Tabără Internațională New York – Ziua 14

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 14: Last day of school, last day of NYC

Vineri a fost ultima zi de școală și totodată ultima zi petrecută de elevii acestei tabere internaționale în New York. De dimineață ne-am luat micul dejun, iar apoi elevii au avut seminarul cultural ce are loc în fiecare vineri. După cursuri și masa de prânz a urmat ceremonia de absolvire și o ultimă plimbare prin New York.

Dacă săptămâna trecută am vizitat juniorii la seminarul cultural, astăzi a venit vremea să vizitez elevii de peste 16 ani la cursul pe tema mâncărurilor tradiționale din SUA.

2 tabere in strainatate

Elevii au putut afla astfel despre mâncărurile specifice fiecărui stat, despre tradițiile culinare și despre faptul că lanțurile fast food nu reprezintă de fapt mâncare tradițional americană, chiar dacă fac parte din cultura țării. Plăcinta cu mere, Sloppy Joe, Philly Steak Sandwich, Caesar Wrap și multe altele fac parte din tradițiile culinare din această țară.

3 tabere internationale

Vă promisesem impresiile Dianei de la spectacolul de ieri de pe Broadway. Diana a fost profund impresionată de Paramour, o poveste frumoasă, o reprezentație foarte bună și un program extrem de spectaculos, fiind pregătit împreună cu Cirque du Soleil.

tabara internationala in strainatate

După cursuri și prezentarea ultimelor proiecte, a urmat masa de prânz: fish and chips, o tartă cu legume, legume la wok sau burrito au fost specialitățile de astăzi. Plini de energie, ne-am prezentat la ceremonia de absolvire unde toată lumea a primit câte o tocă EF cu ciucurele tradițional – un mic suvenir pentru a marca absolvirea cursurilor.

4 tabere internationale in strainatate

tabere internationale in strainatate

Ceremonia de absolvire pentru grupuri a fost una mai restrânsă, fiind organizată pentru noi și elevii din Chile, în total aproximativ 30 de persoane în amfiteatrul Rita. În sala de teatru Spellman în schimb, se organiza ceremonia pentru ceva mai mult de 300 de elevi. După câteva imagini și melodii menite să ne inducă starea de spirit potrivită, am primit felicitările din partea coordonatorului academic, iar mai apoi portofiliile de studiu ce cuprind diplomele, certificatele și rezultatele de la cursuri.

4 tabere in strainatate

Odată încheiată ceremonia, am ieșit în fața campusului pentru a arunca în voie tocile în aer și pentru a ne bucura împreună de momentul emoționant! Câteva minute mai târziu am plecat cu toții înspre camere pentru a ne termina bagajele fiindcă astăzi ne luam la revedere și de la Manhattan!

5 tabere internationale america

6 tabere in strainatate america

Prima oprire: MoMA! Muzeul de artă modernă este cel mai mare muzeu de acest gen din SUA și este gazda operelor de artă modernă și contemporană din întreaga lume. Desigur, aici se regăsesc și opere ale artiștilor americani, însă tot aici sunt și artiști din Asia sau din Europa cu fotografii, desene sau sculpturi. Tot aici am întâlnit și lucrări ale lui Brâncuși alături de Andy Warhol sau alți artiști importanți ai epocii moderne. Ca fapt divers, știați că în 1927 Brâncuși a câștigat un proces cu SUA, prin care Curtea a fost obligată să rescrie definiția de atunci a artei, totul fiindcă nu au văzut ”Pasăre în Zbor” ca pe o lucrare de artă, urmând astfel să ceară taxe vamale pe ea atunci când a fost trimisă la New York pentru a fi expusă?

8 tabere internationale new york

tabere internationale

9 tabere in strainatate

10 tabere internationale new york

Astăzi, intrarea la muzeu a fost gratuită, iar pentru a intra am așteptat numai aproximativ 15 minute. În muzeu, elevii taberei s-au întâlnit cu colegii internaționali din campus, printre care și Salome cu familia ei, una dintre elevele cu care s-au împrietenit și care a terminat cursurile săptămâna trecută. După două ore în muzeu am plecat pe 5th Avenue și după opriri pe la diverse magazine (inclusiv de suveniruri și magneți) am ajuns în Bryant Park!

11 tabere internationale in strainatate

12 tabere america

Bryant Park, amplasat în apropierea Empire State Building, este cel mai populat parc urban din lume, un exemplu perfect de parteneriat public – privat, parcul este domeniu public, însă este administrat privat de către o companie. Aici adesea se desfășoară proiecții de filme sau evenimente culturale. Seara, parcul este luminat de reflectoare amplasate pe una dintre clădirile înalte de lângă parc. De altfel, parcul este înconjurat de zgârie nori, iar pe una dintre laturi se află biblioteca publică, vizitată în această tabără de elevii din grupul nostru.

Pe drum spre Bryant Park ne-a încântat Empire State Building, ce era luminat în culorile olimpice pentru a marca ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio. Antena de deasupra platformei vizitate de noi în această tabără se lumina pe rând în culorile Olimpiadei, iar partea superioară a clădirii era și ea iluminată, ceea ce adăuga un plus de dramatism imaginii conturate.

13 tabere internationale sua

14 tabere sua

15 tabere internationale america

Bryant Park a fost locul în care ne-am luat cina sub forma unui picnic cu mâncarea primită la pachet de la școală sau, după caz, cu mâncare tip fast food, despre care elevii din tabăra internațională au aflat azi-dimineață că nu este tradițional americană :). Parcul era extrem de populat și foarte frumos luminat! Chiar și pe timp de seară – în parc era luminozitate perfectă și oameni peste tot! Unii dintre ei făceau acrobații, alții se jucau cu copiii în parc, iar alții doar se relaxau pe iarbă – lucru pe care l-am făcut și noi! Am râs, ne-am gândit cu drag la tabăra ce stă să se încheie și am simțit orașul uitându-ne la clădirile înalte ce ne înconjurau!

16 tabere internationale

17 tabere in strainatate

Un final frumos pentru o tabără excelentă! Sâmbătă dimineață ne vom întâlni pentru a elibera camerele iar apoi vom porni spre aeroport…

Cu drag din New York,

Tabăra Qdays

18 tabere interanationale SUA

Mai multe imagini din ziua 14 a taberei de la New York puteți găsi aici: Facebook Album Tabără New York – partea 3

« Ziua 13: Welcome to Brooklyn
Ziua 15: Goodbye New York! »