 6 elevi au intrat la Met și au descoperit un muzeu extrem de interesant cu decorurațiuni, opere de artă, arme și armuri, instrumente muzicale și multe alte obiecte de artă sau piese istorice din diferite culturi ale lumii.

7

8

9

10

Din păcate atunci când vizita la Met s-a încheiat a început și ploaia… O ploaie care nu s-a încheiat până la sfârșitul serii, ci doar a luat scurte pauze. Plimbare noastră s-a desfășurat așadar folosindu-ne de pelerine, haine impermeabile sau umbrele, dar asta nu ne-a oprit.

11

Pe 5th Avenue am continuat până la colțul parcului unde am făcut o scurtă pauza la un Apple Store amplasat sub pământ. Apoi am rămas pe 5th Avenue cu scurte pauze de cumpărături la unele dintre magazinele mai accesibile. Spun mai accesibile fiindcă această parte a 5th Avenue este plină de magazine exclusiviste. Chiar și mărcile ce în general sunt mai accesibile își folosesc magazinele de pe acestă parte a străzii pentru gamele lor de lux.

13

12

Am făcut o scurtă pauză și la Catedrala St. Patrick din Manhattan, pe lângă care trecusem și luni și am descoperit un interior la fel de impresionant ca și exteriorul acestei biserici.

14

În dreptul străzii 48 am ales să ne oprim pentru a mânca la Five Guys Hamburgers and Fries – un loc foarte apreciat ce nu poate să fie clasificat ca și fast-food. Cartofii prăjiți sunt tăiați de mână iar toată carnea este proaspătă, nefiind congelată – totul la un preț decent. Ne-am bucurat de o masă copioasă și destul de lungă fiindcă următoarea noastră oprire avea să fie Empire State Building.

16

15

Ploaia a stat, iar în aproximativ 30 de minute eram la observatorul de la etajul 86 al Empire State Building – după ce am trecut prin istoria clădirii, dar și prin filtre de securitate. Clădirea ce măsoară aproximativ 380 de metri înălțime are două punți de observație, la etajul 86 și la etajul 102. Am reușit să fim la puntea de la etajul 86 puțin înainte să se întunece așadar am prins orașul pe timp de zi, dar și pe timp de noapte – lucru pe care elevii din tabăra internațională de la New York s-au arătat deosebit de încântați.

17

Este greu de descris vuietul orașului, sirenele, luminile, clădirile imense și foarte frumos luminate sau sentimentul de dinamism pe care îl dă orașul seara mai ales văzut de sus. Este într-adevăr o experiență ce merită trăită iar noi ne bucurăm că am fost într-atât de norocoși încât sa avem această șansă.

20

18

Pe drumul de întoarcere elevii din tabără s-au distrat în autocar și au transformat mașinuța galbenă ce de regulă transportă elevi la și de la școală într-un veritabil party-bus, Danny, șoferul încântându-ne din nou cu muzică pe placul nostru.

19

A fost o zi foarte lungă dar foarte frumoasă, chiar și printre picurii de ploaie – duminică de ne vom întoarce în Manhattan pentru a explora o nouă parte a orașului! Pentru a viziona itinerariul de sâmbătă, puteți intra aici: https://goo.gl/maps/GQ8e9A9Wz3z

Puteți vedea mai multe imagini din ziua 8 a acestei tabere internaționale în album: Facebook Album Tabără New York – partea a doua!