Tabără în Străinătate New York – Ziua 15

Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29

Ziua 15: Pe curând, New York!

După două săptămâni pline de distracție, voie bună, prieteni dragi, cursuri excelente și locuri superbe este momentul să ne luăm “la revedere” de la orașul ce nu doarme niciodată! Cu siguranță atât Qdays, cât și elevii din tabăra internațională din acest an vor reveni aici cu drag și vor purta alături de ei frumoasele amintiri făcute în această tabără.

Timpul a zburat fiindcă, nu-i așa, atunci când te distrezi clipele trec pe lângă tine mai repede și uneori parcă doar ieri soseai într-un loc și deja trebuie să te întorci acasă. Nu doar unul, ci toți elevii cu care am discutat despre asta ne-au spus că ar fi trebuit să stăm mai mult în această tabără, semn că experiența lor a fost una excelentă. Da, este ziua în care ne întoarcem acasă și bineînțeles este ziua ce începe cu lacrimi și îmbrățișări.

Tabara cu insotitor new york 290717

La ora 10, atunci când școala ne-a cerut să eliberăm camerele pentru a le putea pregăti următorilor elevi ce vor vizita școala ne-am făcut loc cu bagajele printre sutele de elevi care merg acasă astăzi. Vă amintiți cum la ceremonia de vineri au absolvit cursurile aproximativ 500 de elevi? Ei bine, toți aceștia au părăsit campusul azi – așadar era destul de mult “trafic” pe străduțele dintre clădirile campusului, elevii trăgând după ei valizele către clădirea Rita, acolo unde este și cantina.

Tabere cu insotitor new york 290717

Primele lacrimi și îmbrățișări le-am văzut la parterul clădirii noastre, unde vecinii de cameră ai elevilor din tabără, dar și alți colegi internaționali alături de care au petrecut mai mult timp au venit să-și ia la revedere de la participanții la tabăra Qdays. Cu promisiunea că se vor revedea în curând și cu invitații extinse pentru a vizita mai multe țări, ne-am îndreptat cu toții spre micul dejun.

Tabere engleza sua 290717

Am petrecut puțin mai mult de o oră aici fiindcă astăzi, spre deosebire de alte zile nu trebuia să ne grăbim nici la cursuri și nici la excursii ori alte activități, așa încât am putut povesti, am putut glumi și ne-am putut umple de energie. Micul dejun continental a fost completat cu opțiuni de brunch începând cu ora 11. Așadar cei ce au dorit să mănânce mai consistent, au putut să o facă.

Tabara engleza new york 290717

Înainte de a ne urca în autocar, am mai făcut o fotografie de grup în campusul EF New York (bineînțeles fără una dintre participante – căreia nu îi plac pozele și sub nici o formă nu s-a lăsat convinsă să ni se alăture, nici măcar la insistențele colegilor) .

Autocarul ce ne aștepta să ne ducă la aeroport a fost unul considerabil mai mare decât era nevoie pentru dimensiunea grupului nostru, astfel încât elevii au început încă de pe acum să se odihnească :). Pentru a ajunge dintr-o parte în alta a autocarului fiind nevoie de adevărate abilități atletice, așa încât să se treacă peste rândurile de picioare întinse.

Tabara new york 290717

Tabere engleza america 290717

La aeroport, întreaga procedură de înregistrare a bagajelor, precum și verificarea de securitate nu a durat foarte mult, așadar am avut suficient timp pentru ultimele cumpărături de suveniruri ori pentru a ne asigura că nu ne va fi foame pe avion până va fi servită masa. Ne-am îmbarcat, ne-am luat locurile și am făcut mici permutări pentru a ne asigura că fiecare stă lângă cine dorește.

Tabere engleza new york 290717

6 ore și 30 de minute de somn, filme, glume, două mese și câteva plimbări pe culoar – aceasta a fost călătoria înapoi peste ocean. Cu puține turbulențe și destul de comfortabil am ajuns la Amsterdam. Am avut timp să recapitulăm fiecare ceea ce am învățat în această tabără. De la engleză, la cum să ne facem prieteni. De la cum să avem grijă de noi, la cum să avem grijă unii de alții. De la cum să ne stabilim prioritățile la cum să dedicăm timp lucrurilor importante. Sunt atât de multe lucruri pe care elevii le învață în aceste tabere, mult mai multe decât abilitățile lingvistice, iar unele dintre cele învățate acum li se vor arăta în clar doar în comportamentul viitor, fiindcă elevii nu sunt încă pe deplin conștienți de procesul de maturizare prin care au trecut în decursul a două săptămâni.

Escala din Europa a trecut destul de repede, elevii având ocazia aici să își completeze fișele de feedback pe care le veți regăsi în scurt timp în secțiunea de Testimoniale a paginii noastre, iar după încă aproape trei ore eram la București. Ne-am recuperat bagajele și ne-am întâlnit cu părinții și frații nerăbdători să ne vadă! Din nou, nu am putut să ne dăm seama cine avea emoții mai mari, elevii sau părinții? 🙂

Tabara engleza sua 290717

Ne-am îmbrățișat și ne-am luat “la revedere” fiindcă suntem siguri că îi vom vedea pe mulți dintre elevi în următoarele noastre tabere!

Pe curând!

Qdays Educational

Toate pozele din această tabără pot fi vizionate aici: Album tabără New York Partea 1 și Album tabără New York Partea 2