Tabere în Străinătate New York – Ziua 10

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 10 – Campus Time and Shopping Time!

După un weekend plin de plimbări și excursii a venit timpul să ne odihnim puțin! Ziua de astăzi a fost petrecută în mare parte în campus, iar după-amiaza am avut timp pentru o tură de cumpărături, de această dată la un alt mall din apropiere.

Odată cu noua săptămână și cu schimbul de elevi ce a avut loc în campus (săptămânal pleacă elevi sâmbăta și vin elevi noi duminica), unii dintre elevii din tabăra internațională au avut parte și de modificări de orar! Astfel, Sebi și Miruna V. au fost mutați în grupe noi de studiu, la nivel superior. Alți elevi au fost și ei mutați sau pur și simplu orarul lor este acum diferit față de cel din prima săptămână, așadar, odihniți și gata de școală, după ora 8 elevii s-au dus la micul dejun, iar apoi la cursuri.

Conform noului orar vom putea să ajungem în Manhattan mai repede atât marți, înainte de musical, cât și joi!

1 tabere internationale in strainatate

Ne-am reîntâlnit la masa de prânz unde cantina a servit o mulțime de variante pentru masă: vită cu legume, porumb, orez și o patiserie cu spanac, quesadilla de curcan cu bacon, sandwich-uri, salate și bineînțeles prăjituri și înghețată la desert!

Campusul EF Tarrytown, gazda acestei tabere în străinătate este deținut în întregime de către EF și este doar unul din cele trei campusuri operate în zonă. Despre al doilea vom vorbi miercuri, iar cel de-al treilea este folosit doar pe perioada verii. EF Tarrytown este campusul principal, cu o capacitate de cazare de peste 1,400 de elevi, ce provin din aproximativ 100 de țări diferite.

2 tabere in strainatate

Campusul este amplasat în zona Westchester, una dintre cele mai afluente zone ale New York-ului, iar drumul până în Manhattan durează între 30 de minute și o oră, în funcție de mijlocul de transport și trafic. Spațiul ocupat de către campus este pe un deal, cu priveliște spre valea râului Hudson și podul Tappan Zee – ce are o lungime de aproape 5 km, pe care trec zilnic aproape 140,000 de mașini! Acesta este și motivul pentru care podul e în curs de înlocuire, unul nou fiind construit în paralel cu cel vechi.

7 tabara internationala

6 tabara internationala

Campusul este amplasat așadar pe Marymount Avenue. Aici a funcționat Marymount College, înființat în 1907 ca o școală de fete. Din acest motiv, multe dintre clădirile campusului au acest aspect istoric. În total, campusul are 10 clădiri dintre care 7 sunt clădiri de dormitoare, cu un pat, două, trei sau patru paturi în cameră. Cele mai multe dintre clădiri au băile pe coridor, similiar cu campusurile universitare din întreaga lume. Există și clădiri unde o baie este împărțită de două camere. Aproape toate clădirile din campus au fost modernizate și renovate recent, fiind instalate și unități de aer condiționat în camere.

9 tabere in strainatate

8 tabere in strainatate

Cazarea se face pe etaje diferite pentru fete și băieți, iar cel puțin în clădirea noastră, fiecare etaj are câte un spațiu comun unde elevii se întâlnesc seara pentru socializare.

Cantina și unul dintre dormitoare sunt împărțite între spațiile destinate elevilor și birourile administrative sau academice, iar sala de sport cuprinde terenuri de tenis, sala de fitness, dar și o piscină! Lângă sala de sport se află un teren de fotbal, iar în campus elevii mai pot juca tenis pe unul dintre terenurile disponibile.

10 tabere internationale

În total, campusul cu toate clădirile sale ocupă o suprafață de aproximativ 100,000 metri pătrați, ceea ce permite spațiile verzi foarte generoase dintre clădiri.

15 - tabere engleza new york

5 tabere in strainatate

Există trei puncte în campus unde elevii își pot spăla hainele contra sumei de 1.50 dolari / spălare, respectiv 1.50 dolari / uscare. Campusul are totodată un supermarket de unde elevii își pot cumpăra cele esențiale, precum și o altă zonă de servire a mesei, cu bucătărie proprie și cafenea operată de Starbucks.

3 tabere internationale

Există un oficiu poștal de unde elevii pot trimite colete ori vederi, precum și unde primesc comenzile online de produse. Biroul de activități este amplasat într-una dintre aripile clădirii Rita, unde este și cantina. Tot aici e unul dintre cele trei amfiteatre din campus.

4 tabere in strainatate

La ora 15:30 au plecat primii dintre elevi către mall. Astăzi am vizitat Westchester Mall, un mall cu doar 150 de magazine și o suprafață de numai 83,000 m2 comerciali. A doua parte a grupului s-a alăturat excursiei la cumpărături la ora 17:00 atunci când au terminat cursurile.

White Plains, locul unde e amplasat Westchester Mall este un oraș ceva mai mare decât Tarrytown și cu un peisaj considerabil mai urban. Este un loc drăguț, iar stilul mall-ului vizitat astăzi este o dovadă a bunăstării din zonă. Cu statui înăuntru și cu muzică clasică în surdină, podeaua de marmură și galeria luminată natural îmbie clienții la cumpărături.

11 tabere in strainatate

14 tabere new york

12 tabere internationale

După câteva ore bune de cumpărături, realitate virtuală la magazinul Microsoft, relaxare ori mâncare la pachet pentru returul nostru din campus, am încheiat sesiunea de cumpărături!

15 tabara new york

Seara s-a încheiat ca de obicei în campus, însă având în vedere că toți elevii au mâine cursuri de dimineață, nu a mai fost o seară foarte lungă!

Mai multe imagini din ziua 10 a acestei tabere internaționale de la New York puteți găsi aici: Facebook Album Tabără New York – partea a doua!