Tabere în Străinătate New York – Ziua 12

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 12 – În vizită la EF Academy

Miercuri a fost o zi mai relaxată în tabăra internațională de la New York – elevii s-au recuperat după plimbările de zilele trecute, au făcut ceva cumpărături, au participat la câteva sesiuni de cursuri și au vizitat liceul EF din Thornwood, în apropiere de locația acestei tabere în străinătate.

După micul dejun, o parte dintre elevii din tabăra internațională au ales să meargă la o ultimă sesiune rapidă de cumpărături, astfel încât să reușească să cumpere și ultimele lucruri pe care și le doreau pentru ei sau pentru a le face cadou.

1 tabara internationala new york

Așadar la ora 9:45 ne-a luat o mașină și împreună cu o echipă de 7 elevi am plecat din nou la Palisades Shopping Centre, un mall care s-a dovedit a oferi atât varietatea necesară, cât și prețurile avantajoase. Am avut doar puțin peste două ore la dispoziție, însă aceasta a fost înțelegerea făcută cu elevii – condiția pentru această a treia excursie la cumpărături. Astfel, am ajuns înapoi în campus la timp pentru masa de prânz și toți elevii din tabără s-au declarat încântați de cumpărăturile făcute și în sfârșit finalizate :).

La masa de prânz, la cantină specialitățile de astăzi au fost fish sticks, cartofi prăjiți, tocană de vită cu cartofi piure și legume. Mai mult, în cantină era instalată o masă specială cu o salată excelentă ce conținea atât legume cât și mere și o brânză franțuzească – delicioasă, și o surpriză plăcută de altfel!

2 tabere internationale

După-amiaza a fost dedicată cursurilor de limba engleză la care au participat toți elevii din tabără și care au fost: „super-tari”. Filip a reușit să ajungă în Tarrytown pe unde s-a plimbat puțin pentru a simți orășelul mai bine, și și-a rezolvat micuța problemă cu banca 🙂 Uneori, cardurile din România refuză să funcționeze la bancomate sau la comercianți, însă întotdeauna se găsește o soluție!

La ora 17, liceul EF Academy din Thornwood, a altă companie a EF ne-a trimis un autobuz școlar pentru a ne oferi un tur de campus. Campusul EF Thornwood este localizat la aproximativ 7 mile de Tarrytown, iar drumul a durat puțin sub 15 minute. Tot într-o zonă foarte frumoasă a statului New York, și pe linie directă de tren, chiar dacă nu mai este tot pe malul râului Hudson.

3 tabere in strainatate

4 tabara new york

5 tabere internationale new york

La origini un centru de training al IBM, întreg campusul a fost achiziționat de către EF în urmă cu câțiva ani, și după ce au primit toate aprobările necesare, renovat și reamenajat întreg interiorul, păstrând numai exteriorul clădirilor. Astfel, în septembrie 2015 elevii EF Academy au plecat din campusul Tarrytown și s-au mutat într-o casă complet nouă!

6 tabere in strainatate new york

7 tabere new york

EF Academy este programul de liceu al Education First, și este un liceu de elită cu internat, așadar elevii locuiesc aici, își iau masa aici, și sunt în grija „părinților” de pe fiecare etaj în parte. Programul este unul ce are rezultate excelente mai ales fiindcă există grijă și atenție individuală asupra elevilor. Cristina Ungureanu, lucrează la școală ca și consilier academic. Ea este născută la New York, însă părinții săi sunt din România. S-a bucurat să ne vadă în campus și le-a explicat elevilor puțin despre programul EF Academy în sesiunea de prezentare.

8 tabere in strainatate new york

9 tabere in strainatate new york

Turul de campus a fost făcut de către Berger, un elev al EF Academy ce își face perioada de internship la liceu peste vară, ajutând cu chestiunile administrative. Sebastian a vorbit chineză cu el, iar Berger a fost extrem de impresionat de cât de bine știe Sebi să vorbească această limbă foarte grea.

Am vizitat holul principal, sala de teatru, unul dintre dormitoare, laboratoarele de artă și de științe, spațiile pentru elevi și am aflat că din septembrie se va inaugura o nouă clădire de dormitoare construită de la zero, special pentru elevii de clasele a 9-a și a 10-a.

10 tabere in strainatate new york

11 tabere in strainatate new york

12 tabara in strainatate new york

Am continuat apoi cu o lecție de biologie oferită de profesorul Fleming, un tip foarte carismatic și care a reușit să trezească în elevi un interes pentru epigenetică – noua genetică. Micuțul lac din campus a fost sursa unor mostre de apă luate de profesor înainte ca noi să ajungem, iar cu ajutorul microscopului, elevii din tabăra internațională au descoperit o lume întreagă de bacterii și crustacee printre care și Daphnia, căreia au învățat să îi numere bătăile inimii. Tot legat de această crustacee minusculă elevii din tabără au aflat că a fost tema de final de studii pentru unul dintre cursanții de la EF Academy, care a demonstrat printr-un experiment faptul că anumite trăsături genetice se transmit către generațiile următoare.

13 tabere internationale

14 tabere in strainatate

După curs am mers cu toții la cantina școlii pentru a lua masa! Wow – credeam că mâncarea din campusul taberei este bună :). Cantina din liceu este extraordinară, cu sucuri naturale de portocale cu pulpă, budincă de vanilie și ciocolată, sandwich-uri sănătoase și foarte multe alte opțiuni de mâncare.

15 tabere internationale new york

16 tabere in strainatate new york

După ce am luat cina, a venit momentul să ne luăm la revedere de la EF Academy, iar elevii nu mai vroiau să plece. Mi-au mărturisit că este într-adevăr un liceu extraordinar, prin felul în care arată, modul în care este dotat, dar și profesorii sunt deosebiți – cel puțin acesta pe care l-au cunoscut acum. Cursurile ce se pot urma la acest liceu în străinătate sunt cele de IGCSE – clasele a 9-a sau a 10-a ori programul de Bacalaureat Internațional în clasele a 11-a și a 12-a. EF Academy este acreditată atât de statul New York, cât și de IB, elevii putând astfel să obțină două diplome pe parcursul studiilor de liceu.

17 tabere new york

18 tabere internationale new york

Seara s-a încheiat după testul de final de curs, test pe care l-au susținut toți elevii din tabără. Acesta este indicativul pe care școala îl va folosi pentru a le elibera elevilor una dintre diplomele incluse în portofoliul academic pe care îl vor primi vineri, după ceremonia de absolvire!

Mai multe imagini din tabără veți găsi vizitând pagina noastră Facebook: Album tabără internațională New York – partea 2 și în continuare în partea 3 🙂

Ziua 13: Welcome to Brooklyn »