Tabără Internațională New York – Ziua 2

Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29

Ziua 2 – O plimbare în parc

Ce bine ne-a prins somnul de noaptea trecută! Odihniți și entuziasmați ne-am întâlnit puțin înainte de ora 10 pentru a bate în cuie planul de azi.

Toți elevii au primit în această dimineață cardurile se studenți. Acesta a fost ultimul pas din procedura de înregistrare făcută de către școală. O poză scurtă și apoi cardurile au fost printate și programate. Cu aceste carduri sunt folosite de elevi pentru a intră în clădiri și în camere (unii dintre ei, ceilalți folosesc cheile), dar și pentru mesele de la cantină, ori pentru a se identifică în campus.

1 tabere internationale engleza 160717

La micul dejun, ne-am familiarizat cu cantina din campus: 650 de elevi este capacitatea cantinei! La intrare pe partea stângă și dreaptă sunt puncte de servire pentru mâncare caldă, stații de pizza, grill ori mâncăruri gătite iar uneori (ca azi), stație de pregătire a waffle-urilor.

Sâmbăta și duminica, școala servește micul dejun după un model diferit față de zilele săptămânii. Astfel, de la ora 10 la ora 11 se servește un mic dejun continental cu bagels (covrig dospit, asemănător unui corn), pâine prăjită, o selecție de gemuri și creme de ciocolată, unt și cremă de brânză. La o altă secție de servire elevii își puteau alege dintre mai multe salate, salam, brânzeturi sau fructe proaspete. Desigur cerealele sunt nelipsite la fel și sucurile de fructe. La ora 11 începe brunch-ul, ceea ce înseamnă adăugarea unor feluri gătite de mâncare. Astăzi s-a oferit omletă cu multe ingrediente, făcută la comandă, cubulețe de cartofi copți, orez și carne cu sos. Secțiunea de deserturi a fost foarte bine aprovizionată cu brioșe, și două feluri de prăjituri.

1 1 tabara engleza new york 160717

Șoferul ne-a luat din campus la ora 11:30 și în aproximativ 45 de minute am ajuns în Manhattan. Pe drum ne-am bucurat de muzică și am admirat podul George Washington care leagă New York-ul de New Jersey dar și lungul șir de clădiri Trump de la intrarea în Manhattan. Am pornit la pas către Times Square, trecând pe lângă teatre faimoase și clădiri cunoscute și desigur, am avut timp suficient pentru poze! Toți elevii din tabără erau entuziasmați fiindcă puteau acum să admire îndeaproape clădirile și locurile făcute faimoase de programe, seriale și filme TV.

6 tabere in strainatate engelza new york 160717

5 tabere new york 160717

Am urcat prin Manhattan până în apropierea parcului. Soarele ardea și cerul era senin, așadar am ales să nu mai întârziem în oraș și să intrăm în parc pentru a petrece mai mult timp la umbra copacilor și la răcoarea parcului.

2 tabara limba engleza new york

După Carnegie Hall ne-am asigurat că avem cu toții apă, fructe sau gustări și ne-am aventurat în parc, folosind intrarea de la Columbus Circle, unde am admirat clădiri de birouri impozante printre care sediul Time Warner și Trump Tower. Ne-am bucurat de umbra copacilor și am început cu o pauză scurtă 🙂 Am pornit apoi prin parc pe lângă terenurile de sport unde localnicii jucau soft-ball în diverse ligi și campionate. Farmecul lui Central Park este dat și de faptul că e un parc foarte intens folosit de către localnici, nu doar un loc unde vin turiștii.

3 tabere engleza new york 160717

Am găsit lacuri unde oamenii închiriau bărci, pasaje unde lumea cânta ori dansa, tot felul de reprezentații stradale și mici standuri de hot-dog, înghețată ori apă și răcoritoare. Am mai găsit poteci înguste umbrite de copaci, bănci de diferite forme și culori ori sculpturi interesante cu personaje istorice ori fantastice.

Tot în parc am făcut și o pauză de masă în care cei ce și-au dorit au putut să își recapete forțele cu un hot-dog, un hamburger sau un sandwich gustos.

7 tabere internationale 160717

8 tabere in strainatate america 160717

Plimbarea ne-a dus pe lângă lacurile din Central Park, unde s-au făcut foarte foarte multe poze, prin zonele împădurite până la vechiul observator din acest parc, urcat pe o movilă de pământ, ce oferă o priveliște fantastică asupra întregii zone înverzite și a spațiilor de joacă de aici.

11 tabere engleza america 160717

10 tabere engleza new york 160717

Am ieșit din parc la timp pentru a ne face o poză cu Abraham Lincoln 🙂 Da, este al treilea grup Qdays cu care Honest Abe își face o poză iar mai apoi am mers prin fața Muzeului de Istorie Naturală cu promisiunea că îl vom vizita pe durata șederii noastre. Din păcate acum timpul era limitat, șoferul așteptându-ne la ora 17:15 pentru a ne prelua.

9 tabara new york 160717

12 tabere in america 160717

La cină am avut din nou foarte multe variante, inclusiv pizza proaspăt coaptă, întotdeauna preferata copiilor din tabără. Am încheiat cina și am dat o fugă până în Tarrytown, la câteva cumpărături iar elevii din tabără au admirat pe drum proprietățile din zonă. Orășelul este unul cu un puternic caracter istoric, însă îl vom explora pe îndelete și ne veți putea însoți, citind jurnalul!

13 tabere in strainatate new york 160717

O parte din elevi și-au încheiat seara pe terenul de sport aruncând un frisbee și dinstrându-se copios, în timp ce alții au preferat să se culce mai devreme ori să socializeze cu colegii de cameră! Sunt încă obosiți elevii din această tabără, diferența de fus orar spunându-și cuvântul, așa încât la ora 22 cei mai mulți dintre ei erau gata de culcare.

14 tabara internationala new york 160717

Iată și o hartă a treseului nostru de azi, în care am parcurs aproximativ 6.5 km: https://goo.gl/maps/tb2GUJfLeYU2

Mai multe imagini din a doua zi a taberei din New York puteți vedea aici: Album Facebook Tabără New York