Tabără în Străinătate New York – Ziua 10

Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29

Ziua 10 – Astăzi vorbim despre campus

După un weekend plin de plimbări și excursii a venit timpul să ne odihnim puțin! Ziua de astăzi a fost petrecută în mare parte în campus, și din cauza vremii care a fost foarte capricioasă cu ploaie măruntă și temperaturi scăzute. Seara am petrecut-o la mall unde am avut ocazia să ne finalizăm cumpărăturile.

Odată cu noua săptămână și cu schimbul de elevi ce a avut loc în campus (săptămânal pleacă elevi sâmbăta și vin elevi noi duminica), unii dintre elevii din tabăra internațională au avut parte de noi colegi de cameră! După micul dejun gustos, elevii și-au început din nou cursurile, unii dintre ei chiar de la ora 8:30.

cursuri tabara internationala 230717

cantina tabara internationala 230717

Campusul EF Tarrytown, gazda acestei tabere în străinătate este deținut în întregime de către EF și este doar unul din cele trei campusuri operate în zonă. Despre al doilea vom vorbi miercuri, iar cel de-al treilea este folosit doar pe perioada verii pentru a caza grupurile închise – cele care nu au parte de interacțiune cu alte naționalități. EF Tarrytown este campusul principal, cu o capacitate de cazare de peste 1,400 de elevi, ce provin din aproximativ 100 de țări diferite.

spatii verzi tabara in strainatate

Campusul este amplasat în zona Westchester, una dintre cele mai afluente zone ale New York-ului, iar drumul până în Manhattan durează între 30 de minute și o oră, în funcție de mijlocul de transport și trafic. Spațiul ocupat de către campus este pe un deal, cu priveliște spre valea râului Hudson și podul Tappan Zee – ce are o lungime de aproape 5 km, pe care trec zilnic aproape 140,000 de mașini! Acesta este și motivul pentru care podul e în curs de înlocuire, unul nou fiind construit în paralel cu cel vechi.

tabara in strainatate new york 230717

Campusul se află pe Marymount Avenue, unde a funcționat Marymount College, înființat în 1907 ca o școală catolică de fete. Din acest motiv, multe dintre clădirile campusului au acest aspect istoric. În total, campusul are 10 clădiri dintre care 7 sunt clădiri de dormitoare, cu două, trei sau patru paturi în cameră. Cele mai multe dintre clădiri au băile pe coridor, similiar cu campusurile universitare din întreaga lume. Există și clădiri unde o baie este împărțită de două camere. Toate clădirile din campus au fost modernizate și renovate recent, fiind instalate și unități de aer condiționat în camere.

1 tabara internationala nyc 230717

Elevii din grupul nostru sunt cazați în două clădiri alăturate, fiecare dintre ei având în cameră și colegi internaționali. Cele două clădiri în care suntem cazați (Ursula și St John’s), comunică pe fiecare etaj prin deja renumitele lounge-uri, spații comune unde elevii se întâlnesc în timpul zilei sau seara pentru socializare.

spatii comune tabara in strainatate

Cantina și una dintre clădirile de dormitoare sunt împărțite între spațiile destinate elevilor și birourile administrative sau academice, iar sala de sport cuprinde terenul de basket, sala de fitness, dar și o piscină! Lângă sala de sport se află un teren de fotbal și unul de voley pe nisip iar în campus elevii mai pot juca tenis pe unul dintre terenurile disponibile gratuit.

tabere engleza new york 230717

În total, campusul cu toate clădirile sale ocupă o suprafață de aproximativ 100,000 metri pătrați, ceea ce permite spații verzi foarte generoase între clădiri clădiri.

Există trei puncte în campus unde elevii își pot spăla hainele contra sumei de 1.50 dolari / spălare, respectiv 1.50 dolari / uscare. Campusul are totodată un supermarket de unde elevii își pot cumpăra cele esențiale, precum și o altă zonă de servire a mesei, cu bucătărie proprie, servire a-la-carte la prețuri foarte bune, subvenționate de școală și o cafenea operată de Starbucks.

tabara in strainatate spatiu comun 230717

supermarket tabara new york 230717

Există un oficiu poștal de unde elevii pot trimite colete ori vederi, precum și unde primesc comenzile online de produse. Totuși, elevii din tabăra internațională New York mi-au spus că doresc să-și trimită vederile din New York. Biroul de activități este amplasat într-una dintre aripile clădirii Rita, unde este și cantina. Tot aici e unul dintre cele trei amfiteatre din campus dar și celelalte birouri administrative.

activitati tabara internationala in america 230717

supermarket tabara new york 230717

La masa de cină a fost un punct suplimentar de servire de unde elevii puteau să își ia Corn Dog, un hot-dog într-o pâine de porumb prăjită în ulei. Interesant. Tot de aici elevii puteau primi fâșii de piept de pui pane, iar mai târziu rondele de ceapă pane și cartiofi prăjiți. Altfel, din cantină elevii își mai puteau lua pește ori diferite feluri de mâncare vegetariană sau omlete făcute la comandă.

Astăzi despre cursuri, Alexandra I. ne-a spus: Astăzi am avut un test din capitolul trecut, Mediul Înconjurător. Săptămâna trecută am exersat noi cuvinte de vocabular și am recapitulat condiționalele. Tot săptămâna trecută am făcut proiecte despre școala noastră și ce putem face pentru a rezolva problemele. M-am gândit la o strângere de fonduri pentru construirea unui colector de apă de ploaie așa încât să economisim apa. Aștept cu nerăbdare cursul de mâine unde o voi reîntâlni pe profesoara mea – este atât de amuzantă! 

Robert ne-a spus: Astăzi am avut de creat o poveste! Sfârșitul poveștii este despre un detectiv și copiii fostului președinte Obama care au fost asasinați de soția actualului președinte al SUA. Încă nu am aflat exact cum se încheie povestea dar sunt tare încântat că mâine la curs ni se va prezenta sfârșitul poveștii!

Pentru ultimele sesiuni de cumpărături ne-am îndreptat din nou către Palisades Mall, de această dată pentru puțin mai mult de trei ore. Cu portbagajele pline ne-am întors în campus unde seara s-a încheiat repede având în vedere că toți elevii au mâine cursuri de dimineață, nu a mai fost o seară foarte lungă!

mall tabara internationala 230717

cursuri engleza in strainatate 230717

tabere internationale limba engleza 230717

Mai multe imagini din Tabăra Internațională New York, ziua 10 aici: Album Facebook Tabara New York – partea a II-a