Tabără în Străinătate New York – Ziua 11

Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29

Ziua 11 – Cursuri,testări și plimbare în Sleepy Hollow

Astăzi în tabăra internațională de limba engleză din New York, am avut parte de o zi de odihnă, vremea fiind încă destul de capricioasă. După cursurile din timpul zilei și după testarea de seară am ieșit la o plimbare în zonă pentru a descoperi alte parcuri frumoase și zone cu personalitate.

După micul dejun, au început cursurile de limba engleză, iar Bogadan și Ada au fost mutați în grupe superioare de studiu, în urma testării administrate de către profesoara lor anterioară. Uneori, încadrarea într-o grupă de studiu poate fi făcută eronat, mai ales atunci când testul de plasament este tratat cu superficialitate sau atunci când apar probleme tehnice pe durata testării.

În decursul dimineții, trei eleve și-au dorit să vină în plimbare în Tarrytown pentru o scurtă aprovizionare. Plimbarea a durat aproximativ o oră și ne-a oferit doza de energie necesară pentru restul zilei.

Tabara vara sua 250717

La masa de prânz, cantina a servit sandwichuri proaspete cu cașcaval, carne de vită sau ton, Shepherds Pie, orez sălbatic, spanac și paste cu sos de roșii și legume, ori sandwichuri cu carne de curcan și brânză la grill. La desert a fost un strudel cu fructe ce se putea asezona cu înghețată de vanilie, ciocolată sau sorbet de lămâie.

Tabara in strainatate new york 250717

Pentru unii elevi după-amiaza a însemnat cursuri, iar pentru alții a însemnat odihnă! Cina a fost servită din nou în două locuri, în curte la grătar, cu hamburgeri de vită, de curcan sau hotdog, diverse garnituri și pepene proaspăt la desert. În cantina principală cina a însemnat friptură de pui cu orez maro, legume asortate și quinoa.  Elevii care doresc supe își pot alege zilnic din două sortimente, una vegetariană și una cu carne – azi în cantină a fost o supa cremă de pui și o supă de mazăre. La desert am primit negresă ori măr copt.

Tabere america 250717

Impresii de la cursuri ne-au fost oferite astăzi de către alți doi elevi din tabără:

Bogdan: Astăzi la cursuri am fost mutat la un nivel mai înalt de studiu, și chiar am simțit diferența. Mi-a plăcut mult și a fost o experiență frumoasă. Noii mei colegi sunt din toată lumea – spre exmplu am colegi din Japonia, Brazilia, Italia ori Taiwan. Azi am discutat la curs de spre animale, diverse subiecte ce au trebuit dezbătute și argumentate. 

Ioana M: Cursul de azi a fost foarte frumos și amuzant, ca de obicei. Am jucat un joc în care a trebuit să descriem și să ghicim diverse cuvinte. Apoi am discutat la nivel de clasă despre ziare și știri. Îmi plac foarte mult colegii dar și profesorul de la curs și aștept cu nerăbdare lecția de mâine pentru a mă reîntâlni cu colegii din Argentina, Islanda ori Brazilia. 

La ora 18, toți elevii juniori care termină lecțiile în această săptămână au fost invitați să susțină testarea dinaintea plecării. Acesta a fost un test online, iar colegii lor mai mari îl vor susține în decursul zilei de mâine, așadar mâine vom vorbi mai pe larg despre beneficiile diplomei obținute în urma acestei testări. Vădit emoționați, elevii așteptau pe coridor cu nerăbdare începerea testului.

Tabara limba engleza america 250717

Tabere engleza new york 250717

 

După cină, o parte dintre elevii acestei tabere au rămas în campus la piscină, iar ceilalți au pornit la o plimbare prin Tarrytown și Sleepy Hollow. Ambele orășele învecinate au fost fondate între 1640 și 1648 și sunt pline de dealuri, clădiri istorice, dar și case foarte frumoase înconjurate de parcuri. Sleepy Hollow este inspirația Legendei Călărețului Fără Cap, scrisă de Washington Irving și ecranizată cel mai recent cu Johnny Depp în rolul principal.

Tabere internationale new york 250717

Tabere engleza america 250717

Plimbarea noastră ne-a dus din campus până în Sleepy Hollow în curtea conacului Philipsburg și mai departe spre parcul Devries unde ne-am copilărit pe leagăne și ansamble de joacă în timp ce localnicii jucau un joc de softball pe terenul apropiat. Ne-am distrat și ne-am relaxat și ne-am încărcat bateriile pentru drumul înapoi.

Tabara internationala new york 250717

Tabara engleza america 250717

Tabara engleza sua 250717

Tabara engleza new york 250717

La C-Town Supermarket, în apropierea campusului elevii au găsit un nou magazin pe care nu l-au vizitat până acum, de această dată un magazin cu multe fructe și produse proaspete și foarte gustoase. Chiar dacă în fiecare dimineață cantina are un mix de fructe în ofetă, toți elevii și-au luat fructe de aici – și ce bune au fost!

Am încheiat seara în campus în spațiile comune, dedicate socializării și interacțiunii unde elevii din aceste două clădiri în care suntem și noi cazați se adună pentru a se juca, a povesti și pentru a-și face noi prieteni.

Mâine ne așteaptă o vizită la liceul internațional EF aflat în apropiere, pentru a vedea cum studiază elevii de acolo.

Mai multe imagini din tabăra Qdays New York aici: Album Facebook Tabără Ziua 11.