Tabere Internaționale New York – Ziua 15

Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29
Jul 30
Jul 31
Aug 01
Aug 02
Aug 03
Aug 04
Aug 05
Aug 06

Ziua 15 – Goodbye New York

Ziua de sambătă a fost un cumul de sentimente – zâmbete, lacrimi, melancolie, râsete, distracție, emoții de toate felurile… Călătoria spre casă a fost ușoară, iar elevii din tabăra internațională de la New York au avut ocazia să își amintească zilele ce au trecut parcă mult prea repede…

La ora 7:30 ne-am întâlnit în recepția St. John, clădirea unde am fost cazați pe parcursul acestei tabere în străinătate. Unii mai adormiți decât alții, am făcut gimnastica de dimineață cântărindu-ne bagajele pentru a ne asigura că ne încadrăm în limitele cerute de compania aeriană. Până când ne-am adunat cu toții, ne-am distrat pe tema micilor suveniruri adunate de către elevi pe parcursul taberei, de la magneți și vederi până la cartele de studenți sau fișele de informare cu privire la sosirea și plecarea noastră :).

1 tabara internationala new york

2 tabere in strainatate New York

Am încercat să surprind elevii din tabăra internațională arătând semne de bucurie pentru că se întorc acasă – nu am reușit… ochii lor îmi arătau melancolie și tristețe și nu o dată am auzit întrebarea: „E prea târziu să îmi prelungesc cursul?”. Am luat un mic dejun rapid constând din biscuiți cu cereale și fructe pentru a ne ține de foame până ajungem la aeroport, iar la scurt timp am fost luați de mașina de transfer.

3 tabere internationale new york

Desigur, ne luasem la revedere încă de aseară de la mulți dintre colegii internaționali și prietenii făcuți în această tabără, însă cu toate acestea, unii dintre ei au venit să ne conducă la plecare așa încât îmbrățișările și promisiunile revederii și-au găsit și ele locul în această dimineață! Cu greu i-am convins pe elevi să se urce în mașina de transfer, cei mai mulți dintre ei cu ochii umezi… Am încercat să punem din nou muzică în mașină pentru a crește buna dispoziție, dar parcă ceva lipsea.

4 tabara in strainatate SUA

5 tabere internationale america

Pe drumul spre aeroport, orașul și-a luat rămas bun cu o imagine dramatică a Manhattan-ului ce va rămâne cu siguranță în amintirea noastră. Drumul nu a fost aglomerat și în aproape 50 de minute am ajuns la aeroport. Formalitățile de check-in erau deja făcute și locurile atribuite, așadar în câteva minute stăteam deja la controlul de securitate.

6 tabara in strainatate america

Am plecat cu o scurtă întârziere ce nu ne-a deranjat, mai ales că elevii din tabără s-au întâlnit cu câteva colege din campus ce plecau pe aceeași cursă cu noi. Am citit, ne-am cumpărat dulciuri, am băut o cafea sau am mâncat un sandwich și apoi ne-am luat locurile în avion.

7 tabere internationale america

8 tabere internationale grup elevi

9 tabara internationala in strainatate

Pe drumul spre escală ne-am bucurat de condițiile oferite de compania aeriană, de mâncarea variată și de gustările primite, am văzut un film, sau două – după caz – și ne-am odihnit, iar în puțin mai mult de 8 ore am ajuns la escală. Pe drum, elevii au completat formularele cu impresii din tabără, pe care le veți găsi în scurt timp în secțiunea de Testimonale. O escală scurtă ce ne-a dat voie doar să ne dezmorțim, urmată de un nou zbor rapid până la București.

10 tabere internationale in strainatate

12 tabere in strainatate

13 tabere internationale in strainatate

Toate bagajele au venit la timp și imediat ne-am reîntâlnit cu părinții ce așteptau cu nerăbdare sosirea noastră din această tabără internațională! După ce și-au îmbrățișat copiii, părinții au avut de așteptat fiindcă din nou am văzut cum elevii din tabără nu-și doreau ca experiența lor să se încheie. Minute bune am stat la povești și la îmbrățișări și parcă nu ne mai venea să plecăm. În mintea noastră, chiar și aceste momente din Otopeni făceau parte din tabără… Și nu îi dădeam voie să se încheie.

14 tabere in strainatate engleza

15 tabere internationale engleza

Mi-am luat și eu la revedere de la acești elevi extraordinari, ce au reușit în două săptămâni să se bucure de tot ceea ce le-a oferit tabăra internațională din New York dând dovadă în același timp de maturitatea necesară pentru a respecta programul și regulile școlii. Vă mulțumesc din nou pentru că mi-ați oferit două săptămâni frumose, și sper că am făcut și eu același lucru pentru voi!

Pe curând,

Andrei – Lider de Grup

Tabăra Internațională New York 2016

16 tabere in strainatate new york

Mai multe imagini din ziua 15 a acestei taberei aici: Album Facebook Tabără Internațională Qdays – partea 3

Toate imaginile din tabără le găsiți aici: Partea 1, Partea 2, Partea 3