Tabără în Străinătate New York – Ziua 13

Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29

Ziua 13: Alladin pe Broadway

Ziua de azi a fost o nouă zi interesantă în tabăra internațională din New York! Elevii au avut cursuri, și-au început bagajele, s-au relaxat la piscină și au vizionat un super spectacol pe Broadway!

Impresiile cursurilor de astăzi sunt oferite de către Maria S. și de către Alexia:

Maria: În timpul cursului de astăzi am învățat multe trucuri conversaționale ce mă vor ajuta cu siguranță în viitor. Consider că în aceste două săptămâni am reușit să îmi îmbunătățesc considerabil abilitățile de vorbit în public și cele de lucru în echipă.

Alexia: New York e un oraș așa de frumos și mare! Este orașul ce nu doarme niciodată. La cursuri ne distrăm foarte tare. De regulă începem și parcurgem un capitol de studiu, jucăm un joc, urmărim filme ori ascultăm muzică. Am cunoscut mulți oameni și mi-am făcut mulți prieteni aici. Îmi va fi foarte dor de acest loc!

La masa de prânz ne-am bucurat de salate proaspete, supă de pui cu legume, ciorbă de fasole neagră, friptură de piept de curcan cu cartofi copți și morcovi cu mazăre, hamburger vegetal cu salată. Au fost două deserturi: carrot cake și o prăjitură cu ciocolată, frișcă și fructe.

Tabara engleza new york 270717

Unii dintre băieți s-au relaxat la piscină după-amiaza aceasta: Paul, Bogdan și Adrian, adică cei care au avut cursuri de dimineață! Piscina, precum și sălile de basket, fitness ori terenurile de fotbal, volei sau tenis sunt doar câteva dintre locurile puse la dispoziția elevilor de către școală, gratuit și conform unui orar foarte permisiv.

La ora 17:20 toată lumea a încheiat cursurile și după o gustare rapidă, ne-am suit în mașinile mașinile de transfer în drum spre Broadway pentru spectacolul la care am luat bilete săptămâna trecută. În această tabără am vizionat o producție Disney: Alladin!

Tabere engleza new york 270717

La teatrul New Amsterdam din Times Square am ajuns puțin înainte de ora 19:00 după ce ne-am confruntat cu traficul de după-amiază. Totuși, am vut timp suficient pentru a ne ridica biletele, pentru a intra în sală și a ne ocupa locurile prestabilite. Acest teatru a fost achiziționat de compania Walt Disney și astfel a fost gazda mai multor spectacole Disney precum The Lion King, Mary Poppins și altele. Acum, este gazda ultimului musical lansat de Disney: Alladin.

Tabara in strainatate new york 270717

Spectacolul pregătit pentru Broadway cuprinde melodiile originale din filmul cu același nume, dar și alte creații special gândite pentru scenă. Spectacolul a fost plin de culoare, energie, cântec și magie! Duhul din lampă controlând tot felul de creații ce dădeau impresia unor numere de magie spectaculoase. Este clar un spectacol ce nu se poate povesti, trebuie văzut și trebuie trăit.

Tabara internationala new york 270717

O să vă prezentăm totuși câteva detalii care să vă trezească interesul. Actorul ce îl interpretează pe Jafar, este Jonathan Freeman, vocea din spatele personajului de film din 1992. 337 de costume care de care mai deosebite au fost folosite pe parcursul acestei piese, unele dintre ele fiind schimbate atât de repede încât dădeau impresia unui număr de magie. Apropo de magie, 84 de numere de iluzionism și efecte speciale numără această piesă.

Tabara sua 270717

Tabere engleza america 270717

Muzica este live desigur, atât vocea cât și orchestra de sub scenă, iar elevii s-au declarat foarte impresionați de spectacol, cu toții apreciind atât calitatea piesei, cât și modul de punere în scenă! Credem că am reușit să aducem acest gen de artă în atenția elevilor din tabără și cu siguranță își vor dori să mai revadă un musical în viitor.

Tabere sua 270717

Tabere in strainatate new york 270717

Tabere internationale new york 270717

După terminarea spectacolului, am pornit spre mijlocul lui Times Square (teatrul fiind la câțiva metri distanță), totuși, am străbătut drum în destul de mult timp fiindcă luminile strălucitoare ne-au “orbit” și ne-am blocat pozând diversele clădiri luminate de faimoasele reclame din piață.

Tabara new york cu insotitor 270717

Tabere new york cu insotitor 270717

Am luat apoi cina din nou la un restaurant Five Guys – și asta deoarece s-a cerut din partea elevilor din tabără, apreciind foarte mult prima noastră vizită. La scurt timp ne-am întâlnit cu șoferul ce avea să ne aducă înapoi în campus!

Seara s-a încheiat după o scurtă ședere în spațiul comun dedicat socializării din clădirea noastră! Mâine este ultima zi de New York în care vom vizita din nou orașul și în care vom descoperi un loc preferat de localnici!

Mai multe imagini din această tabără internațională aici: Album Facebook Tabără New York – Ziua 13