Tabără în Străinătate New York – Ziua 12

Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29

Ziua 12 – EF Academy și ultimele teste

Astăzi a fost o zi dedicată cursurilor și în general activităților academice! Am vizitat împreună cu elevii un campus de liceu și am descoperit modul de trai al elevilor dintr-un liceu american. Seara ne-am distrat la karaoke!

După lecții a urmat masa de prânz iar elevii erau deja la coadă dinainte de ora deschiderii, mai ales cei care au ratat micul dejun. La cantină s-a servit șnițel de piept de pui cu parmezan și sos, orez, cartofi copți sau roșii gratinate iar ca specialitate, frigărui egiptene cu sos de susan! Delicios!

La ora 12:30 elevii de peste 16 ani ce nu au avut azi cursuri pe calculator, au susținut testul de final de curs. Așa se numește, dar asta nu înseamnă că ei nu mai trebuie să meargă la ore! Din contră, rezultatul acestui test, precum și al celui dat ieri de elevii juniori va fi utilizat de către școală la eliberarea unei diplome EFCELT, suplimentară, pe care elevii își vor putea vedea nivelul de cunoștințe. Testul este similar celui de la testarea de plasament, însă acesta este mai particularizat pentru fiecare elev în parte, fiindcă acum școala știe ce au studiat și la ce nivel au studiat.

Tabara engleza new york 260717

Testarea durează 50 de minute și se dă pe calculator. Sunt două secțiuni, una de ascultare și una de citire. În fiecare dintre secțiuni elevii trebuie să demonstreze abilități lingvistice de înțelegere a subtilităților din context cât și abilități gramaticale. Diploma EFCELT s-a demonstrat a fi un punct de pornire a unor discuții foarte interesante în timpul procesului de admitere pentru elevii ce doresc să studieze în străinătate, mai ales atunci când luam în considerare faptul că EF este pe bună dreptate liderul mondial în educație internațională.

Cei mai mulți elevi au avut cursuri de dimineață astăzi iar cei ce ne-au împărtășit azi impresiile de la cursuri sunt Alexandra D. și Adriana.

Alexandra: Cursul de azi a fost cel mai tare fiindcă a trebuit să simulăm un interviu! Am putut să fiu Katy Perry pentru 5 minute. Sunt chiar impresionată de sistemul acesta de învățământ ce e complet diferit de cel din România! Mi-aș dori să mai pot rămâne aici fiindcă pt învăța engleza dar și multe alte lucruri despre SUA, cum ar fi istoria și cultura țării, prin lecții foarte interactive.

Adriana: Azi la curs am exersat gramatica și am avut de lucrat la un proiect. Am avut și o sesiune de citit, unde a trebuit să parcurgem un text din manual. Am colegi din Italia, Spania, Rusia, Japonia și Brazilia. Ca parte a proiectului meu a trebuit să aleg un subiect dintre machiaj, electronice, fast food, parfumuri, pantofi sau haine. Proiectul meu a fost despre machiaje. 

La ora 15:00 i-am invitat pe elevi la un joc de volei pe terenul cu nisip de lângă sala de sport! Chiar dacă nu toată lumea a dorit să participe, unii preferând să rămână în camere, ne-am bucurat de razele de soare, de muzică și de câteva situații amuzante ce au rezultat din talentul înnăscut pentru volei al unora dintre noi. Nu ne-am oprit la volei ci ne-am încercat norocul și cu un frisbee.

Tabara cu insotitor new york 260717

A venit timpul să vorbim despre cel de-al doilea campus EF din zonă și anume EF Academy pe care l-am vizitat în această după amiază. A fost o vizită informativă, un tur de campus, benefică pentru elevi.

Tabere cu insotitor new york 260717

La ora 18:30, am ajuns la liceul EF Academy din Thornwood, a altă companie EF ce ne-a oferit un tur de campus precum și cina. Campusul de liceu EF Thornwood este localizat la aproximativ 7 mile de Tarrytown, iar drumul a durat puțin sub 15 minute. Tot într-o zonă foarte frumoasă a statului New York, și pe linie directă de tren, chiar dacă nu mai este tot pe malul râului Hudson.

Tabara engleza america 260717

La origini un centru de training al IBM, întreg campusul a fost achiziționat de către EF în urmă cu câțiva ani, și după ce au primit toate aprobările necesare, renovat și reamenajat întreg interiorul, păstrând numai exteriorul clădirilor. Astfel, în septembrie 2015 elevii EF Academy au plecat din campusul Tarrytown și s-au mutat într-o casă complet nouă! Recent, EF Thornwood a mai construit o clădire de dormitoare pe terenul aferent campusului, aceasta fiind dedicată elevilor din clasele 9 și 10.

Tabere engleza new york 260717

EF Academy este programul de liceu al Education First, și este un liceu de elită cu internat, așadar elevii locuiesc aici, își iau masa aici, și sunt în grija „părinților” de pe fiecare etaj în parte. Programul este unul ce are rezultate excelente mai ales fiindcă există grijă și atenție individuală asupra elevilor.

Tabara in new york cu insotitor 260717

Împreună cu grupul de elevi din Mexic, am fost conduși în turul de școală de către unul dintre responsabilii de etaj – “house parents”. Astfel, am vizitat holul principal, sala de teatru, unul dintre dormitoare, laboratoarele de artă și de științe, spațiile pentru elevi, superba curte interioară dar și cantina unde am luat cina!

Tabara campus new york 260717

În trecut, mai mulți elevi din România au studiat aici iar începând din toamna aceasta o noua eleva se va alătura mediului internațional prezent în acest campus. Toți elevii au avut ocazia să audă despre programele oferite la acestă școală și să pună întrebări.

Tabara internationala new york 260717

După ce am luat cina, a venit momentul să ne luăm la revedere de la EF Academy, iar în scurt timp a venit autobuzul școlar care ne-a dus înapoi în campusul nostru.

Cursurile ce se pot urma la acest liceu în străinătate sunt cele de IGCSE – clasele a 9-a sau a 10-a ori programul de Bacalaureat Internațional în clasele a 11-a și a 12-a. EF Academy este acreditată atât de statul New York, cât și de IB, elevii putând astfel să obțină două diplome pe parcursul studiilor de liceu.

Seara s-a încheiat cu o sesiune de karaoke la care am participat cu toții! Ana și Maria au cântat singure iar în echipă au cântat Alexandra I, Adriana, Lavinia, Ana și Maria. Desigur, erau și alți elevi acolo.. unii mai talentați decât alții, dar per total a fost o seară plăcută!

Tabere engleza america 260717

Tabere internationale new york 260717

Tabere campus new york 260717

Mai multe imagini din tabără veți găsi vizitând pagina noastră Facebook: Album tabără internațională New York – partea 2