Tabere în Străinătate New York – Ziua 11

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 11 – Les Miz pe Broadway!

Ziua de marți ne-a oferit ocazia de a ne face noi prieteni internaționali, o experiență socio-culturală în cartierele etnice ale orașului și un super spectacol pe Broadway! Per total o zi minunată în tabăra internațională din New York.

Toți elevii din această tabără în străinătate au avut astăzi cursuri de dimineață, fie de la 8, fie de la 8:30. Micul dejun a fost luat așadar foarte devreme și a fost o sursă bună de energie pentru elevi. Cursurile au fost din nou interesante: Sebastian și Ioana au studiat diverse culturi și civilizații, despre Apartheid și despre naționalism. Elevii de la grupele foarte avansate au o structură a cursului axată pe conversație și comunicare pe diverse teme socio-culturale.

Miruna ne-a mărturisit că îi pare rău de faptul că nu mai are colegii din prima ei grupă de studiu, cu care se obișnuise, printre care și un elev din Argentina cu care se împrietenise.

La masa de prânz am făcut un exercițiu de socializare. Fiecare elev din tabăra internațională a trebuit să stea la masă cu o persoană nouă din școală, de altă naționalitate. Mulți dintre elevi s-au arătat sceptici sau timizi, iar unele dintre fete au ales să se așeze singure la masă. Supriză! În câteva minute aveau colegi de masă! Cred că și ei s-au bucurat să întâlnească oameni noi, mai ales după ce mulți dintre prietenii lor au plecat sâmbătă acasă.

1 - tabara engleza new york

6 - tabara engleza america

5 - tabere internationale new york

4 - tabara internationala new york

2 - tabere engleza new york

La ora 13:30 ne-a luat mașina de transfer care ne-a dus până la intrarea în Chinatown Manhattan, unul dintre multele cartiere chinezești ale Manhattanului, însă de departe cel mai cunoscut. Aici străzile sunt înguste și foarte aglomerate, pline de localnici și turiști, magazine alimentare, de suveniruri și restaurante sau cantine care de care mai variate!

7 - tabere engleza america

Impresiile elevilor au fost împărțite în legătură cu Chinatown, așa cum era de așteptat, însă este un loc reprezentativ pentru New York și am considerat important să vadă și partea aceasta a orașului. Pe partea de est a insulei, în dreptul podului Manhattan se află Piața Confucius, și o intrare foarte impresionantă pe pod. Tot aici am găsit un templu budhist foarte mare în care Sebastian a ținut morțiș să intre. Totodată ne-a spus că religia și filozofia Budhistă este una dintre pasiunile sale, așadar templul a fost pe placul său.

8 - tabere in strainatate

9 - tabara in strainatate

Lângă Chinatown se află Little Italy, o altă zonă etnică bine cunoscută pentru casele frumoase și îngrijite, dar și pentru restaurantele, cafenelele și cofetăriile excelente. Little Italy a ajuns un cartier de numai câteva străzi după ce o foarte mare parte dintre localnici s-au mutat în celelalte zone ale orașului, aici predominând în cea mai mare parte spațiile comerciale.

10 - tabara in strainatate new york

11 - tabere in strainatate new york

Contrastul între cele două cartiere este foarte mare, iar preferatul nostru rămâne boemul Little Italy. După ce am încercat faimosul cannelloni am pornit la drum din nou prin Greenwich Village, de această dată printr-o altă zonă a cartierului, la fel de animată, cu cafenele și galerii de artă, magazine micuțe și cochete și desigur clădirile cu cărămidă, specifice zonei. Nefiind foarte cald, plimbarea a fost plăcută, însă din păcate trebuia să ajungem la oră fixă în apropiere de Times Square, așadar nu am avut foarte mult timp de opriri pe drum.

Am folosit 7th Avenue pentru a parcurge o bună parte din drum, până la Madison Square Garden și Penn Station unde am făcut și pauza de prânz/cină, iar elevii din tabăra internațională s-au declarat dezamăgiți de rețetele unui anume lanț de restaurante ce există și pe piața din România.

16 - tabara limba engleza new york

Am continuat pe 8th Avenue și pe măsură ce ne apropiam de Times Square bulevardul devenea tot mai aglomerat… De altfel am simțit și observat o diferență uriașă de peisaje pe măsură ce am venit dinspre strada 10 spre strada 45… Clădirile deveneau tot mai înalte, apoi cu tot mai puțină cărămidă și cu tot mai multă sticlă, iar trotuarele tot mai aglomerate și intersecțiile tot mai blocate. Vuietul orașului însă este constant, lucru observat și de elevii din tabără. Un lucru e clar – în New York se claxonează mult mai mult decât în România.

12 - tabara limba engleza in strainatate

Am ajuns la teatrul unde se desfășura piesa Les Miserables exact atunci când se deschideau ușile și ne-am așezat pe scaune la timp pentru începerea spectacolului. Les Miserables rulează pe Broadway încă din 1987 fiind relansat în urmă cu câțiva ani. Ultima reprezentație pe Broadway va avea loc pe 4 septembrie.

Spectacolul în sine este unul foarte reușit, iar povestea a fost interesantă atât pentru cei ce au citit romanul lui Victor Hugo, cât și pentru cei ce au luat doar acum contactul cu Jean Valjean, Javert sau cu Gavroche. Toată lumea s-a arătat foarte încântată de Les Miz și am încredere că de acum își vor dori să mai vadă musical-uri!

13 - tabere limba engleza in strainatate

15 - tabere engleza pentru elevi

Spectacolul a durat aproape 3 ore, cu o pauză între cele două acte, iar până să ne întâlnim cu șoferul pentru a ne întoarce în campus unii elevi au mers la un magazin pentru a-și cumpăra sucuri, apă sau gustări, iar alții au mers la ușa actorilor. La scurt timp au sosit și vedetele spectacolului care au dorit neapărat să își facă poze cu Sebastian și cu Ioana :). În imagine, Gavroche, Sebastian, Marius și Ioana.

14 - tabara engleza pentru elevi

Itinerariul plimbării de astăzi este disponibil aici: https://goo.gl/maps/oMJvRUoMrSK2

Nu uitați să vizitați pagina noastră Facebook pentru toate imaginile din tabără: Album Facebook Tabără New York – partea a doua!

Pe curând!