Tabără Internațională New York – Ziua 1

Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29

Ziua 1 – New York Here We Come!

Iată-ne din nou la începutul unei tabere internaționale în SUA, la New York. Revenim în campusul EF din New York după experiența excelentă de anul trecut pentru a petrece din nou o vacanță minunată aici.

Grupul de elevi din această tabără este este format din participanți din diverse părți ale țării. Sunt în grup elevi din Brașov, București, Constanța, Pitești, Galați, Arad și Lugoj iar vârsta acestora este între 13 și 18 ani. Desigur, elevii de 13, 14 și 15 ani vor studia și vor locui alături de colegi internaționali din această categorie de vârstă în timp ce elevii de 16, 17 și 18 ani se vor alături categoriei lor de vârstă. Veți ajunge probabil să vă familiarizați cu elevii din această tabără de grup pe parcursul următoarelor două săptămâni.

1 tabara internationala new york 150717

2 tabere in stainatate new york 150717

Părinții vădit emoționați împreună cu elevii din tabără s-au întâlnit cu noi, liderii de grup însoțitori la ora 12 la aeroport. Spre deosebire de celelalte tabere în străinătate organizate de către Qdays în acestă vară, aici s-a plecat puțin mai târziu, școala acceptând să ne ofere cazarea încă din această seară. Vom avea astfel o zi întreagă în plus! Nu ratați așadar jurnalul zilei de mâine, când vom începe să explorăm orașul.

3 tabara internationala new york 150717

După ce am parcurs regulile și așteptările elevilor și ale liderilor în legătură cu această tabără și după ce ne-am asigurat că nici părinții nu au rămas cu întrebări fără răspuns, după ce fiecare elev a primit din partea noastră câteva mici lucruri utile și după ce ne-am asigurat că toate actele necesare călătoriei sunt la elevi ne-am pornit la drum. Bagajele au fost lăsate, poza de grup făcută și îmbrățișările oferite părinților. Pe alocuri am văzut și câte o mică lacrimă! Nu fiți îngrijorați, în curând copiii vor avea parte de o experiență internațională excelentă și probabil nu vor avea timp să simtă dorul de casă!

4 tabere engleza america 150717

Trebuie să recunosc faptul că elevii din grup sunt la prima impresie foarte organizați. Mai avem de lucru puțin la aspectul punctualitate ? însă foarte bine ne-am grupat și am trecut de controlul de securitate precum și de controlul de pașapoarte. Am avut timp și pentru o gustare iar apoi ne-am îmbarcat cu toții la timp pentru cursa spre Paris. În timpul cursei am primit și masa care a fost mai bună, mai aromată și mai gustoasă decât la multe alte companii aeriene.

5 tabere limba engleza america 15077

Aeronava a decolat cu ceva întârziere, lucru care i-a emoționat pe unii părinți, însă companiile aeriene au marje cu care lucrează și desigur, ne-am încadrat în timpul acordat escalei. După controlul specific din Paris pentru cursa de legătură, am ajuns la poarta de îmbarcare înainte de începe procedura de îmbarcare.

Ne-am luat locurile în aeronava cu care vom trece oceanul – scaune puțin mai late, loc puțin mai mult la picioare ?. Ne-am delectat cu câte un film, ne-am mai întins picioarele și am luat desigur masa. Am putut alege dintre pui cu cartofi noi copți, rozmarin și sos sau paste ușor picante cu legume și parmezan, salată, brânză Camembert, roșii cherry și tartă cu ciocolată.

6 tabere internationale engleza new york 150715

7 tabere in strainatate 150717

Călătoria a durat mai puțin decât ne așteptam și după numai 7 ore și jumătate în care am experimentat extrem de puține turbulențe, am aterizat în New York la ora locală 20:45! Pe această cursă, AirFrance a oferit un bufet de sucuri disponibile pe toată durata călătoriei dar și diverse gustări. Elevii din tabără au avut ocazia să socializeze și să se distreze cu diverse povești așadar orele au trecut ușor.

8 tabere limba engleza new york 150717

La aeroport, grație noii tehnologii am efectuat procedurile de control pașapoarte foarte repede însă din păcate nu au ajuns toate bagajele odată cu noi… Astfel, după ce am realizat care bagaje lipses, ne-am îndreptat cu toții pentru a declara acest fapt. Doar câteva dintre bagajele noastre au ratat cursa doi însă mâine seara le vom primi în campus ele fiind programate pentru cursa de mâine după-amiază.

9 tabere internationale sua 150717

Ne-am întâlnit apoi cu Tim, liderul de activități ce a fost atribuit grupului nostru. Tim ne-a condus la autocarul de transfer ce ne-a dus în campus în aproximativ o oră și jumătate, traficul fiind destul de aglomerat în această seară. Pe drum am putut să observăm luminile orașului ce luminau cerul și zgârie norii sclipitori pe care îi vom admira în zilele următoare! Din păcate, întârzierea aceasta de la bagaje și traficul de sâmbătă seara din New York a însemnat că am ajuns în campus mai târziu decât de așteptam. După ce am atribuit camerele fiecărui elev și ne-am asigurat că s-au instalat am anunțat trezirea pentru ora 9 așa încât întâlnirea să fie la ora 10 pentru mic dejun înainte de a explora pentru prima oara Manhattan!

10 tabere in strainatate new york 150717

Mai multe imagini din ziua 1 puteți vedea aici: Album Facebook Tabără New York