Tabără Internațională New York – Ziua 3

Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28
Jul 29

Ziua 3 – At the Top of the Rock

Astăzi a fost o zi plină pentru elevii din tabăra internațională Qdays de la New York! De dimineață am început cu un mic dejun copios, iar apoi am avut parte de introducerea din partea școlii și testările pentru cei ce nu au susținut examinarea înaintea venirii în tabără. Apoi ne-am aventurat în New York!

Până la ora 9:30 cu toții mâncasem micul dejun și eram pregătiți pentru sesiunea de orientare și introducere organizată de către școală. Astăzi meniul a fost din nou variat – de la fructe proaspete la muesli și cereale, iaurturi, brânzeturi, cremă de brânză, ouă fierte și desigur patiserii.

1 tabere in strainatate ny 160717

La ora 10 a început sesiunea de orientare și informații în amfiteatrul clădirii Rita. Alături de elevi din alte două grupuri, coordonatorul pentru grupuri din partea școlii ne-a trecut în revistă regulile, precum și așteptările școlii. Am aflat orele până la care elevii pot să iasă din clădiri, cum și când își pot vedea orarul de studiu, ni s-a vorbit despre diversele departamente din școală dar și despre cum să respectăm comunitatea locală și proprietățile din jur.

2 tabere internationale ny 160717

Elevilor li s-a spus despre faptul că recepția de la Rita este deschisă până la miezul nopții iar elvii vin în acest lobby pentru a se juca împreună cu colegii internaționali din tabără sau pentru a folosi calculatoarele disponibile aici. Tot la această sesiune elevii au aflat despre activitățile gratuite oferite de către școală, cum ar fi zumba, voley, fotbal, seri de film ori karaoke și multe altele!

După ce au mai fost trecute în revistă ultimele reguli, elevii au jucat câteva sesiuni dintr-un joc cu răspunsuri multiple, verificându-le atenția pe durata sesiunii de informare. La prima sesiune, Octavia a terminat pe locul doi în timp ce la sesiunea a doua, Rebecca a câștigat jocul.

3 tabere in strainatate ny 160717

După sesiunea de prezentare, cei mai mulți dintre elevi au făcut un tur de campus cu Tim, responsabilul pentru grupul nostru, iar ceilalți elevi ce au întâmpinat probleme în susținerea testului de acasă, au putut să dea proba din nou. După toate sesiunile de informare, și testare și după ce și-au luat masa de prânz, elevii din tabără au plecat într-o nouă excursie prin Manhattan, nu înainte de a-i ura La Multi Ani Mariei, ce a primit și un buchet mare de flori din partea părinților ei!

6 tabere internationale america 160717

4 tabere internationale in america 160717

5 tabere america limba engleza 160717

La ora 14:00 am pornit în excursia de astăzi. De această dată cu trenul! Pe drum spre gară, elevii au avut ocazia să își cumpere sim card-uri locale, cei care au dorit sa facă ast. Ruta noastră de astăzi avea să fie: https://goo.gl/maps/zJ3GDqaJ2wm

Frecvența cu care Tarrytown este legat de Grand Central Station e destul de mare, așa încât am așteptat numai 15 minute până la sosirea trenului. Am nimerit un tren ce a oprit în destul de multe stații, dar tot am ajuns cam în 50 de minute. În terminalul Grand Central Station, elevii au admirat frumusețea acestui monument istoric și reprezentativ pentru New York, ce a fost inaugurat în 1871.

7 tabere internationale limba engleza 160717

8 tabere in strainatate ny 160717

8-1 tabere internationale in strainatate ny 160717

După câteva poze am ieșit în fața gării, iar gâturile noastre au început din nou să se întoarcă în toate părțile, și mai ales în sus :). Clădirile din jurul gării sunt impunătoare, fiecare cu particularitățile sale și, nu o dată ne-a fost dat să vedem clădiri vechi sau foarte vechi între zgârie nori noi și moderni. E foarte interesant cum orașul își păstrează farmecul și nu dă impresia de kitsch chiar și atunci când alături noul cu vechiul.

9 tabere internationale engleza 160717Apoi am înaintat pe străduțe trecând Madison Avenue până pe 5th Avenue, strada celebră pentru ale sale magazine. A trebuit totuși să ne continuăm plimbarea, ziua de astăzi nefiind pentru cumpărături :). Rockefeller Plaza este o piață impunătoare construită pentru a sărbători cunoașterea și multiculturalitatea. Întreg spațiul de la piciorul lui Rockefeller Center esteun spațiu pietonal amenajat cu magazine și cafenele, dar și cu foarte multe inscripții, ornamente și steaguri.

10 tabere in strainatate sua 160717

Prin construcția acestui turn John D. Rockefeller Jr. a oferit de lucru pentru mai mult de 40,000 de oameni, așadar este recunoscut și apreciat pentru că a ajutat oamenii într-una dintre cele mai negre perioade ale orașului, atunci când faimoasa bursă din New York s-a prăbușit și foarte mulți și-au pierdut absolut tot ceea ce dețineau. Din păcate astăzi a fost o zi foarte aglomerată pentru ei, așadar am avut de așteptat destul de mult până să intrăm în clădire.  11 tabere de engleza in strainatate 160717

În 43 de secunde, liftul ce atinge viteza de 24 km/h ne-a dus la antepenultimul etaj al punții de observație. Aici, la etajul 68 se află magazinul și una dintre punțile de observație cu pereți de sticlă. Etajul 69 oferă priveliște la 360 de grade, iar de la etajul 70  ce este retras, vizitatorii pot face poze fără pereți de sticlă. Într-adevăr a meritat vizitat acest obiectiv faimos!

12 tabara de engleza in strainatate 160717

Toți elevii din tabără au fost foarte impresionați de priveliștea cu adevărat impresionantă și cu greu am reușit să îi convingem să încheie sesiunea de poze! În această seara am luat masa în Manhattan, mai exact pe “peronul” pentru cină al Grand Central Station! Fiecare elev și-a ales un tip de mâncare preferat de la foarte mulți furnizori din aceasta zona de luat masa. Era deja o certitudine faptul că nu am mai fi ajuns înapoi în campus la timp pentru cina ce se încheie la ora 19:30, așadar ne-am bucurat de timpul acesta în care nu trebuia să ne grăbim nicăieri.

13 tabere in strainatate engleaza 160717

14 tabere in strinatate engleza 160717

De la gara din Tarrytown, o parte dintre elevii din tabără au luat un taxi până în campus, în timp ce ceilalți au ales să meargă pe jos, pentru a se plimba și a-și face provizii de la magazinul non stop de lângă campus.

Mai multe imagini din tabăra internațională de limba engleză aici: Jurnal Tabara Engleză New York

Nu uitați să reveniți și mâine pentru jurnalul zilei 4!