Tabere în Străinătate New York – Ziua 13

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 13 – Welcome to Brooklyn

Astăzi, elevii taberei internaționale Qdays din New York au început cursurile dimineață devreme, desigur, după ce și-au luat micul dejun! După-amiază am vizitat cartierul Brooklyn, unul dintre cele mai mari cartiere ale New York-ului.

Miercuri seară mai mulți elevi din tabără și-au spălat hainele într-una dintre spălătoriile din campus, operațiune care a durat cam o oră și jumătate, însă au reușit totuși cu toții să fie la timp la cursurile ce au început de la ora 8 sau de la 8:30. Unii dintre elevi au de prezentat proiecte de sfârșit de curs, iar Sebastian și Ioana au lucrat la un proiect interesant despre care vom afla mai multe mâine.

1 tabere internationale

La masa de prânz în ofertă au fost feluri de mâncare de influență asiatică, iar elevii din tabără au stat din nou la o masă imensă și plină de elevi internaționali. Cred că și ei simt faptul că se apropie finalul acestei tabere, așadar nu mai vor să scape nici o ocazie pentru a socializa. Foarte repede după masa de prânz am plecat către Mahattan, unde am ajuns în aproximativ 45 de minute.

De aici am luat metroul – una dintre dorințele elevilor – până la stația Grand Army Plaza din Brooklyn, călătoria cu metroul fiind interesantă mai ales pentru că sistemul de transport subteran al orașului este extrem de amplu! 34 de linii de metrou cuprinde sistemul inaugurat în 1904, cu 469 de stații și aproape 6,000,000 de călători zilnici. O călătorie cu metroul, cumpărată independent de un card de transport, costă 3 dolari.

2 tabere in strainatate

3 tabere in strainatate new york

4 tabere internationale New York

În aproximativ 25 de minute eram în Brooklyn și primul lucru văzut a fost Piața Grand Army, cu un arc de triumf și sculpturi cu fântâni foarte interesante – dar și un bust al lui JFK împreună cu citatul său celebru: „Nu te întreba ce poate faca țara pentru tine, ci mai degrabă ce poți tu face pentru țara ta”.

5 tabere internationale New York

6 tabara in strainatate new york

Am continuat apoi plimbarea către intrarea din Prospect Park, un parc mai mare decât Central Park ce cuprinde Grădina Botanică, Grădina Zoologică, dar și muzeul Brooklyn. Pe colțul parcului este amplasată și biblioteca publică din Brooklyn – o bibliotecă gratuită finanțată de autorități, dar și de persoane fizice. Elevii din tabără au intrat puțin în bibliotecă pentru a arunca o privire sau pentru a se răcori, astăzi fiind din nou o zi destul de călduroasă.

7 tabere interantionale New York

8 tabere in strainatate new york

9 tabere internationale New York

10 tabere in strainatate new york

Înainte sa ne punem în mișcare, Octavia și Erika și-au luat câte o înghețată delicioasă, dar care le-a cam dat de furcă, fiind foarte cald afară :). În scurt timp am ajuns la muzeul Brooklyn cu o nouă clădire impunătoare pe frontispiciul căreia sunt enumerate personaje importante din istoria artei, culturii și religiei. Muzeul este unul de artă și are peste 1,5 milioane de piese, fiind al treilea cel mai mare muzeu al orașului New York.

11 tabere new york

12 tabara new york

Ne-am plimbat apoi pe străzi pentru a simți cartierul și Sebastian mi-a mărturisit că s-a bucurat să vedem și această parte a orașului care nu mai este într-atâta de turistică, ci aparține oamenilor, newyorkezilor autentici :). Într-adevăr, aici nu am mai făcut slalom printre turiști, însă odată ajunși înapoi spre centrul civic al cartierului, parcă au apărut și ceva mai mulți turiști.

13 tabere new york

14 tabere in strainatate new yor

Primăria din Brooklyn a fost ultimul obiectiv pe lângă care am trecut, și am petrecut un moment plăcut la umbra clădirii, acolo unde multe persoane se odihneau pe treptele de marmură. Brooklyn este așadar unul dintre cele 5 cartiere ale New York-ului, alături de Manhattan, Bronx, Queens și Staten Island. Brooklyn are totodată cea mai mare populație dintre cele 5 cartiere și este al doilea cel mai mare ca și suprafață, după Queens.

15 tabere internationale New York

După o scurtă călătorie cu metroul, ne-am întâlnit cu șoferul ce rămăsese blocat în traficul de ora 17:00 din Manhattan, pe care l-am experimentat și noi. Am ajuns așadar în campus numai după aproximativ o oră și un sfert, mergând o bună parte din drum bară la bară. Însă, am avut oportunitatea să vedem Long Island pe cealaltă parte a Manhattan-ului, pe acolo pe unde am venit acasă.

Ieri, elevii au votat dacă doresc să venim înapoi în campus la timp pentru cină ori doresc să mai petreacă timp în Manhattan. Am ajuns așadar înapoi în timp util pentru masa de seară :). Burgeri, hot dog și pizza! Desigur, cantina mai oferea și alte alternative, însă nu am ratat ultimul BBQ din curtea campusului.

Pe un apus foarte frumos, Filip, Ioana și Erika au ieșit la o plimbare prin Tarrytown, orășelul ce ne-a fost gazdă în aceste două săptămâni. Ceilalți elevi din tabără au început să își pregătească bagajele pentru plecarea de sâmbătă. Voi reveni mâine cu impresiile Dianei de la spectacolul de pe Broadway la care a participat astăzi. Premiul câștigat de ea săptămâna trecută a fost preschimbat în credit la biroul de activități, folosit pentru un bilet la spectacolul Paramour, al Cirque du Soleil, pe Broadway.

16 tabara in strainatate New York

Itinerariul nostru de astăzi îl puteți vedea aici: https://goo.gl/maps/fPNT79KNRty

Mai multe imagini din ziua 13 a taberei de la New York puteți găsi aici: Facebook Album Tabără New York – partea 3